Forum.Over.Net

Starševski čvek

kdo vzame kdaj kakšen helex? rabim nasvet

Default avatar

helex

koliko ga vzamete da niste preveč zaspani in čudni, ampak da vas še zmeraj pomiri? pa kako dolgo traja da prime potem, ko ga vzameš? kolko časa pa potem drži?
Default avatar

jaz tako

Jaz imam predpisan helex 0.25. Pomaga mi že polovička. Da prime traja ene 20 min.Drži pol dneva, če vzamem zvečer spim celo noč.
Default avatar

Alexis

Nimam predpisanega in ga ne jemljem redno, dobila sem ga od znanke tik pred diplomskim izpitom in enkrat tik pred zagovorom diplome ter je zelo pomagal.
Default avatar

zdravnik

helex je napisal/a:
a navodila zdravnikov pa nihče več ne posluša?
Default avatar

menka

jaz tako je napisal/a:
Isto.
Default avatar

acjom

Sem ga jemala, ko sem imela total krizo v lajfu............vsak dan, sploh zvečer, da sem lahko zaspala v miru. Toda sem postala prav čudna in sem nehala.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

sama svoja zdravnica

zdravnik je napisal/a:
Včasih je treba poslušati tudi lastno telo in se prilagoditi po njem.
Vsako telo reagira malo drugače.Nekaterim ustreza to,drugim drugače.
Zdravnik,ki te vidi tistih 10 minut,pa tudi ni vsevednež.
Default avatar

dfyfs

zdravnik je napisal/a:
Saj helex ne dobiš brez recepta :)

Verjetno ga je ta oseba dobila in jo/ ga zanima.
Default avatar

zdravnik

sama svoja zdravnica je napisal/a:
to je že res. ampak poslušati druge, namesto da sam preizkusiš je pa še bolj bosa, kot če bi samo zdravnika poslušal in tudi v tem primeru sam probal. in če bi bilo kako drugače, povedal zdravniku, da bi drugače odmeril. se ti ne zdi?
Default avatar

zdravnik

dfyfs je napisal/a:
ok, počasi. a hodite k zdravniku zato, da vam da recepte in potem sprašujete mon, namesto, da bi vprašali zdravnika, ki vam je nekaj predpisal? kaj ni jasno?

verjetno obstajajo tudi pri teh zdravilih različne doze. ker verjetno obstajajo ta zdravila od manjših doz do večjih. ja ne vem potem, ali poslušati mon in spraševati, ali poslušati zdravnika, pa predvsem najprej probati sam, nato o učinkih povedati zdravniku, da se potem morda kako drugače odloči. zakaj potem sploh hodite k zdravnikom, če ima mon vse za vas, razen receptov?
Default avatar

Morski galeb

zdravnik je napisal/a:
Daj vzemi en 0,50 helex, da ne boš toliko komplicirala!

Včasih človek res ne more pohoditi lastne sence in se sem in tja posluži kakšne bergle. V tem ne vidim nič slabega; nasprtono: se vsaj umiri in bolj trezno začne reševati probleme. Ne enači občasnega jemanja pomirjeval s tistimi, ki le-te zlorabljajo!
Default avatar

Morski galeb

Toplo mleko in med delata čudeže. Če pa res hočeš pa: 0,25 zvečer bo več kot dovolj!
Default avatar

KR NEKI

nevihtnik je napisal/a:
Po moje ena kamija (tablete), ki te pomirijo, prestavijo v drugo dimenzijo, da spiš ko angel...

Tuki je 99% bab na teh tabletah, zato pa take bluzijo....


Pa hvala qrcu da obstajo, sicer bi se 3/4 bab pobilo med sabo.....sej so vse znervirane, razpi*kane, nejevoljne, depra, preobremenjene z brisačami, mucli, moškimi gatami.....ni da ni)
Default avatar

Nikoli ne jem

zdravil, če mi recepta ne predpiše zdravnik.
Helelex semj dobila na zdravniški recept, ker mi je začelo piskati v ušesu. To je grozen občutek, ker ne veš, kam bi se umaknil. Helex je deloval krasno. Vzela sem samo eno tableto in je bilo odlično, živčnost je kar odplavala. Zdravniki ga ne predpisujejo radi, po nepotrebnem, ker deluje kot mamilo in je odlično nadomestilo za preskok med mamilaše...
Zato je treba upoštevati navodila in ne pretiravati..
Default avatar

kule

Zelo na lahko si ga vzamite z benzodiazepini(helex, apaurin..). Sej piše v navodilih, začni z majhnimi dozami, če ne pomaga, rahlo povečaš do željenega učinka. Nikoli pa ne prekorači maksimalne zapisane doze, izjemoma po posvetu z zdravnikom. Če nočeš imeti problemov z odtegnitvijo, ne jemlji več kot 2 tedna(če jemlješ vsak dan). Zdravnik ti lahko podaljša jemanje na 10 tednov, a je potem potrebno postopno zniževati, da ne pride do abstinenčnega sindroma. Če jemlješ po potrebi, se pravi vsake toliko, je lahko obdobje tudi daljše, recimo, če bi vzel tablete 1krat na mesec( ko je stiska), bi lahko to počel do konca življenja. Vendar pa vemo kako je pri človeku, ko enkat začuti ugodje - si ga želi ponavljati. Zato zelo previdno z BZO-ji.
Primerni so za krajše zdravljenje, ko se stiske rešijo po nekaj dneh ali tednih.
Drugače se psihične motnje kot so depresija, anksioznost, nespečnost, panični napadi itd, bolje, predvsem pa bolj trajnostno, zdravi z antidepresivi. Katerih pa je dandanes že malo morje, tako da ni hudič, da en nebi ustrezal.