Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Audi a4 b7

Default avatar

MitjaA4

Lep pozdrav! Odločam se za nakup rabljenega vozila audi a4 (b7) Limuzino, zato se mi je zazdelo da bi lahko dobil kake koristne informacije od uporabnikov tega foruma.. odločil sem se sicer za vozilo z motorjem 1.9 tdi 116 ps ker baje 2.0 tdi-ji niso hvaležni motorji saj se po slišanem z tega motorja kar kotalijo problemi.. zanima me če je to res.. oz. če so mogoče kaki tipi teh 2.0 motorjev ko so odpravljeni problemi na tem modelu audija. zanima me tudi če so kake druge napake na katere je treba biti pozoren ob nakupu.. prav tako bi blo fain zvedet kako informacijo če je mogoče o uvozu vozila z nemčije.. če imate kake izkušnje kak je tam z zbito kilometražo in z davki pa to.. če se splača it kupit avto gor.. ali je preveč riskirano +tega če so morda preveliki stroški.. v sloveniji glih ni neke velike izbire in tudi tista ko je je vprašljiva.. saj so prenabite cene al pa so smešni kilometri glede na ohranjenost.. Vsaj glede tega vozila.

lep dan še naprej.!
Default avatar

600

na prav forum si prišel.

DRRR in bmw 540 masta polno izkušenj z njimi

1.9 tdi so bojda res boljši. sicer pa je to nemc, to dela. vsaj tko pravijo. jaz raje mam hyundaije
Default avatar

nismdrrrekec

Pri Audiju boš pa res težko karkoli slabga kupu razen če boš od sumljivih preprodajalcev vzel z zavrtenimi km.
Default avatar

mitjaA4

ja problem je v tem da nemoreš vedet če so zavrteni kilometri ali ne.. vsaj pri takih uporabnikih ki ohranijo vozilo v odličnem vizualnem stanju.. v nemčiji pa prodajajo večinoma tak neki turki pa arabci ta rabljena vozila katerim pa newem če je glih za zaupat v njihovo besedo..
Default avatar

finex

Kakor sem slišal uvažajo z Nemčije preverjerjene audije pri finexu. So vedno zagovarjal da jih ne vrtijo nazaj in tudi prodajajo avte s po 200.000 km in več.
Default avatar

MitjaA4

sem glih prišel z davčne.. naračunali so mi za 1.9 tdi mašino nekje z 151g/km izpusta in emisijskim razredom euro4 nekih 13 procentov.. razen če presegajo trdi delci 0.05 g/km se mi zviša na 18% davek na kupoprodajno ceno.. ki pa še jo preverijo po eurotaxu če ne izstopa preveč.. torej če je prodajna cena nižja se računa po eurotaxu.. zdaj še samo morem ugotoviti koliko je nekje vrednost po eurotaxu in koliko ima izpusta trdih delcev.. po moje če ma DPF filter potem ne presega teh 0.05.. Ceno po eurotaxu nisem mogel najti na internetu sem pa zasledilil eno stran ki ti izračuna neki približno isto ko eurotax (baje) LINK in ko sem začel to vse vkup preračunavat sem ugotovil da se nekak prišpara glih če ga uvoziš.. ker še moreš prištet tu zraven prevozne stroške + homologacijo... škoda :/
Default avatar

MitjaA4

napaka* napisati sem mislil da "se nekak ne prišpara glih neke"
Default avatar

DRRR

600 je napisal/a:
1.9 so bili tazadnji dobri 110 in 130 KM..kar je novejšega, me sploh ne interesira...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar

IztokFranko

DRRR je napisal/a:
Zagotovo bo Mitjo zanimalo zakaj temu tako ;)
Default avatar

DRRR

Pred desetimi leti so pač nehali delat kvalitetne mašine....ne samo pri Audiju ampak povsod...pač najbrž zaradi šparanja, slabših materialov, večjega profita, globalne krize, itd...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar

Pametnjaković

DRRR-kec, prav imaš. Zate so traktorji, Zetor, Ursus, ..., simpl in butlpruf. O novi tehniki pojma nimaš in prav je tako. Nekomu je pač potrebno prodati stara jajca.
Default avatar

R8

jaz bi vzel čimnovejšega in po možnosti še v garanciji. Karkoli je narobe greš na servis in zahtevaš, da zamenjajo.
Default avatar

Korenček

DRRR je napisal/a:
Ti pa zgleda, da že dolgo nisi sedel v novem ali novejšem vozilu...... ?
Za drugo vozilo imam A4 letnik 98, ki ga bo potrebno počasi menjati (mimogrede iz "druge teme" - turbina je crknila pri ca. 120.000 km, sem prvi lastnik)....., no in ugotavljam, da se v novem malo bolje opremljenemu pižoju ali renoju (npr clio, 308 in podobno ) sedi vsaj tako dobro če ne boljše, kot v stari A4-ki.
Glede motorja pa..... velja enako. Sicer pa avto moraš vzeti kot stvar, ki te prepelje iz A do B, ali od doma do gostilne - zato je skoraj nepomembno katere znamke je, samo da je udoben - kvarijo se pa itak vsi ! To je pač potrošni material.
Default avatar

MitjaA4

Korenček je napisal/a:
jas sem v bistvu malo več v avtu.. k delam vsak dan prek 100 km.. pa nekak glih ne gledam na avto da se pripelja iz točke A v točko B.. tak da ni glih tak da ni pomembno kere znamke je.. ne gleda se pri avtu samo to kaki zic maš pa kolko tipk.. ampak tudi varnost, poraba, vzdrževanje, življenjska doba itd.. veliko tudi meni npr. pomeni da se v svojem avtu fajn počutim.. in če bo zato kriva mogoče samo znamka da se bom bolše počuto bom jo kupo.. LP!
Default avatar

600

vzameš najnovješega kokr si ga lahk privoščiš.

če pa že gledaš znamke pa vzem BMW, boš bolj zadovoljen k z audijem. boljš se vozi. udobnejši je in hkrati športnejši. edin manj praktičen je. manjši prtljažnik.
Default avatar

če že

Če že primerjamo audi ali bmw je bmw mnogokratnik boljši. Ni primerjave, pelješ enkrat bmw, pelješ vedno bmw.

Enako ti je pri hondi. Poglej za kakim accordom karavan dizel. Zagotovo ne boš nezadovoljen.
Default avatar

R8

BMW je nedvoumno dobra izbira v vsakem primeru.
Default avatar

MitjaA4

danes kupil audi a4 b7 limuzino 116 ps.. prevoženih 136.000 km redno servisiran za nekaj manj kot 11.000 € zaj pa bomo videli če bo služil svojemu namenu.. LP!
Default avatar

DRRR

MitjaA4 je napisal/a:
In namen je?????
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°