Forum.Over.Net

Starševski čvek

oploditev

Default avatar

v tujini

en post na drugem forumu me je spodbudil k pisanju tega. Imam namreč kolegico, ki jih šteje 39 in se je razšla z možem po 15 letih. Ona pravi, da tudi slučajno ne bo sedaj iskala partnerja na vrat na nos in se bo šla v Španijo oplodit. Mi je pokazala spetno stran te klinike, so ji tudi že odpisali in lepo strokovno in na nivoju obrazložili kako vse poteka. Kaj vi mislite o tem, meni se sploh ne zdi slaba ideja, me pa muči eno vprašanje, kaj nekega dne rečt otroku kdo in kje je oče?
Default avatar

smili se mi :-(

uboga...ni lahko vse to doživet
Default avatar

kaj pa

Kaj je pa z možem počela 15 let?
Default avatar

tralala...

Zame je to egoistično dejanje. Otrok potrebuje družino in predvsem, da ve čigav je. Ne pa da se potem išče celo življenje:(.
Default avatar

120130

Ja, to je menda kar pogosta praksa, da se hodijo samske oplojevati v tujino, ker pri nas to ni možno. Osebno poznam en tak primer. Meni se ne zdi nič spornega, pač si ženska želi otroka, a obenem zavrača moške (ali pa, recimo temu, z moškimi nima sreče v življenju).
Default avatar

kaj rečt otroku

hmmm...mogoče nekaj takšnega: "Mami si te je močno želela, zato je šla k zdravniku, da te je vstavil v mamico, ki te je potem donosila in rodila."

Očeta pa pač ni - jebi ga - zame dosti manj travmajujoče, kot pa je vprašanje očeta za tiste otroke, ki so bili spočeti "iz ljubezni" med vaško veselico in vedo, da njihov oče živi v sosednji vasi na veliki nogi s svojo novo ženo in polbrati in polsestrami, njega pa noče niti povohat.
Default avatar

Barca

kaj rečt otroku je napisal/a:
Se strinjam.
Default avatar

Popay

Jst pa mislm, da to ni ok...... Saj je dosti moških, ki se bi lepo dol dali in z užitkom explodirali v njej......brez odvečnih vprašanj..... Zato, tista ženska, ki se ji "upira" sex z moškim oz., moški kot moški, si niti ne "zasluži" imet otroke...... Sicer grobo povedana... ampak tako je.....Glede na trende bo naravno oplojevanje itak šlo rakom žvižgat....itak ženske doktorate delate okoli tako lepe stvari ko je sex...... pa pustimo zdaj ljubezen na drugem tiru ... to se itak dogaja samo mladostnikom tja do 20 leta recimo in manj.....
Default avatar

japajade.

Popay je napisal/a:
js se pa s tem ne strinjam...če se gre za oploditev, bi js seveda raje izbrala preverjeno spermo za razne bolezni, preverjena so tudi psiho stanja darovalcev itd..kaj pa js vem kaj ma Lozje iz kafiča v familiji..torej če že oploditev naj bo to na kliniki in preverjeno.
Default avatar

glede na ta forum

kaj rečt otroku je napisal/a:
Po pisanju na tem forumu sodeč otroci heteroseksualnih parov odraščajo ob alkoholikih, prevarantih in pravzaprav samih "delilcih" sperme vsenaokrog. V homoseksualnih družinah in v enostarševskih družinah pa sta mir in sloga. Ob vsem tem mislim, da bi morali z zakonom prepovedati heteroseksualne odnose in dovoliti zgolj homoseksualne in "brezmadežne".
Default avatar

mehanik

js se pa s tem ne strinjam...če se gre za oploditev, bi js seveda raje izbrala preverjeno spermo za razne bolezni, preverjena so tudi psiho stanja darovalcev itd..kaj pa js vem kaj ma Lozje iz kafiča v familiji..torej če že oploditev naj bo to na kliniki in preverjeno.


to je napisala ena pred mano......nevem zakaj me spominja na kravo v domačem hlevu, pride veterinar s preverjenim semenom od pravega bika...

kam za boga gre ta svet. a ko se sosedova dečva zaljubi v sosedovega janeza in se z njim daje dol pa preverja vse do sedemnajstega kolena nazaj in vstran za vse mogoče. pa saj smo skoraj vsi narejeni iz ljubezni brez papirjev, da je bilo s starši vse ok, pa smo vseeno tu, živimo in furamo svet naprej v naslednjo generacijo.
Default avatar

Topsy

Hrvati so sprejeli novo zakonodajo in dovoljujejo tudi oploditev samske zenske. NE bo treba vec tako dalec na pot.
Default avatar

krneki no

mehanik je napisal/a:
Tukaj ne govorimo o otrocih spočetih iz ljubezni do Franca s seksom, ampak govorimo o otrocih spočetih iz ljubezni do otrok iz sperme neznanega darovalca.
In logično, da hočem v tem primeru imet preverjeno spermo, ne pa da me zalivajo s spermno od nekiga psihiča...
Default avatar

ti si ena vlasta

mehanik je napisal/a:
Me prav zanima, če imaš kakšno neplodno hčer ali pa sina, ki si mimogrede prav tako lahko najdeta neplodne partnerje...

Da se ne boš ugriznil v jezik nekega dne, ko ne bo vnukov - tedaj pa boste prebirali bike in spermo...
Default avatar

kaj rečt otroku

glede na ta forum je napisal/a:

Tudi zame je še vedno št.1 heteroseksulana družina in ne podpiram homoseksualnih.

Ampak gre pa mi na živce, da se govori, da apriori bo otrok z ljubečo mamo, ki ne ve kdo je njegov otrok blazno travmiran.
Tisti otroci, ki pa vedo, kdo so njihovi očetje (jih pa le-ti sistematično odkalnjano) pa so blazno veseli in srečno in ah in oh in sploh, samo zarad dejstva, da vedo, da je njihov oče nek vaški pijanec, ki jih ne priznava.
Default avatar

japajade.

mehanik je napisal/a:
ja valda ženska pri skoraj 40 nej se zdej poja po lokalih in išče fukače, ki bodo ravno tiste 3 dni na mesec voljni. Pa ta sosedova devča je stara 17 let in se ji kratko jebe s kom se jebe in se ji tut jebe kaj bo, če ne bo šlo vse po planu.
Default avatar

zgolj v vednost

niti slučajno niso vsi narejeni iz ljubezni. najbrž kar pretežna večina tako mimogrede in brez razmisleka.
pa še glede živali. Ljudje se pač razmnožujemo enako kot ostali sesalci.
Ne vem zakaj skozi primerjava med umetno osemenitvijo živali in žensk zbuja tako grozo.
Če gledate kakšen paritveni ples pri določenih živalih, se samci dostikrat veliko bolj potrudijo pri tem, kot marsikateri moški, ko se spravi na žensko (vsaj po prebranem na monu sodeč).
Default avatar

brezfotra

kaj rečt otroku je napisal/a:
jap se strinjam...evo primer moj mož, fotr ga je zapustil pri 6 letih, pravi da bi bilo boljš če sploh ne bi vedel kdo je in kaj je, o njemu ne spregovoriva več besede, pravi da so pogovori okoli kvazi očeta čista zguba časa in na koncu doda moj fotr je bil v bistvu moj dedek.
Default avatar

mirijam

Španija je daleč, ni vsaka oploditev uspešna. Kaj bo pol leta tam??? :-S
Default avatar

Popay

Hja, .... da se ne bo to razvilo v neplodnost nabijanja... hehe.... Ok ..razumm, tud ženske, da se ne more takoj dol dat z enim Loletom iz kafiča..... Poanta je drugje.... kot sem gor napisal... virtuala nam je zjebala pamet.... vsi hočemo svojo potomstvo imet kot superotroke..... tud s tem ni nič narobe, če ta umetno oplojen ne ve kdo mu je oče.... jst vem kdo mi je.... pa jebat ga..... nimam neke ljubezni do njega...... ampak vseen vem kdo je.... moj oče. Probelm je drugje, da ženske pa sex .... postaja čedalje večja zapletena matematika...... Raj umetno oplojevanje in vibriranje kot sex v živo..... to je žalostno.....Pa vem, da mate ženske na ta stavek ogromno odgovorov..... ampak verjamte,da jih mamo moški tud....