Starševski čvek

čevapčiči

Default avatar
Kje kupujete čevapčiče za na žar, tisti iz Gorenjskega konca (bližina Kranja)?Kupila sem jih v Merkatorju, cena čez 4€. A ni to drago (480g)?
Default avatar
V Sparu od Ave.
Default avatar
u lublan je napisal/a:
Pa cena?
Default avatar
V Sparu je bila akcija Leskovački čevapčiči -50%=2€. Če si kupil dva paketa, si zraven dobil še šest pirov-šesterček.
Default avatar
Kupi čevapčiče Anton. Ti so dobri.
Default avatar
čevapka je napisal/a:

3.49€ za 24 čevapov.XXL varianta
Default avatar
Kupim samo namleto meso (najraje v Leclerku,ker ima za moj okus najkvalitetnejše in najokusnejše meso, ali pa pri lokalnem mesarju, ko mi odreže od kosa messa pred menoj in namelje, da vem kaj je noter zmleto) in si vzamem čas in jih naredim sama - tako vsaj vem, kaj dam noter in kaj jem. Meni so vse mase in narejeni čevapi, ki so na voljo po trgovinah, občutno preslani, nekateri pa zaradi dodanih ojačevalcev okusa in ohranjevalcev sveže brdeče barve, da bne oksidira meso, prečigumasti in brez okusa. Pa še to: zame je pravi čevapčič tisti, ki je rolan na roko, da je nepravilnih oblik in dolžin, ne pa tisti naštancan na mašino. Pač imam svoje gurmanske užitjke, kar se srbsko-bosanske kuhinje tiče.

Včasih naredim prave bosanske ali pa libanonske - govedino mešam z ovčetino...Mmmmmm.

Moj skrivni recept - vedno dodam dovolj česna in mehurčkaste vode, da so rahli in nič zbiti. In včasih še kak svež čili. In bvezno pravi ogljeni žar - najboljše pri originalni čevapčičijadi :D. Zame neki približki ne štejejo
Default avatar
dejadej je napisal/a:
Saj sem jih, cena mi ne diši, a ni veliko čez 4€?V lidlu so manj kot 2€. A niso dobri iz lidla?
Default avatar
AnaBaila je napisal/a:
Pa ve sploh preverite, kaj sploh na koncu jeste in koliko maščobe se ven scedi iz teh industrijsko narejenih čvapov - jaz sm samo enkrat kupila te narejene Ave, pa sem "nabrala" v posodi za cca 3/4 jogurtovega lonca iztekle maščobe - sem šla prov zmerit, ker se mi je zdelo nenormalno veliko masščobe - jasno, čevape sem dala pečt v teflonko, brez dodanega olja! Torej dokaz, da je v teh poceni masah in idustrijsko ppripravljenih čevapih in pleskah je not zmleta bolj maščoba, kot samo meso... bo držalo, da je za malo denarja ( 4eur/kg), malo muske in manj maščobnih oblog za naše žile.
Default avatar
Mercator od ave leskovaćki ćevapi