Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kranjska gora in okolica

Default avatar

V hribe;)

Letošnji podaljšan vikend bova izkoristila za obisk kranjske gore in okolice. Vzela bova hotel ali kaj podobnega.
Šla bi v petek, domov v nedeljo.

V petek bi si za začetek ogledala bled in bohinj. Za naprej pa ne veva kako in kaj. Nama lahko tisti, ki malo vec veste o tej krajih kaj poveste kako si naj splanirava še petek popoldan, ter soboto in nedeljo?

Rada bi su čim več ogledala in se seveda zraven tudi rekreirala.

Vesela bova tudi predloga kje prespat in jest?
Ogledala sva si spik alpine welnes resort kjer ponujajo polpenzion za dva dni za dva za 160 eur.
Hvala!
Default avatar

anerika

Hotel Špik je res prava rešitev. Smo bili tam pozimi in lansko poletje en teden. Same pohvale. Drugače pa imaš za rekreacijo res veliko stvari. Kolesarska steza Jesenice - Podkoren. Mogoče rolanje. Lahko se vzpneta v gore. Lepo je iti tudi na Vršič. Skratka še in še možnosti.
Default avatar

gorenjka14

na bledu sprehod okrog jezera.
pa morda veslanje na otok (sama, ne s pletno)
pa voznja na strazi - poletno sankanje.
voznja s kocijo in konjickom
pa obvezno kava ali kak dober caj v vili preseren
pa vzpon na grad (novo urejena potka od jezera do gor)

po poti kulturne dediscine v zirovnici (presernova, jalnova, finzgarjeva, a.janseva in copova roj.hisa, voden ogled)
jezero v zavrsnici
vzpon na valvazor ali stol, najvisji vrh karavank

ogled muzeja na stari savi na jesenicah
narcis pomojem da ni vec?
vzpon na golico

tole zaenkrat iz glave, ce te kaj bolj specificnega zanima, pa vprasaj
Default avatar

peko

Tudi mi smo bili lani poleti v hotelu Špik. Bili smo zelo zadovoljni.

En dan smo šli na Vršič, ustavljali smo se v vseh kočah in nabirali štempiljke (2 otroka).
Enkrat smo šli v Italijo do Belopeških jezer. Enkrat smo se zapeljali do Srednjega vrha odcep je v Gozd Martuljku, je krasen razgled na gore. Lahko greste z sedežnico na Vitranc in potem na Cipernik peš.

Lep pozdrav
Default avatar

kranjica mica

Kranjska gora in Bohinj sicer nista tako na kupu ... razen seveda, če ste iz Prekmurja, oz. boste prvič v teh koncih, potem je razumljivo, da želite obdelati celo Gorenjsko. Sicer pa priporočam, da si Bled in Bohinj prihranite za naslednji podaljšan vikend.
V Kranjski gori je luštno imeti kolo, saj so zelo lepo urejene kolesarske steze. Poleg kolesarjenja (Belopeška jezera, Trbiž, Mojstrana, Rateče, Planica ... odvisno od kondicije, čeprav je vse to brez večjih vzponov) še pohod na Ciprnik - prevoz del poti s sedežnico, nazaj pa lahko z Besno pehto (letno sankanje). Izlet delno peš ali v celoti z avtom je lušten tudi na Tromejo. Peš se odpravita lahko iz Planice v Tamar, do slapu Peričnik ....
Panoramska krožna vožnja pa je tudi lepa na Vršič, potem pa morda v Trento, Bovec (do Soče), potem pa nazaj mimo Trdnjave Kluže, čez Predel, Trbiž v Kranjsko Goro.
Če je slabo vreme imajo v KG tudi bazen, welness in v Kazinoju večerna zabava, če vama je to blizu.
Default avatar

deždeždež

Predvsem za boga milega počakaj na lepše vreme, ki pri nas pere od ponedeljka non stop, temu primerno pa je tudi hladno. Ne glih mraz, ni pa nič prijetno. Špik je sicer odlična lokacija, hotel ima tudi lepe bazene in wellness. Drugače se strinjam, da če hočeš vse troje, Bled, Bohinj in KG v 3 obdelat, imaš kar veliko dela. Jaz bi si za 3 dni vzela KG, pa bicikle s sabo, ker imaš res krasne kolesarske poti vse do belopeških jezer v Italiji. Pa na Vršič bi šla, ali peš ali z avtom, ali pol-pol, pa v Planico, Tamar, en dan bi se pa odmakala v bazenih in Wellnessu - to je zame dopust :)

Na Bledu nimaš kaj zelo veliko opraviti, greš na otok in si videl vse. Bled je od teh treh lokacij najmanj privlačen, čeprav najbolj opevan.

V Bohinju imaš pa spet toliko izletniških, nezahtevnih točk, da je veselje. Savica, Voje, Vogel, Aquapark v Boh. Bistrici, jahanje v Srednji vasi, izlet so Uskovnice, kolesarjenje po bohinjski dolini - vsaj za 5 dni dela, če ga hočeš imet. Samo na vreme počakaj!
Default avatar

Rok-1

V hribe;) je napisal/a:
Res je vse odvisno od vajinih želja. Jaz bi seveda priporočil kakšen camp (ampak le ob lepem vremenu) - potem pa odvisno kaj imata rada;
Hojo po hribih/plezanje - imata ogromno možnosti. V Karavankah in Julijcih, zelo različne zahtevnosti. Več si oglejta ne hribi.net

Kolesarjenje - cestno ali gorsko; ponovno imata ogromno možnosti. Za zmerno gorsko so super doline v Julijce (Tamar, proti Vršiču, Vrata, Kot, Krma, itd) pa tudi makadam ceste v Karavanke (proti Golici, Javorniški rovt,...) za cestno pa po dolini/ah.
Za bolj downhillersko navdahnjene imaš v KG Bike park.

Veslanje (kajak, kanu ali rafting) na Savi ali Soči.