Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kosilo ali večerja ali kočerja?

Default avatar

Dilema

Večkrat tukaj, da imate kosilo, ko pridete iz službe, med 16.00 in 17.00. Zame je kosilo obrok, ki je okrog 12.00, 13.00 ure. Ob 17.00 ali 18.00 mi jemo že večerjo. Pa nimam doma nikogar, ki bi mi skuhal, skuhamo sami, ko pridemo domov. Torej, ali imate vedno tako pozna "kosila" ali zgodnje "večerje"?
Default avatar

zgodnje večerje

Prakticiramo zgodnje večerje okrog 18h.
Default avatar

Sam Kočerja

Večinoma imamo samo te "Kočerje"-v službi pojem kako sadje, jogurt, potem ob cca 18.00 lahka (včasih tud manj lahka :-( ) kočerja in to je to. Vmes sem nekaj časa hodila med službo na kosila v restavracije, ampak na koncu sem bila ob prihodu domov enako lačna, pa še takoj sem ene 3 kg pridobila. Sedaj čez dan grizljam jabučka, potem kočerja in nekako držim težo. Kočerja je vedno topla-skuhamo, na hitro ko pridemo domov.


P.S.: Tale "kočerja" mi danes ne bo šla z jezika :-)
Default avatar

ni važno ime

Pa saj vseeno kosilo, večerja, karkoli,...

Mi jemo, topel, kuhan obrok, okoli 16.30 - 17.00. Se zbere cela družina se usedemo, počvekamo in pojemo.

Kuhamo pa 1x testenine in rižote s solato, drugič kaj iz skrinje za pogret + priloga, kdaj pa samo solata bolj bogata in kos kruha s pašteto ali hrenovko pa potem spet pečeno meso in solata - skratka vsega po malem.
Default avatar

mleane

zame je ob 12h še zajtrk... vstanem okoli 10h, zdajle bom šla zajtrkovat, nato delo (delam od doma), kosilo pa bom skuhala za med 16h in 17h, tako nam vsem najbolj ustreza
Default avatar

Rok-1

Dilema je napisal/a:
Torej, ali imate vedno tako pozna "kosila" ali zgodnje "večerje"?
Ja.
Ker če je kosilo in večerja mi to pobere ogromno enega časa, pa še doma je treba biti takrat.

Se pa zadnje čase poskušam odvaditi tega, saj naj bi bilo bolj zdravo jesti večkrat, a ne?
Default avatar

Mi imamo kosilo

Oba z možem prideva domov med 16:45 in 17:00, torej v najboljšem primeru smo za mizo ob 17. uri - torej, če imam kosilo oz. hrano pripravljeno od prejšnjega dne.
Če moram še kuhat isti dan, pa kake pol ure kasneje, ker čez teden jemo stvari, ki so hitreje pripravljene (max pol ure).

Imenujemo pa to kosilo, čeprav je zadnji obrok, ki ga pojemo in tudi prvi konkretni za naju z možem.
V službi nima noben organizirane malice, včasih si kaj prineseva od doma, kak sendvič, kruh in namaz, sadje,... Hči pa je študentka in če ji časovne znese, poje kaj na bone.


Mi kosila tudi preko vikenda ne jemo ob 12. uri, takrat komaj pridemo k sebi od napornega tedna :) Primeren čas za kosilo je pri nas po 14.00 uri...

Lp,m.