Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Je telesna aktivnost varna ali ne?

Default avatar

ojej!

Toliko se govori o koristih telesne aktivnosti za zdravje, tukaj pa berem o tem, da lahko zaradi športnega udejstvovanja (celo rekreativnega) človek celo umre, kar pa kontrira priporočilom po telesni aktivnosti. Ali mi lahko prosim to razložite???
Default avatar

Eden primer

Pozdravljeni

Jaz vam bom povedala tako, da šport je včasih lepo, če se ukvarjaš včasih pa tudi ne. Poznam eno gospo, ki je zelo rada imela šport, zelo rada je tekla in mi je povedala, da je tekla in naenkrat padla dol. Ko je ležala na tleh nihče se ni obrnil za njo. Slučajno je prišel eden možakar in jo vprašal kaj je, in ona zagotovo je bila v nezavesti. Na žalost je imela možgansko kap tako, da so jo zelo težko rešili, stara je pa bila 33 let in doma je imela majhnega otroka. Tako, da človek lahko pričakuje marsikaj.... Saj vidite zadnje čase kaj se dogaja z nogometnimi igralci. Jaz rečem šport samo, do neke mere....
Lep pozdrav in veliko zdravja vam želim
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Zmernost pri vsaki stvari. Včasih smrti pri športu niso povezane s športom, ampak bi se prav tako lahko zgodile pri drugem delu ali v postelji. Zmerna telesna aktivnost je nujno potrebna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj