Politični čvek

Koga bodo varčevalni ukrepi najbolj prizadeli?

Default avatar
Koga bodo varčevalni ukrepi najbolj prizadeli?
Default avatar
čist vse normnalne smrtnike - normalne, povprečne prebivalce Republike Slovenije
Default avatar
Tiste, ki jih hkrati na večih koncih. Mlade družine, katerih starša sta javna uslužbenca.
Default avatar
po toči zvoniti je prepozno je napisal/a:
Pa tudi mlade družine s povprečnimi dohodki, ki niso javni uslužbenci. Pa upokojence, pa obolele, pa brezposelne,....
Default avatar
vse bo je napisal/a:
Ja, samo midva sva oba javna uslužbenca in sva praktično ob regres (oba), ob otroški dodatek, oba imava znižano plačo, ob dodatek za velike družine smo,...poračuna za vrtec za 2. in 3. otroka pa je, da vpije v nebo!Jeseni bo najstarejši šel HB v šolo.
Si predstavljaš, kako so naše družinske finance naenkrat okrnjene?
Kredit pa sva jemala, ko je ves ta denar še bil. Računala sva tako na polni regres, dodatek za veliko družino, OD,...sedaj pa,...
Default avatar
In zakaj je jamranje šele zdaj? Prej, ko bi se lahko še kaj rešilo, pa samo kreganje in privoščljivos! Se mi je kar zdelo, da se bo po sprejetju zakona vsulo jokanje in stokanje.
Default avatar
zakaj zdaj jamrate? je napisal/a:
A misliš, da sem bila za sprjetje ukrepov?
A misliš, da sem se prepirala tu na MONU?
Kaj pa lahko storim?
Razen tega, da se kot družina izselimo, o čemer resno razmišljam.
Default avatar
to je katastrofa je napisal/a:
V bistvu te zelo dobro razumem, ker sem doživljala znižanje plače že takoj na začetku krize, pa precej več kot 8%(čez 20%, pa sem imela povprečno plačo). Pa tudi mi bomo plačevali vrtec za drugega otroka- konec koncev smo bili dosedaj srečniki. Regresa ne bom videla. In ja: tudi mi smo v dobrih časih vzeli kredit in sedaj dihamo na škrge. Samo kaj, ko nisva v nobenem sindikatu in nas, ki delamo v majhnih podjetjih nihče ne sliši. Tako, da zelo dobro razumem vaše okrnjene finance, ker so naše tudi. In skoraj vseh družin okoli mene. Kar nekaj znancev je, katerih partner/ka je izgubil službo. kolegici se meša, ker je skoraj eno leto že brez službe, sedaj jo je izgubil še mož. Ljudi, ki imajo okrnjene družinske finance je okoli nas malo morje. Po teh ukrepih bodo vsi pa še bolj občutili.
Default avatar
vse bo je napisal/a:
Pred leti je bil mož zaposlen v privatni firmi. Brez regres, plača minimalna. Vendar, ker to ni vodilo nikamor, se je ob delu in plailu študija izobraževal.
Dobil službo, splezali smo na zeleno vejo, sedaj pa tole,...
Default avatar
to je katastrofa je napisal/a:
Lej tudi jaz sem menjala službo, pa sem na koncu šla na slabše. To se dogaja v teh časih vsem. Jaz samo srčni upam, da kateri od naju ne izgubi službe. Tako, da mogoče se vam v Ju zdi, da boste sedaj vi najbolj prizadeti. Ampak morate upoštevati, da ima marsikdo ves čas nad glavo ali bo jutri še služba ali ne, pa še varčevalni zraven. In človeku, ki dobiva minimalca se bo 50 evrov manj sigurno zdelo tako veliko kot enemu s povprečno plačo par sto evrov manj,
Default avatar
To je samo zato, ker vedno pričakujete, da bodo drugi skrbeli za vas, od otroških dodatkov, do brezplačnih vrtcev, subvencionirane prehrane, socialne pomoči, dodatkov za velike družine itd. in na koncu vam bo še božiček preskrbel službo, kjer boste zavarovani kot kočevski medvedi.
Seveda je potem eno samo jamranje. Že za otroke se ve, če jim nekaj daš, bo hudič, če jim vzameš nazaj. Se tretira kot kazen..

npr. zapufat se, da potem dihaš na škrge? Vsak pameten, ve, da se nikoli, prav nikoli ne smeš preveč zakreditirati. Je treba pravilno izračunati in vzeti v obzir vsa tveganja, ter živeti v okviru svojih finančnih zmožnosti.
Imet otroke in računat, da boš vedno imel brezplačen vrtec za drugega, da boš vedno dobival otroške itd., je neumnostitd.

...... itd., itd..........
Default avatar
Pa to sem na formu trobila. MI vsi, javni in gospodarski, imamo skupnega nasprotnika. Prizadeti bomo vsi, še upokojenci in ostali. In sedaj bomo vsi nasrkali.

Ne takrat ste en drugem privoščili, posebno iz gospodarstva...češ pa je doletelo tudi vas fikuse v javnem!!!!! Javni nje bil vse najslabše...fikusi, lenuhi,...Nobena zgodba o trdem delu večine v ju ni prepričala....

Ampak zdaj je, kar je. Skregali smose
Default avatar
to je katastrofa je napisal/a:
Moj najstarejši je star 16 let. Prav tako imava z možem kredite, vrtec smo plačevali za vse 3(!), šolo za vse 3, podjetja že nekaj časa izplačujejo regres na obroke, če je sreča, sta to dva, se pa tudi zgodi, da dobimo pol regresa julija in pol decembra. Malica se nam izplačuje v bonih, plača pa je na 70% že ves čas krize.
Ampak nihče od nas se ne obnaša, kot da bi doživeli katastrofo!

Pa haaaaloooo no!
Res si želim, da teh ukrepov ne bi sprejeli, pa ne zaradi tvojega regresa in vrtca, ampak ker manj prihodkov uslužbencev JS pomeni manj trošenja in avtomatično manj denarja za gospodarstvo.
A ko slišim to vaše stokanje, se mi obrne! Pa kdaj smo mi v gospodarstvu tako stokali?! Mater, pa mi ustvarjamo denar! Vem za vsak euro svoje plače, kako je zaslužen! Pri vas v JS pa mislite, da denar raste na drevesu in nimate pojma kaj je prodktivnost! Ker če bi vedeli, bi se obnašali popolnoma drugače!

Pa nisem nič folžna, podpiram vse socialne ugodnosti! Če je meni bilo kot je bilo, zakaj ne bi bilo komu drugemu bolje. HB, da mu je lahko! Ampak ko berem tole stokarijo, me pa res malo razkuri!
Default avatar
ampak... je napisal/a:
Sem javna uslužbenka, ampak po nesrečnem ključu!
Naša firma in vsi zaposleni dejansko zaslužimo vsak € in se za vsak € borimo!
Še kako tržno se moramo obnašati, da preživimo!c Ampak smo sprejeli nekaj konkretnih ukrepov, imamo denar, ki smo ga popolnoma sami zaslužili, za polni regres in še za kaj več, pa si regresa ne smemo izplačati. Vsaj ne polnega! Zelo, zelo moramo biti produktivni!
Default avatar
mišiviš je napisal/a:
Katerega nasprotnika?
Default avatar
to je katastrofa je napisal/a:
Osamosvojite se! Če pravisš, da sami zaslužite, potem se osamosvojite!
Default avatar
Pa dejte mi enga pokazat ki danes ni zakreditiran no halooooooo (razen če niste po poklicu očkotov sinko ali hčerka ali vam je kdo zapustil kakšno stanovanje) - nikoli ni prav! Če doma živiš pri starših te je lahko sram, ker se nočeš izselt, če pa vzameš kredit da greš sploh lahko na svoje (če) si pa budala kao zakaj si se zapufal!!!

Pač vsak se zakreditira kolikor se lahko, ker se pač mora, če hoče živeti na svojem ali pa si privoščiti normalen avto, da lahko normalno funkcioniraš, ne da si kupiš krš od avta in da si vsak mesec pri mehankarju in mečeš denar skozi okno!!!

Pač v določenem času izračunaš koliko imaš na razpolago denarja, koliko se lahko zapufaš in pač 5 let ali več nazaj nisi razmišljal, da ti bodo kar naenkrat na mesec vzeli po 200,300 ali več eurov, zato da bo golazen spet lahko živela na visoki nogi!

Nisem v javni upravi, je pa moj mož - tudi njega bodo oklestil. Jaz sem pa v gospodarstvu pa tut ne vem če bom videla regres, da ne govorim, da so tudi nam znižali plače in to prejšnji mesec za začetek vsem za 10%! Imava pa samo en avto in enega otroka - na drugega, tretjega otroka niti ne upam pomislit.

Tako da ne bodite pametni zdej vsi! Vsi si pač samo želimo, da bi dostojno živeli, ne pa da komaj iz meseca v mesec živimo....
Default avatar
To je zato je napisal/a:
Lej, ko smo vzeli kredit smo imelu precej boljše dohodke. Še varčevali smo zraven. A ti veš, kaj pomeni, da se ti plača čez noč zniža za 20%? Tako,da ne lajat, da smo jemali previsoke kredite. Vzela sva ga toliko, da smo naredila nebivalno hišo bivalno. ker prej sva bila v najemu in sva imela tak obrok kredita kot najemnino.
Jst nisem nobenemu fouš. Moti me, ker je zdej tak kažin za JU, ko pa vsi okoli mene še huje občutijo krizo, se pa ne sliši.
Default avatar
Vitka je napisal/a:
Se strinjam.
Kredit je za neko družino s povprečnimi dohodki edina možnost, da gre nekam na svoje.
Za pametnjakoviče je bolje ostati pri tašči in vsak dan odpirati nove teme o taščah.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Jaz se pa ne strinjam. Res pa je, da koristi imeti malo sreče.

Iščete koga, ki ni zakreditiran? Evo mene.
Aja... pa ne sodim v nobeno od tistih kategorij, ki jih v nadaljnjem tekstu pljuvate.