Forum.Over.Net

Politični čvek

Kaj se dogaja na politični sceni? Če so že naši voditelji, se lahko o njih in njihovem delu tudi pogovarjamo, saj je politika del našega vsakdana in zaradi nje smo tam, kjer smo. Skupaj smo v dobrem in slabem.
Forum je nemoderiran in uredništvo ne odgovarja za komentarje, si pa pridržuje ppravico tudi do izbrisa tem brez obrazložitve.

Van Rompuy zavrnil srečanje z Zoranom Jankovićem

Default avatar

Janković je politično mrtev =)

Predsednik Evropskega sveta se bo danes mudil na uradnem obisku v Sloveniji. Srečal se bo z Janšo in nagovoril parlament, sprejela ga bosta tudi Türk in Virant, sestal se bo tudi s Pahorjem.

V kabinetu predsednika vlade Janeza Janše so napovedali, da bo približno peturni obisk namenjen izmenjavi mnenj o finančnih in gospodarskih razmerah v območju evra, pripravi evropske strategije za rast in investicije, večletnem finančnem okviru 2014-2020 ter drugih pomembnih evropskih vprašanjih.

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy bo Slovenijo obiskal v času negotovosti glede prihodnosti Grčije v območju evra ter prizadevanj za izhod iz finančne in gospodarske krize z dvotirnim pristopom - urejanjem javnih financ ter spodbujanjem rasti in zaposlovanja.

Visoki evropski predstavnik je zavrnil srečanje z vodjo opozicije Zoranom Jankovićem, poroča pozareport.si. Razlog za to naj bi bile njegove sporne povezave z ljudmi, ki so vpleteni v trgovanje z drogo, trgovino s prepovedanimi poživili in spornimi nepremičninskimi posli: Draganom Tošićem, Darkom Šarićem, Mihaelom Karnerjem in Brunom Filipčičem. To naj ne bi bila prva zavrnitev srečanja z Jankovičem visokih tujih državnikov. Pred tem naj bi ga zavrnila že evropska komisarka za notranje zadeve Cecilia Malmström in turški predsednik vlade Recep Tayyip Erdogan.

http://www.reporter.si/slovenija/van-ro ... %87em/9553