Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Anja Cajhen

AnjaCajhen

Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.

Laura Sardinšek

Kaj za prekrivanje podočnjakov?

Default avatar

okicaa

Tisti ki vas je narava obdarila s prirojenimi temnimi podočnjaki (ne mislim vrečk!), kaj uporabljate za kolikor toliko uspešno prekrivanje? Kateri korektor ipd., znamka...? Hvala!!

Aja, kaj pa tiste izdelke, ki naj bi jih celo odpravljali oz. posvetlili, je kdo preizkusil? Nek Fade Out ali kako se že imenuje? A deluje to kaj ali samo izprazni denarnico?
Default avatar

face it

Ne deluje nič. Kvečjemu je efekt še hujši kot naravni podočnjaki :-P
Default avatar

fghhj

Eh, ta ima vrečke, pa še temne niso. Problem, ki ga (zelo verjetno) izpostavlja avtorica, so temni kolobarji, ki jih imajo nekateri od rojstva.
Default avatar

okicaa

fghhj je napisal/a:
Eh, ta ima vrečke, pa še temne niso. Problem, ki ga (zelo verjetno) izpostavlja avtorica, so temni kolobarji, ki jih imajo nekateri od rojstva.
Točno tako. enkrat sem zdravniku omenila, pa je rekel, da pač imam tanko kožo in prosevajo žilice in da tu nič ne morem... :(
Default avatar

Potterjeva

Nič več ne uporabljam. Čisto vse, kar sem do slej preizkusila, mi je zlezlo v gubice in bilo videti na koncu še mnogo huje kot samo temni podočnjaki. J*bi ga. Sem se vdala.
Default avatar

svetujem

Chanelov korektor ECLAT LUMIERE je daleč daleč najboljši. Ta firma ima recimo zanič lake, pa zato toliko boljše šminke, pudre in korektorje.

drugi odličen izbor: YSL touche eclat

tretji: Dior skinflash.

noben od teh ni 'poceni' (kaj pa je danes poceni? mleko in kruh?), stane od 30-40 evrov, odvisno od znamke, a ti našteti zanesljivo delujejo in imela boš eno dozo na čopič za 3-5 mesecev. to pa spet ni tak strošek, ne...

obvezno izberi eno številko svetlejši odtenek od tistega, ki ga uporabljaš za puder.

vem, kaj ti svetujem, mam podočnjake do brade in to je Sveta Trojica osvetljevalcev, ki jih lahko uporabiš pod očmi in recimo ob izraznih linijah obraza, kjer tak osvetljevalec pomaga razpršiti svetlobo.

Za resnično ODPRAVLJANJE podočnjakov (boljša cirkulacija, depigmentacija) pa obstaja en sam pripomoček: STRIVECTIN-SD. Dobiš ga (mala tuba z mazilom, draga ko žafran) v drogeriji Sephora. Prvo najbližjo imaš v Udinah, sicer pa mogoče lahko kupiš tudi po spletu.
Default avatar

Simone Godina

Pozdravček,

pregledala sem sestavine Strivevectin, res so dobre in kremica vsebuje kar celo vrsto posebnih sestavin za predel okrog oči Absolutno dobra naložba) Tudi druge prrestižne znamke, ki se jih da dobiti v Sloveniji, lahko ponudijo takšen učinek, tako da večina prestižnih tehnoloških ( beri dražjih) kremic za nego okrog oči, tiste antiage, imajo zelo podobne sestavine in tudi efekt proti zabuhlosti, podočnjakom, gubicam okrog oči.
V drogeriji izbirajte med posebnimi antiaging kremami za okrog oči. Navadne kreme za okrog oči mogoče, ne bodo dajale takega efekta.
Moraji imeti posebne sestavine ( flavonoidi) ki jačajo žilno steno, tako ne pride do pokanja kapilar in je tako temna modrina pod očmi manjša, pomagajo sestavine, ki čvrstijo kožo
( različni peptidi), ki pospešijo tvorbo kolagena in s tem kožo ojačajo zato ni več tako stanjšana in so potem modrine manj vidne. Dobro je da je kremici dodan kofein, ki drenira področje okrog oči in zmanjšuje otekline in s tem zmanjša modrino.
Najbolj naraven način: zadosti kvalitetnega spanja in zmanjšanje stresa HA kako enostavno, če ni mogoče pa vseeno še pomoč kremic, zjutraj se to kar pozna.
Saj kozmetika je namenjena temu, česar na naraven način ne moremo doseči in s preparati malo pomagamo svoji koži.


Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek