Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Alternativno zdravljenje

Default avatar
Pozdravljeni,

mene pa zanimajo izkušnje z nekom, ki je odklonil kemoterapijo in se poskušal zdraviti z alternativno medicino, ter kakšni so bili rezultati.
Default avatar
Moja sošolka iz srednje šole je pri kostnem raku odklonila kemoterapijo in se šla zdravit z neko alternativo v tujino. Izvajal jo je sicer nek zdravnik, ne zdravilec, a metoda ni bila priznana v uradni medicini. Umrla je po pol leta. Metoda ji je krepko spraznila denarnico, pomagala pa ji ni nič. Večkratna potovanja na Dunaj so jo le še dodatno izčrpala.
Default avatar
Verjamem da se je težko pravilno odločiti, vseeno se mi porajajo dvomi ko prebiram različne
članke in podobno..kot npr. tole http://www.budwig.si/kemo.html
verjetno je tudi odvisno od vrste raka, vsekakor sem pa prepričana da lahko človek z
načinom prehranjevanja veliko spremeni.
Default avatar
Z načinom prehranjevanja lahko precej spremeniš, a to predvsem v smislu, da morda preprečiš pojav kakšne bolezni, ki je vezana na nezdrave življenjske navade. Ko pa te enkrat rak že napade, je pa po mojem osebnem mnenju daleč prepozno, da greš spreminjat prehrano in upaš, da ti bo samo to pomagalo. Takrat je treba uporabiti vsa razpoložljiva učinkovita sredstva, ki so na voljo. Odločanje o tem, kaj je v kakšni situaciji treba uporabiti, pa je zelo zahtevno in zahteva ogromno poznavanje bolezni in metod zdravljenja in ne verjamem, da se je en laik sposoben o tem tako dobro odločati kot pa en izkušen onkolog.
Default avatar
Zdravo,
pred leti je na Bledu delal gospod Pirman Damjan - bioenergetik. Mogoče kdo ve kje živi in dela sedaj?
Hvala za vse odgovore.
Default avatar
gospa Marjetica npr,
ko pišete o alternativnem zdravljenju v tujini, bi bilo dobro povedati katere vrste alternativa naj bi to bila. Ker sicer izpade to preveč kot predsodek nasproti tujini. Nasploh je taka izjava brezvezna, ker tudi v komplementarni ali alternativni medicini ne ozdravijo vsi. V tujini iščejo bolniki pomoč, ko je največkrat že prepozno. Se zgodi, da so me kontaktiali svojci tistega dne, ko je ponoči bolnik že umrl. Tudi to ni res, da bi onkologi vedeli največ o zdravljenju raka, saj zdravijo samo simptome rakave bolezni.

Gospa MajaM, bionergetiki nimajo kaj istkati v alternativnem zdravljenju raka. Bioenergija in diete sploh ne spadajo k zdravljenju raka, nikakor pa tudi ne k nadomestnem zdravljenju, kar pomeni beseda alternativa.
lp
Default avatar
driva je napisal/a:
Bi povedala, kako ti zdraviš?
Default avatar
No, tudi ni vse dobro in tudi ne vse slabo, kar je možnega v tujini. To sem želela povedati k sporočilu od gospe Marjetke, da se ne bi razmnoževali predsodki. Ker bolje bi bilo debatirati o vrsti zdravljenja kot pa o politiki. Seveda sem bila tudi radovedna, obenem pa hotela preprečiti plitko posploševanje.

Osebno ničesar ne ponujam, niti ne smem pisati tule o "mojem" načinu zdravljenja, že iz lojalnosti do tukajšnega sponzorja, to ne bi bilo fer. Da ne bo nesporazumov, da bi kdo pomislil, da nočem: Bila sem opozorjena, da to ne spada sem, ker zdravila omele niso registrirana v Sloveniji, ampak so registrirana v Nemčiji. Četudi jaz nimam posla s prodajo, ampak sem samo omogočila dobavo in uporabo, tako da se lahko bolniki sami injicirajo, saj tega ne smejo delati niti zdravniki niti zdravilci. Pa smo spet tam - v politiki preteklih let. Tako da, če Vas zanima, poglejte v moj profil, ali pa vprašajte na kamline.de forumu.
Vse dobro!
Default avatar
Nujno sporočilo

Mojim prijateljem in tistim s katerimi sicer redno komuniciram, sporočam, da moj poštni nabiralnik ne deluje. Prehodno lahko uporabljate meil v osebnem sporočilu.
Danes nekateri strokovnjaki ne delajo (je Gospodov dan); nekateri pa so imeli nočno...
Vse dobro!
Default avatar
Pozdravljeni!

Tudi jaz imam kolegico, ki je pristala na alternativno zdravljenje, vendar ni odšla v tujino, ampak je v Sloveniji spoznala določene ljudi, ki alternativno pomagajo pri rakavih obolenjih. Imela je rak dojke. Preden je odšla na kemoterapijo (se je odločila preko gospoda, ki je užival imunske terapije od dr.Malusove), da bo poskusila še s to metodo, kajti v žalosti in obupu, poskusiš vse, kar ti ljudje priporočajo. Odločila se je za terapijo, s katero je bilo določeno, da mora spremeniti prehrano in tudi, dobila je zraven terapije z aloje vero,katero je morala piti dnevno. Moram povedati, da je ta terapija ogromno stala, vendar je vseeno se zanjo odločila. Žalostno je bilo, da je kljub temu morala oditi na kemoterapijo, čeprav ji je dr. Malusova to odsvetovala. Če ne bi odšla, in bi jo poslušala ter samo nadaljevala s tisto terapijo, danes mogoča nebi bila več med živimi in izgubila bi prijateljico.
Tako da vam svetujem, da raje poskušajte v tujini, vendar vseeno pazite s kakšnimi ljudmi imate opravka, ter se prej dobro posvetujte o metodah zdravljenja in priporočilih, ki jih dobite od drugih ljudi. Kajti alternativni zdravilci(kot je tudi zgoraj omenjena dr.Malusova) niso vsi tako dobro podučeni kaj počnejo in vas lahko to stane življenja.
Tako da previdno pri izbiri!
Želim vam vse dobro in lep dan!
Default avatar
Malusova naredi prekršek, če rakavemu bolniku odsvetuje kemoterapijo.

Dr. med. Hamerja so iskali preko interpola in ga končno zaprli v Franciji, ker je odsvetoval kemoterapijo 6-letni Oliviji. Vzeli so mu licenco, mu prepovedali uporabo zasluženega naziva in staršem vzeli skrbništvo, da bi lahko otroka vendarle zdravili; prepozno.Olivija je umrla, ker se dr. Hamer ni držal zakonodaje.

Saj še tudi pri nas ni zadnja beseda rečena; izgleda pa, da je treba pridobiti lastne izkušnje, da bo sledilo preučenje.Od prekupčevalcev ne morete pričakovati, da razvijajo slabo vest, če kdo umre (saj to njih sploh ne briga).
Default avatar
tolmač je napisal/a:
Se strinjam,ne vem zakaj so ljudje takšni,da verjamejo.Zavedamo se,da je medicina nastala na zdravilnih rastlinah in skozi stoletja dopolnjevala in razvijala.Da je medicina to kar je zdaj.
Prej so ljudi zdravili samo alternativno in so vsi umirali(rak-jetika),zakaj bi se naenkrat to spremenilo.
Dobro,prej še niso poznali raka in vsaka takšna bolezen je veljala za jetiko,pa vseeno ni bilo pomoči,čeravno so zdravili brez kem.zdravili,samo naravno.


Prosim,predem se odločite za takšno zdravljenje,preberiti in preštudirajte zgodovino zdravilstva in se takrat odločte kako naprej.
To pravico imati samo vi sami,ali hočete živeti ali umreti predčasno(pač nismo nesmrtni).
Lp

Vsem želim veliko sreče v nadaljnem zdravljenju in ogromno optimizma.
Default avatar
Draga gospa driva,

v mojem postu sem samo opisala konkreten primer moje sošolke, torej konkretne in resnične osebe. Napisala sem toliko, kolikor o tem primeru zanesljivo vem. Za kakšne vrste alternativo je šlo, pa nisem napisala, ker ne vem. Mislim, da sem se v svojem postu omejila izključno na opis primera in da nisem vključila nobenega posploševanja ali predsodkov. Konec koncev je gospa Domina ravno to spraševala - zanimali so jo konkretni primeri - in na to sem odgovorila. Če se vam zdi moj opis primera brezvezen, je to pač vaše mnenje, s katerim se ne morem in ne nameravam bosti. Meni osebno se opis usode mladega dekleta, ki sem ga dobro poznala, pač ne zdi brezvezen, ampak v tragičen.
Default avatar
driva je napisal/a:
Gospa driva.
glejte vaš način pisanja pove vse,če ravno trdite da ničesar ne oglašujete,je kar obratno.
Alternativa je dobra,ko je človek zdrav,takrat pomaga,ne pa pri raku.
Default avatar
Diagnoza : rak na možganih, neoperativen, 4. stadij...
Mnenje onkologov : s kemoterapijo 6 mesecev življenja, brez kemoterapije 3 mesece, v roku enega meseca bo oslepel...

Odločil se je za alternativo, bioenergetik, šel je v Stuttgart na 3 tedensko Budwigovo terapijo, spremenil način življenja in razmišljanja...

To je le utrinek, ki vam ga želim predstavit, dokaz, da ko sodobna medicina ne more več pomagat, je človek sposoben marsikaj. Tako da se ne strinjam z ljudmi ki mislijo da zdravniki
vedo in naredijo vse, ter da ostalo nič ne pomaga....menim, da je največ odvisno od posameznika,konec koncev če pogledamo takole : Diagnoza rak, zdravljenje s kemo in obsevanjem (večina primerov), mogoče še kakšno biološko ali hormonsko terapijo...kaj pa potem???? Za zdravnike se zdravljenje konča, kaj pa za bolnike??

Na hitro sem opisala primer, ker sem na tesnem s časom,ampak mislim da je razumljiv, minilo je 8 mesecev po postavljeni diagnozi, ni oslepel, tumor se mu je zmanjšal, počuti se odlično...
Default avatar
Gospa marjetica, se opravičujem, ampak se mi zdi potratna uporaba energije, da bi stalno ponavljala, kaj pomeni alternativa. Bom poskusila še enkrat. Alternativa je nadomestno zdravljenje in tega pri raku ni. Kdor uporablja že ta izraz v zdravljenju raka, že v tej besedi pretirava. Poleg tega je treba bolj diferencirano imenovati, za kateri način zdravljenja se gre, za katero vrsto raka v katerem štadiju. To je konkretnost, Vi pa o tem pri tej deklici sploh ne veste, zato ne morete sedaj trditi, da ste opisali njen primer. O čem se potem gre, se gre o tem, da je šla v tujino? Da bo še kdo pomislil, da je šla k meni? Ne vem zakaj ste to napisali, če ne veste niti katere vrste zdravljenja je to bilo. Vsaka izguba je tragična, ne vem, kaj mi hočete podtakniti z očitkom brezveznosti? „Brezvezno“ pomeni, da ta zgodba o vaši deklici nič ne pove o alternativi ali o zdravljenju v tujini ipd., to pomeni, da nima veze s temo. Sorry, sem morala za nekatere razložiti tudi izraz brezveznosti, da ne bi slučajno kdo komentrial kot brezsrčnost.
-------
Gospa dvigi, kaj pa jaz oglašujem? Ni vse tako, kot to za vas izgleda. Jaz imam 30-letne izkušnje s tem, kar jaz opisujem, in v moji knjigi opisujem delovanje omele, kakor tudi nevarnosti, indikacije in kontraindikacije. Kot ste lahko prebrali iz predhodnih razlag, je moje prepričanje povsem drugačno kot pa prepričanje nekoga, ki piše o nečem brez da ve za kaj se gre… Zdrav človek ne rabi alternative. Alternativa, to je nadomestno zdravljenje in bi izgledalo v najboljšem primeru takole: primer rakavega bolnika z metastazami na jetrah. Ima hude bolečine v kolenu in dobi močna protibolečinska zdravila. Ker protibolečinska zdravila slabo vplivajo na jetra in imajo še kakšne druge stranske učinke, bi bila v tem primeru alternativa za protibolečinsko zdravljenje: akupunktura ali pa nevralna terapija (eno ali drugo), komplementarno zdravljenje pri sklepih bi bilo še tudi ciljno gibanje brez obremenitve ;o). Toliko o zlorabi izraza „alternativa“.
--------
Anett, tudi Vi pišete o dodatnem zdravljenju, to je komplementarno zdravljenje. To ni alternativa. Seveda je odvisno od posameznika, kako se bo razvijalo naprej. Me veseli da ste napisali o prehrani, načinu življenja in mišljenja. To je najtežje, kar lahko človek spremeni . Mnogi rajši umrejo. Pa vendar se prav tu skriva kroničen stres (kontraverzna prepričanja v podzavesti). Navade so strupi in predstavljajo stres za dušo in telo. To vemo že dolgo, pa mi ravno prileti v nabiralnik še en izgovor za „stres - moč navade“. Izgleda da je najlažje tudi mišljenje prepustiti drugim.
Sedaj so znanstveniki našli vzrok (ali posledico) zakaj ljudje lažje padejo v navade kot pa v namensko delovanje. Kombinacija Yohimibina in Cortisola naj bi bili krivi, da se zmanjša aktivnost v možganskih regijah (orbitofrontalnem in medialnem prefrontalnem kortexu). To so področja, ki so odgovorna za ciljno usmerjeno vedelje. (Quelle: Ruhr-Uni Bochum, 26.07.2012).
Ja, to je tak izgovor, kot pri depresijah, ko se ljudje tako radi zgovarjajo na to, da imajo premalo serotonina. Tako si jemljejo vsako možnost ozdravljenja, ker pričakujejo, da ima zdravnik tableto za vse. Zato ga tudi ne poslušajo, ker samo čakajo, kaj bodo dobili, vse drugo pa itak gre pri enem ušesu noter, pri drugem pa ven. Enako kot pri bioenergetiku. Je zanimivo vprašati bolnika, kaj kdo pričakuje od bioenergetika.
lp
Default avatar
Na Kitajskem že nekaj časa zdravijo bolnike z rakom z naravno kemoterapijo (npr.zeliščne kapsule...)
In kar je najpomembneje, so tudi dokazano mnogo bolj uspešni med drugimi državami, vključno s Slovenijo!

Slovensko zdravstvo še potrebuje dosti časa da bo doseglo "učinek" proti tej bolezni, če že primerjamo kako zdravijo v Avstriji ali Nemčiji, smo mi daleč zadaj..
Default avatar
anet, kako pa je trenutno stanje sedaj? je še vse ok? moji mami je dr. namreč odsvetoval, oz.prej prepovedal še kakšno alternativno zdravljenje poleg kemoterapij in zdaj še obsevanja glave, ker gre za napredovalni maligni melanom. Pa tako je bila navdušena, ko se je z nekim gospodom srečala in ji je povedal, kako je njemu alternativa pomagala. Imam občutek da ji dr. zato ni dovolil, ker potem ne bi mogli razvijat svjih raziskav in beležit kako hitro in na kakšen način pri njej napreduje rak......ŽALOSTNO ČE JE TO RES! Mami pa vseeno še vedno prisega na uradno medicino.
pozdravček
Default avatar
Draga gospa Nataša,
Vaša mami ima napredovalnega raka in ji ne preostane nič drugega, kot da poskušajo z obsevanjem čimhitreje zmanjšati tumorsko gmoto, da bi še lahko preprečili hujše možganske izpade.
To je res, da se poleg kemoterapije ne priporočajo rastlinski pripravki (fitoterapija), tudi ne VSAKA vrsta omelinih injekcij. Druge rastline pa niso dovolj raziskane in lahko ovirajo zdravljenje s kemoterapijo. Ali pa naredijo več škode kot koristi, kot tista nedefinirana zelišča, za katere plačajo nekateri mnogo denarja (sem slisala, da je dala ena gospa 1000 evrov za mačka v žaklju), ki morda navidez pomagajo, potem pa uničijo glavne imunske organe (vranico in timus/priželjc).
lp
--

Dvigi je zgorj malo ironično napisal-a, da alternativa pomaga zdravemu človeku. Ko se odstranijo vidne tumorske gmote, t.p., ko je onkološko zdravljenje končano, ni noben rakav bolnik zdrav. Odstranitev tumorja je samo simptomsko zdravljenje, to ni kurativno zdravljenje; četudi ga tako imenujejo. Bolniki takrat nimajo bolečin, vendar to ne pomeni, da so zdravi. Ko je gospa Erika vprašala na onkološkem za dodatno zdravljenje, so ji rekli: "Pa kaj še hočete, saj Vi ste zdravi!" Verjela jim je; eno leto za tem pa je umrla. Če je to Vaše razumevanje za zdravje, potem imate prav.

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic