Starševski čvek

"Otroci ne lažejo in tema o tej učiteljici, ki je baje pretepla..."

Default avatar
Te dneve je zelo odmevna tema o tej učiteljici, ki naj bi baje pretepla prvošolčka ...

Sem malo spremljala vse skupaj, pa berem nekatere vaše odgovore in najbolj me zbode tale " Otroci ne lažejo, nekaj bo že na tem..."

Tudi sama imam veliko znank iz prosvete, veliko se pogovarjamo... in me res zanima, kaj res verjamete, da se je mali otrok res nesposoben zlagati, kar tako?
Imeli so primere, ko je triletnik tako lagal, pa nato 9 letnik, o najstnikih pa raje ne bi, redki so, ki ne lažejo, da o odraslih ne govorim. Otrok je ogledalo staršev, povejte mi prosim, kdo od odraslih pa ne laže? danes so odrasle osebe nevzgojene, prepotentne same sebe, nekulturne in taki imajo otroke, enaki so, sploh veste, kako je v razredu imeti samo enega takega "sončka"?

Pa prosim razložite mi še to, mar res mislite, da je kakšna učiteljica tako nora, da bo tepla otroka, za katerega ve, da bo doma lahko vse povedal??

Ta zgodba je zelo čudna in prikazana samo z ene strani in mediji so vse prikazali v škodo te učiteljice, vse skupaj zelo smrdi! Da ne oomenjam Nine Klemenčič in Petre Krčmar, na Tv sta obe delovali zelo neprofesionalno, sramota za medije, Klemenčičeva ve, da si nedolžen, dokler ti krivde ne dokažejo, Krčmarka pa bi morala biti nevtralna, seveda se otrok en tepe, nekoga obsoditi na tak način, ga javno linčat, pa mogoče ni čisto nič kriv, kaj, če se vam jutri zgoditi kaj takšega???

Naj uredijo, tam kjer to morajo, prav rada bi spoznala te starše, tega otroka, ne vem zakaj menim, da je to le še en nevzgojeni sonček, še bolj nevzgojenih staršev in so vso zgodbo lepo napihnili! Ozrite se okoli sebe, povsod so, greš v trgovino, na kavo, k zdravniku, pa vidiš takšne otroke, ki motijo vse, kričijo, plezajo, lezejo, pljuvajo, skratka vedejo se kot podivjane opice, starš pa ne reče nič, če ti kaj rečeš, pa vsi v luft, narobe svet!!!
Default avatar
Še ena od zgodb, ki je POPu prišla prav, da je naredil medijski linč. Žal, tako je!

To je stvar šole in ministrstva za šolo in tam bi se te zadeve morale reševati!


Sice pa btw,...se iz svoje mladosti ne spomnite nobene klofute s strani učiteljici? Jaz se jih in moji sošolci tudi.
Default avatar
Tudi jaz menim, da tu ni vse tako, kot hočejo prikazati novinarji. Napihujejo zgodbo, to in druge, do neba. Problem je, da če se bo izkazalo, da ni tako, nikoli ne bodo toliko govorili ali se celo opravičili.

Ste videli v Delu, v malem kvadratku na dnu strani opravičilo, da so napačno!! prevedli SMS, ki naj bi jih pisal Lovšin ob odločanju o SP v Planici. Tisto, kar so napisali na prvih straneh nekaj dni prej je bilo nekaj povsem drugega, kot je on v resnici pisal ( v angleščini ).
Default avatar
V kolikor poznam to učiteljico (res je minilo že dvajset let, odkar sem se preselila), je zelo v redu kot oseba. Mogoče (po mojih spominih) ima eno majceno napako: Pove ti naravnost v faco, kar ti gre.
Predvidevam, da je tudi staršem otrok, ki jih poučuje, povedala kaj neprijetnega kar naravnost, recimo, da je njihov sonček neroden, počasen, len, zahrbten... Seveda jo zaradi tega že ne moreš tožiti, ker je mogoče čisto res.
Da bi otroka petkrat butnila v steno, bi po mojem mnenju imel najmanj pretre možganov, zdravnik bi moral odrediti slikanje glave in opazovanje v bolnišnici.
Te bučke jaz težko kupim, morda pa me bodo novinarji prepričali, da jih. L.p.
Default avatar
nekateri otroci lažejo .nekateri pa ne.Tako kot odrasli kajne.
S tabo zdaj ne bo razpravljala o tem,ker je čist brezpredmetno,saj ste čisto proti sončkom,ker kaj takega se pri nas ne dogaja kajne.
krivi so sončki in ne učiteljica
Default avatar
v tej isti oddaji je Merc lepo povedal, da bo šolski sindikat naredil vse in učiteljico 100% zaščitil, da bo na sodišču učiteljica verjetno dobila tožbo, ker je sodna praksa pač taka, da šolska inšpekcija deluje v ikviru šolskega ministrstva in ko taka deluje po cehovskem sistemu (se spomnemo zdravniške zbornice in kalvarije družine Nekrep) ... groza me je tega sistema res me je! ... da pa 6letniku nihče ne bo stopil v bran in se bo izgubil v sistemu.po drugi strani je Klemenčičeva povedala zelo DOBRO!

Upam da bo ravnateljica po premisleku zdaj ravnala tako, kot bi morala že prvič, namreč učiteljico suspendirat, dokler se zadeva ne razreši. Žal je ta ravnateljica premalo suverena in odločna ...

učiteljica je imela vse možnosti povedat svojo plat zgodbe, pa se je odločila da ne bo, da bo molčala, to pa tudi nekaj pove ... vsaj meni.
Default avatar
moje mnenje je napisal/a:
Kaj je tako dobrega povedala? Govorila je kot tipična mama, predstavljena je bila pa kot pravnica. Mar pravnik ne izhaja iz principa nedolžnosti?
moje mnenje je napisal/a:
Kdor molči, devetim odgovori? Morda pa je preprosto zgrožena nad gonjo proti sebi? Edino sama nam lahko kaj pove, vse ostalo je "an ban, pet podgan.."
Default avatar
jst se v tem primeru ne bi postavil na nobeno stran, ker konec koncev je to zadeva med šolo oz. učiteljico in starši tega otroka...

kar se pa tiče odnosov učenec - učitelj, starši - ućitelj v današnjih časih pa... premalo reda in discipline s strani vseh... za časa, ko smo mi hodili v šolo, je ob vstopu učitelja/učiteljice ali drugega šolskega osebja cel razred vstal in pozdravil učitelja ali koga drugega iz osebja, na to smo lepo mirno sedeli in poslušali, kaj nam imajo za povedat, danes pa tega ni več, torej spoštovanja itn. frocovje niti ne opazi, da kdo vstopi v razred dokler mogoče ob mizo ne prileti dnevnik, da jih vsaj malo preusmeri itn. posledično pa ker učenci ne spoštujejo avtoritete, danes niti ne vedo kaj to je, pa prihaja do takšnih in drugačnih primerov kot je ta...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
moje mnenje je napisal/a:
Podpišem....pa ne trdim da je dotična učiteljica to res naredila, niti da ni.je pa situacija resna in potrebna raziskave...pa naj bo kriv otrok ali starši, ali pa učiteljica......kar pavšalno obsojat enega ali drugega pa je milo rečeno neodgovorno...
Default avatar
Mene pri vsej stvari najbolj moti tole: zakaj zaboga mediji nekega morilca, ki zakolje 5 žensk, ali pa nekega lopova, ki oropa trgovino in mimogrede ubije prodajalko, v časopisih in po televiziji navaja kot J.N. namesto Janez Novak, neko učiteljico, ki ji pa krivda sploh še ni dokazana, pa lahko meni nič tebi nič imenujejo s celim imenom in priimkom ter šolo, še dobro, da ni navedena še telefonska številka in naslov. Meni je to nesramnost brez primere in mediji s tem samo še podpihujejo splošno slabo mnenje o učiteljskem poklicu. V nobeni drugi državi ni ta poklic tako malo cenjen kot pri nas. In če gre tukaj res za prenapihnjenost in je učiteljica res samo posredovala pri pretepu, je delovanje pop tvja tukaj za pobruhat. Kje je v tem primeru informacijska pooblaščenka za zaščito osebnih podatkov? Aja, saj res - na popu je delala včasih, ane? Bruh bruh.
Default avatar
tomaz je napisal/a:
točno to!

poslušaj Zidarjevo kaj govori, potem pa povej kje je falila http://24ur.com/bin/video.php?media_id= ... id=3888092
Default avatar
Seveda otroci lažejo, pa še kako, ampak menda niso bili hipnotizirani, da bi lagali skupinsko. Ker ne gre za zgodbo enega otroka, ampak za cel razred. Tudi mamica ene punčke je rekla, da ni verjela, dokler niso vsi otroci začeli ponavljati eno in isto.
A zdaj pa vsi lažejo ali kaj? Kaj vse boste še napletli v svojih glavah, da boste lahko mirno spali v smislu, da se to vam ne more zgoditi? Na vsaki šoli se lahko to naredi. Dovolj je en moten osebek. Predstavljajte si, da pride vaš otrok s tako zgodbo. Ko se zgodi nekomu tretjemu, si je pa zmeraj sam kriv, a ne? Ali pa laže. Res bogi otroci v tem našem sistemu. Na milost in nemilost prepuščeni kolesju.
Default avatar
Govorila s starši, ki imajo otroke tam v šoli, z bivšimi učenci ... skratka sem poizvedovala na licu mesta.
Da bi učiteljica tako brutalno pretepla otroka -ne verjamem.

In ja otroci lažejo,tudi moji 4je. Pa kako znajo učiteljico obdolžit, bi mislila, da imajo zmaja, pa je zelo luštna in skulirana ženska.
Default avatar
sammy82 je napisal/a:
To, da je šlo za posredovanje pri pretepu, veš, da je verzija učiteljice, ne? Menda ja nisi mislila, da bo priznala, da je otroka petkrat porinila v steno, kot to trdijo otroci? Pa jih lasala.
Default avatar
iofdš0 je napisal/a:
Ali ima potemtakem v vsakem primeru prav otrok? Učenec ali starš? Učitelj je pa a priori kriv in sploh nima pravice povedati svoje verzije? Iz pogovora, ki je objavljen malo višje, je namreč razvidno prav tako mnenje. Odvetnica pravi, da je treba učitelja, proti kateremu je podana pritožba, kar takoj suspendirati. Ja, pismo no, to je absurd! Se pravi si lahko čisto vsak učenec ali starš, ki mu učitelj ne leži, nekaj konec koncev tudi izmisli, in učitelj bo suspendiran, ker nima "prava glasanja" ...
Me je iskreno groza, namreč sama sem tudi pred leti imela eno tako neutemeljeno pritožbo - menda sem izvajala mobing nad učencem. Pa je bil samo vprašan in ni znal in je dobil 1. Brez da bi karkoli komentirala ali ga zafrkavala. Pa je tudi sam priznal, da se ni učil in da je bila ocena pravična, pa je tudi razred povedal, da je ocena pravična. Ma ne - mama, ki je sploh ni bilo zraven, se je odločila, da je bil mobing in je šla nadme z odvetnikom.
Default avatar
iofdš0 je napisal/a:
Zgodba iz šole mojega otroka (tudi prva triada): en otrok pove, da so volčje češnje strupene, in kako zgledajo. Grejo v park. Maj je. Drugi otrok reče: glej, volčje češnje. Prvi otrok in še nekaj drugih, ojej, strupene so, kaj pa če sem se jih dotaknil. Mislim, da me že malo trebuh boli. Ja, mene tudi že malo trebuh boli. V petnajstih minutah je vse trebuh bolel. Totalna množična histerija. Grejo povedat učiteljici, da so se zastrupili z volčjimi češnjami. Učiteljica se sicer dela kul ampak ni čisto prepričana, da res niso česa pogoltnili. Po čudežu nekako preživijo množično zastrupitev z volčjimi češnjami. Kak teden pozneje gre mama prvega otroka na govorilne ure zaradi čisto druge stvari in izve za vso zgodbo. Pohlevno razloži, da je prvemu otroku razložila, kako zgledajo, ker rastejo okoli njihove hiše. In doda, da zorijo poleti, ne maja. Vidno olajšaje na obrazih učiteljic. Doma otroka vpraša, kaj so se šli: odgovor: mogoče sem se malo s čevlji ene čudne jagodke dotaknil, pa smo se ustrašili.

Evo, pa se niso zlagali, ampak vmešana vseeno ni bila niti ena volčja češnja.

Čisto možno je, da je bilo tukaj z verodostojnostjo pripovedi nekaj podobnega.
Default avatar
Ves čas se omenja neko butanje ob zid, ampak če se ne motim, gre za problem v temu, da je šlo za daljše obdobje oz. učiteljičin modus operandi. Lasanje, metanje ključev in podobno. Ja, je res, da so podobno počeli nekateri učitelji v naši mladost (konkretno to pri meni pomeni skoraj 40 let nazaj), ampak to ni bianco menica za poučevanje v današnjih časih. Drugače se strinjam, da je z otroki težko (sploh v podaljšanem bivanju, ko so nekateri dejansko malo podivjani), ampak avtoriteto mora učiteljica vzpostaviti na drugačen način.
Default avatar
Ne da se ni vsega brat. Vseeno imam eno o sončkih, ki lažejo.
Zadnjič se s hčerko (10 let) pogovarjava o pretepanju otrok, o lačnih... V glavnem o tem, kako po eni otroci zares bogi. Pa potem vpraša: a bom jaz morala tudi it stran živet, v rejništvo, ker me starši pretepajo? Sem bila čisto šokirana, v življenju je dobila tri, štiri ploske po riti. Lažejo res mogoče ne, dojemajo in razumejo pa zelo drugače kot odrasli
Default avatar
Kaj pa tako branite dotično učiteljico? V bran otroka se ne bo postavil nihče? Kot sem slišala, to ni prvi incident te učiteljice. Glede na to, da sem sama v vrtcu dožiivela, kako nas je vzgojiteljica tolkla z metlo in tlačila hrano v usta, bi si upala trditi, da tu pa tam obstaja moten osebek, ki svoje frustracije zdravi na otrokih. Zadevo je potrebno raziskati, v primeru, da bi se izkazalo, da je res, je potrebna doživljenjska prepoved dela z otroki.
Default avatar
Se začne pri besedi odgovornost. Ne zavedamo se, kaj točno naj bi to pomenilo. Kaj nam pomeni starševska odgovornost? Ali naj zaščitimo svojega otroka ali naj v imenu odgovornosti prikimavamo ravnanju dotične učiteljice? Saj naj bi se ravno v imenu starševske odgovornosti odrekli pravici razsojanja odgovornosti ravnanja učiteljic naših otrok.
Pa pojdimo po vrsti. Prevzemanje odgovornosti za svoje ravnanje pričakujemo od odraslih oseb. Tudi delo učiteljice naj bi vsebovalo določena pravila, utemeljena po strokovni presoji. Logično bi bilo, da za ta incident prevzame odgovornost šola, ravnateljica in učiteljica. S tem dobijo moč, da spor tudi razrešijo. Tukaj niso bili akterji otrok in nj. starši. Pa opažam ironijo, starši bi se naj odrekli pravici razsojanja, obeenem pa naj bi prevzeli odgovornost za dogodek (ker je po mnenju javnosti otrok sigurno nevzgojen)? Šizofrenično. Vsaj tak povzetek sem dobila, ko sem preletela mnenja o tej temi. Kaj to pomeni, da je večinska slovenska miselnost šizofrenična, nedorasla (problem prevzemanja odgovornosti), psihopatska (zagovarjanje nasilja in opravičevanje le-tega z valenjem krivde na zunanje okoliščine)?
Dogodek bi se moral že takoj na začetku razrešiti na nivoju šola, starši in otrok. Ko pa uide v javnost, pa je nedopustno, da ravnateljica govori, kako je dobro delala, če pa ji ni uspelo rešiti tega problema brez vmešavanja javnosti.