Forum.Over.Net

Starševski čvek

Samoumevna prednost pri dopustu

Default avatar

me pa že jezi

Imam sodelavko z dvema otrokoma, mlajšima (9 in 15 let) od mojih treh (dva gimnazijca, eden na fakulteti).
Je prijazna ženska - dokler gre po njeno.
Dokler ji pomagamo (smo tim štirih ljudi), jo rešujemo iz težav (je zelo počasna), ji ustrežemo pri željah po dopustu (božični, prvomajski prazniki, zimske in jesenske počitnice, poleti 3 tedne dopusta), drugače postane "pasja" ali pa nas ignorira.
Drži, da so moji otroci starejši, a vseeno bi se verjetno tudi meni ali komu drugemu od nas prileglo koriščenje kombinacije dopusta in praznikov (božič, prvi maj, 15. avgust..).
Danes smo se (popolnoma po nepotrebnem) skoraj sporekli, ker je ugotovila, da je sodelavec (po dogovoru z memoj) že rezerviral počitnice v tednu okoli 15.08. Menda taki dnevi "skoraj samoumevno" pripadejo njej, ki ima še "majhne" otroke - na dopust gre sicer julija, a takart bi rada koristila še dan ali dva za podaljšan vikend.
Prijazno smo ji povedali, da se bomo pri koriščenju teh dopustniško-prazničnih dni menjali (kolobarjenje), pa je užaljeno odšla in "obljubila", da se bo o tem pogovorila z direktorjem (ta je trenutno na službeni poti).
Povsem jasno je, da osnov za tako izsiljevanje nima, me pa zanima, kako postopate v situacijah, ko nekdo določene ugodnosti pričakuje kot samoumevne oz. per se.
Default avatar

Barca

Jaz sem se samo enkrat sporekla s sodelavko v bivši službi :(

Imeli smo prakso, kdo koga "pokriva" oz, ko kdo gre na dopust, drugi ne more. Direktor ni nič kompliciral, le eden od skupine/para je moral biti v službi.

Sodelavka je točno vedela, katera 2 tedna dopusta planiram; vsako leto isti termin in eno leto si je ona zaželela točno tisti termin. Pojasnila sem ji, zakaj imam planirana točno tista dva tedna in če res vztraja, lahko jaz dopust prestavim - vendar bo morala delo, ki bo ostalo zaradi mojega prestavljenega dopusta, opraviti ona.
Ima na razpolago dva meseca in pol, jaz dva tedna, ker sem pri delu vezana na roke, ona ne. In z veseljem ji prepustim tisti termin in tudi delo ... sem ji tudi naštela, kaj jo čaka :))

Skratka, ostalo je po starem.

Za vse ostale termine, božič-novo leto, velika noč-prvi maj ... pa sva se brez problema dogovarjali in uskladili.

Zdaj sem sicer še vedno vezana na roke, a ne potrebujem usklajevanja s sodelavci :))
Default avatar

9 in 15

9 in 15 nista več majhna otroka.
15.8. je praznik med počitnicami, otroci nimajo veze s tem.

Jaz bi pri vztrajala svojem za ta praznik, ostale bi ji prepustila, bi jo pa na drugi strani nehala pokrivat in jo ignorirala. Ne vem, kaj ste počeli do zdaj, ampak če mene nekdo vsake tolk ignorira, ker ni po njegovo ga potem jaz ignoriam kar za stalno.
Default avatar

to pac ni samoumevno

Povej ji ce misli tezit in jokcat pri direktorju lahko pozabi na "samoumevne" dopuste in se pripravi da bodo otroci tiste dni sami doma ker bo ona 100% v sluzbi. Sploh ce je zadnjih nekaj let koristila ta privilegij. Samo to bi rekla in niti ene same druge besede glede tega in bi jo ignorirala od takrat naprej. Pa naj se odloci sama.
Default avatar

ReXX

S sodelavko, s katero se navzkrižno pokrivava, se morava uskladiti, da nisva ob enakih terminih na dopustu, na ostale se ne rabiva ozirat.

Glede 15.8 imava dogovorjeno, da ena koristi pon tor praznik, druga pa praznik četrtek petek....
Default avatar

Zima1

Zmenite se in krožite. Eno leto bo za 1. maj doma x, drugo leto y, za Božič podobno... Vsak naj v 4 letih pride na vrsto. Tako že vnaprej veste, kdaj bo kdo.

Pri nas je v stilu kdor prej pride, prej melje. Večinoma se vedno zgrebe ena oseba za najboljše dni, ker že vnaprej vse prečekira. Mi ostali pa smo preleni, da bi že decembra gledali koledar za naslednje leto. Ah, največrat se nasmehnemo in nekako najdemo smisel tudi v drugih dnevih, ko smo doma.
Default avatar

minirožica

me pa že jezi je napisal/a:
Moja sestra je tudi vedno imela take probleme, ker je bilo za eno vedno samoumevno, da gre ona 1.8. na dopust, ko ima njen partner kolektivni (in vedno se je ona morala prilagajat partnerju- podjetje kjer dela on so dokaj fleksibilni kar se dopustov tiče, tako da se lahko zmenijo, da med kolektivnim delajo pa gredo na morje prej ali kasneje-to vem ker moj fant dela v istem podjetju in se je on meni prilagajal, tako da je potem med kolektivnem delal).

Iz omare je povlekla stare liste za dopust in je za 10 let nazaj računala katera je bila v katerim terminu na morju in razložila, da bi ona tudi rada šla kdaj v največji sezoni na morje (je vedno hodila v terminu od 20 do 30 avgusta.)
Default avatar

Koolji

Pri nas se tudi menijo sami po dogovoru, če pa bo v firmi kakšen egoist in bodo pritožbe, se bo kolobarilo.
Nikoli ne bi dovolila, da se morajo vsi prilagajati samo enemu, pa otroci gor ali dol.
Zaposlenemu je treba samo omogočiti, da zaradi otrok lahko koristi en teden med počitnicami in niti ni določeno, med katerimi počitnicami, to je vse. Ostalo ga lahko pošlješ na dopust kadar se ti zdi, magari oktobra, pa naj gleda v luft.
Default avatar

tebi

..pa manjkajo koleščka...
Eni so samo zato, da zajebavajo vse okoli sebe...
Default avatar

fiberty

Imam sodelavko, s katero se pokrivava in ne moreva hkrati na dopust. Ona ima odrasle otroke, jaz jih še nimam. Njej je vedno samoumevno, da pobere najboljše dni za dopust (mostovi, podaljšani vikendi), ker ona dela v podjetju 8 let, jaz le 5, pač sem ta zadnja prišla in nimam nobene pravice. Prav jezna sem :(
Default avatar

Koolji

tebi je napisal/a:
Če misliš mene, ti kar povem, da je tako določeno v ZDR. Eden ne bo zajeb***l ostalih, fer odnos, drugače bodo taki ukrepi. Bolje da gre tak egoist, kot pa da so vsi ostali nezadovoljni.
Jasno, da pa če je nekdo res nadpovprečen, si pa tudi zasluži posebno obravnavo in je to še najmanj, kar se mu omogoči.
Na srečo tega nismo še nikoli uporabili, vsi se zmenijo med seboj in v to se ne vtikamo.
Ja, drugače pa lahko tako naredimo in daleč od tega, da bi zajebavali vse okoli nas, samo takih se ne tolerira!
Default avatar

tebi

Ti bi nadpovprečnega torej poslala za en teden na dopust? Če boš mu pa dala dva tedna v enem kosu in ne v jeseni, pa bo še salte moral delati okrog tebe? Ljubi bog, varujmo se takšnih, ki takoj mahajo z ukrepi.... Že nick pove vse o tebi...
Default avatar

Koolji

tebi je napisal/a:
Ne, nadpovprečen ima prednost pred vsemi drugimi, ker taki delavci si pri nas zaslužijo najboljše. Jih ne želimo izgubit.
Tistega, ki pa dela slabo vzdušje, pa definitivno, najprej na dopust v oktobru, potem bi se ga pa še losali.
Default avatar

kje delaš

Kje pa je ta firma, kjer imate takšne močne nagrade? Plače pa je po možnosti celih 600 evrov? Dva tedna dopusta po želji? Kaj pa, če se pri nas smučamo? Potem imam kazensko, pa ne nagradno.
Default avatar

Antun

Če je situacija taka, da bi vsi imeli dopust v istem obdobju potem naj pride vsak enkrat na vrsto. Vztrajajte pri tem, ker očitno gre za osebo ki hoče da se ji vi stalno prilagajate. Če postane pasja pa jo enostavno ignorirajte, ko rabi pomoč. Če ne gre na lep način gre pa na drugačen način.
Default avatar

Barca

Za tiste, ki komentirate teden dopusta.

ZDR predpisuje, da je treba omogočiti zaposlenemu 2 tedna dopusta v enem kosu. Kadarkoli. En dan ima zaposleni pravico do svoje izbire, ves ostali dopust mu lahko določi delodajalec v delovnem koledarji.
Dodatno pa določa, da imajo starši šoloobveznih otrok pravico do tedna dopusta v času počitnic.

A to pomeni, da je zakonsko čisto OK, če delodajalec naredi kolektivni dopust 14 dni jeseni, ko so krompirjeve počitnice, ostali dopust pa razporedi na nedelovne petke recimo.

Vendar normalen delodajalec bo pustil, da se zaposleni razumno dogovorijo med sabo in koristijo dopust tako, kot in ko jim ustreza. A ne vedno eni na računih drugih.
Default avatar

Nieeede

Ne zdi se mi prav.