Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

načini vstavitve prsnih vsadkov

Default avatar

huni

Imam eno vprašanje glede vstavitve prsnih vsadkov. Do sedaj sem največ brala o metodi da se da pod mišico in o tej da se ne da pod mišico. Zanima me pa če veste kaj o tej metodi da se da samo polovica vsadka pod mišico, polovica pa ne, kaj so prednosti ter pomankljivosti te metode, je ta metoda novejša ali se že dlje časa uporablja? Kdaj in komu bi jo vi priporočili? Se opravičujem ker ne vem točnih izrazov, upam da boste vseeno razumeli vprašanje.

Hvala za odgovor, lp
Default avatar

k.bozikov

Vstavljanje vsadka povsem pod mišico, torej da je v celoti pokrit, tudi v spodnjem delu, ni več moderno, saj povzroča veliko težav v smislu previsokih dojk, drugo,..pa tudi v praksi povsem neizvedljivo če je vsadek že nekoliko večji od 250 ml.
Kar napravimo je, da vsadek vstavimo pod mišico, ker pa je mišica premajhna, prekratka, spodnji del vsadka gleda "ven". To metodo imenujemo dual plane in jo danes v praksi imamo za sinonim vstavljanja vsadkov pod mišico, kar v dobesednem pomenu le delno napravimo.
Dual plane metodo bi priporočal vsaki pacientki, razen če ima zelo debelo plast podkožnega maščevja, ali tehtne športne razloge, zakaj ne bi bila pod mišico.
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika