Starševski čvek

Kosilo ali večerja ali kočerja?

Default avatar
Večkrat tukaj, da imate kosilo, ko pridete iz službe, med 16.00 in 17.00. Zame je kosilo obrok, ki je okrog 12.00, 13.00 ure. Ob 17.00 ali 18.00 mi jemo že večerjo. Pa nimam doma nikogar, ki bi mi skuhal, skuhamo sami, ko pridemo domov. Torej, ali imate vedno tako pozna "kosila" ali zgodnje "večerje"?
Default avatar
Prakticiramo zgodnje večerje okrog 18h.
Default avatar
Večinoma imamo samo te "Kočerje"-v službi pojem kako sadje, jogurt, potem ob cca 18.00 lahka (včasih tud manj lahka :-( ) kočerja in to je to. Vmes sem nekaj časa hodila med službo na kosila v restavracije, ampak na koncu sem bila ob prihodu domov enako lačna, pa še takoj sem ene 3 kg pridobila. Sedaj čez dan grizljam jabučka, potem kočerja in nekako držim težo. Kočerja je vedno topla-skuhamo, na hitro ko pridemo domov.


P.S.: Tale "kočerja" mi danes ne bo šla z jezika :-)
Default avatar
Pa saj vseeno kosilo, večerja, karkoli,...

Mi jemo, topel, kuhan obrok, okoli 16.30 - 17.00. Se zbere cela družina se usedemo, počvekamo in pojemo.

Kuhamo pa 1x testenine in rižote s solato, drugič kaj iz skrinje za pogret + priloga, kdaj pa samo solata bolj bogata in kos kruha s pašteto ali hrenovko pa potem spet pečeno meso in solata - skratka vsega po malem.
Default avatar
zame je ob 12h še zajtrk... vstanem okoli 10h, zdajle bom šla zajtrkovat, nato delo (delam od doma), kosilo pa bom skuhala za med 16h in 17h, tako nam vsem najbolj ustreza
Default avatar
Dilema je napisal/a:
Ja.
Ker če je kosilo in večerja mi to pobere ogromno enega časa, pa še doma je treba biti takrat.

Se pa zadnje čase poskušam odvaditi tega, saj naj bi bilo bolj zdravo jesti večkrat, a ne?
Default avatar
Oba z možem prideva domov med 16:45 in 17:00, torej v najboljšem primeru smo za mizo ob 17. uri - torej, če imam kosilo oz. hrano pripravljeno od prejšnjega dne.
Če moram še kuhat isti dan, pa kake pol ure kasneje, ker čez teden jemo stvari, ki so hitreje pripravljene (max pol ure).

Imenujemo pa to kosilo, čeprav je zadnji obrok, ki ga pojemo in tudi prvi konkretni za naju z možem.
V službi nima noben organizirane malice, včasih si kaj prineseva od doma, kak sendvič, kruh in namaz, sadje,... Hči pa je študentka in če ji časovne znese, poje kaj na bone.


Mi kosila tudi preko vikenda ne jemo ob 12. uri, takrat komaj pridemo k sebi od napornega tedna :) Primeren čas za kosilo je pri nas po 14.00 uri...

Lp,m.