Starševski čvek

Pvc, vinilne talne obloge

Default avatar
Mi lahko prosim kdo opiše izkušnje s pvc oz. vinilnimi talnimi oblogami - kako ste zadovoljni, na kaj moramo biti pozorni, kje so najbolj ugodne, ker prenavljamo in smo finančno že precej na tankem ... ali zgledajo plastično ... Hvala.
Default avatar
Sploh še kdo daje vinilne talne obloge? Seveda, da delujejo plastično, če so plastika! Moderne so bile pa pred 50 leti, takrat smo jih vsi dajali povsod.
Default avatar
bilo je nekoč je napisal/a:
Seveda se dajejo pvc obloge.
PVC obloga se najbolje obnese v predsobah in kuhinjah, vzorci so lepi, imaš jih kot parket, ploščice...razlike sploh ne opaziš, ne deluje plastično, plastično deluje laminat, ploščice pa so hladne. Odvisno za kateri prostor sprašuješ....za sobe je najbolje parket, kuhinja in predsoba pa pvc obloga. PVC obloge dobiš na metre na roli ali pa kot plošče in se jih polaga kot laminat, v roli pa se samo zmeri prostor in se po meri odreže in položi, zaključi z letvicami.
Sedaj na veliko polagajo v kuhinje laminat ali parket, kar se pa ne obnese dobro, če na laminat pade voda se lahko uniči tako laminat tako parket, četudi je laminat vodoodporen pravijo uporabniki da ni vedno tako.
http://www.alpod.si/pvc-vinil/
http://www.kemoplast.si/?gclid=CJXXy97J ... 3wodzgt44g
Default avatar
Mi smo kupili dekorativne PVC plošče v Eko stilu v Ljubljani.
Zelo lahko za vzdrževanje in zelo trpežno, vzorcev je pa tudi ogromno. Mi smo zadovoljni, položili smo v treh prostorih.
Default avatar
Ali to sami polagate ali koga najamete?
Default avatar
Mi smo naročili montažo kar pri njih. Imamo tudi 2 leti garancije na polaganje.
Default avatar
Mi smo se tudi odločili za vinil, vsako nadstropje svoj vzorec. prvi test en teden po vselitvi v kuhinji poplava, spodnji del kuhinje fuč, vinil neuničljiv, samo pobrisali in to je to..super zadeva. Mi smo kupili in tudi montirali so nam pri Basari d.o.o, www.basari.si
Default avatar
Dolgo smo iskali in našli pvc talno oblogo v ploščah, kot smo si želeli, predvsem pa to, da ne vsebuje stupenih primesi v materijalu, priporočam tudi drugim, ker se vam še sanja ne, kaj vse vdihavamo in to celo doma, kjer naj bi bili varni.
Default avatar
Vprašanje

Spoštovani, prosim za pomoč, nasvet. V spalnici imamo položene vinil-winfleks talne obloge dobavitelj Alpod, debelejše z lepljenjem. Polagal nam jih je človek, ki se ukvarja s polaganjem talnih oblog. Problem: Ponoči ne morem spati, ker po dveh urah zaprtega okna v sobi smrdi kot v piščančji farmi. A ima še kdo s tem problem? Najtanši vinil imava položen v kuhinji in hodniku, kjer sva sama kupila original lepilo, polagal isti, a nimava nobenega problema s smradom. Čisti se res fantastično, tudi topel je za hodit. Razmišljava, da ga bova vrgla ven, ker jaz tega ne vzdržim več.
Hvala za odgovor.