Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

a mogoče naši policiji uhajajo stvari iz rok

Default avatar

nočna m.

malo sem prebiral te teme - Jesenice,posilstva, ....in sto drugih oblik kriminala....

Oni pa spretno pobirajo denar in vozniške - glavna karta jim je alkohol - to kar cele kolone ....

Nekoč sem bral ustavo, kjer je pisalo da je (karikiram) človek nedotakljiv...upam da razumete!

Torej bi nekdo moral skrbet predvsem za do, da se ljudje lahko nemoteno, brez strahu gibljejo.
Ni pa pisalo da je mala doza alkohola smrtni greh!
ali je to odraz stanja "blaginje" v državi?
Pa ne ciljam na policaja posameznika - njemu je to služba, nadrejeni mu naroči kaj naj dela....nekdo še višje pa njemu....
kje že riba smrdi?
Default avatar

gostek

Dobro vprašanje... res je nekam veliko kriminala in že je tko, da se vprašaš a je sploh varno it zvečer ven...
Default avatar

megaboy.

Policija se obnaša tržno. Največ zaslužijo, ko se spravljajo nate, ker si peljal 60 čez naselje ali pa se z radarjem postavljajo tik za tablo za omejitev. Pijance je že težje ulovit, zato se zadnja leta policija tudi ne trudi več tako vneto okoli njih. Policija od tistih, ki kradejo, posiljujejo ne zasluži nič, državo pa taki če jih zašijejo le koštajo. Zato policija nima kaj dosti interesa, da lopove in mafijce polovi.
Policija ima nalogo, da ščiti interese vladujočih in države, ampak to pa nisi ti in ne pričakuj, da te bo kdo ščitil pred nasilniško bando.
Policiji ni stvar nič ušla iz rok, vse je namenoma, korupcija pa ima tudi prste vmes.
Default avatar

maestro

Z razvitostjo se pač povečuje tudi intenzivnost kriminala.

>>Oni pa spretno pobirajo denar in vozniške - glavna karta jim je alkohol - to kar cele kolone ....<<

Saj, ko pa največ smrtnih žrtev v sloveniji povzročijo vinjeni šoferji in tisti, ki hitrost vozila ne prilagodijo svojim sposobnostim, sposobnostim cestišča in avtomobila. Zato je prav, da je največja preventiva na tem področju.

Tudi policija je politika, kot zdravstvo, gasilci, javna uprava,šolstvo ..... Sem pa z delom "naše" policije sorazmerno zadovoljen. Vsaj tako, kot s prej naštetimi vejami naše družbe. Meni se zdi kar primerna za naš narod, saj v ničemer ne izstopa od obnašanja nas, "vzornih" državljanov.
Default avatar

megaboy.

********Saj, ko pa največ smrtnih žrtev v sloveniji povzročijo vinjeni šoferji in tisti, ki hitrost vozila ne prilagodijo svojim sposobnostim, sposobnostim cestišča in avtomobila. Zato je prav, da je največja preventiva na tem področju. *******

Vinjeni vozniki povzročijo manj kot 7% nesreč. res pa, da tisti, ki ne prilagodijo hitrost svojim sposobnostim, povzročijo največ nesreč. Vendar Policija takih ne najde. Policija največkrat kaznuje tiste, ki le malo prekoračijo hitrost, kar pa na varnost ne vpliva, saj so omejitve mnogokrat prenizko postavljene. Po drugi strani pa tudi će polješ po omejitvah, ti to ne zagotavlja, da ne moreš zletet s ceste. (lahko si nepravilno bremzal npr.).

Pozabil si pa na voznike med 18 in 24 letom, ki povzročijo kar četrtino vseh nesreč. Misliš da ni z avtošolami nič narobe?
Default avatar

megaboy.

Aja, Večino vlomov, ropov opravijo zasvojeni z mamili, policija dealerje verjetno pozna, vendar nič ne ukrepa. Kaj misliš zakaj?

Ali poznaš kakšen primer gospodarskega kriminala, ki ga je policija ugotovila? v zadnjih 10 letih?
Default avatar

majkl

Dadas?

aja, drugac se pa strinjam da so v tem slabi...
Default avatar

Blondy

Jst pa mislim, da je glede na trenutno situacijo v naši državi policija absolutno preslabo deluje. Nevem kaj/kje je problem, da je vse tko zaj****, ampak glede na zadnje novice kaj se dogaja v tej naši mali državici...me je strah hodit sama okrog...

Ravno zadnjič pridem ob 20h na našo postajo z busa, stopim dol, pa do mene pristopi en psiho "ful si mi privlačna"....ej tok hitr ko sm bl a pa takrat doma se pa že dolg ni zgodlo... :((

Nevem no, glede na količino kriminala, posilstev, umorov, korupcije...neki bo treba ukrent, če ne si kmal še na ulico ne bomo upal stopit brez pištole :((
Default avatar

Spider

Imamo takšno policijo, kot si jo zaslužimo. V tej državi še marsikaj drugega ne deluje, kot bi moralo, res ne vem, zakaj bi bila ravno policija tip-top.

Sicer pa je naša policija dokaj mila in človeku prijazna, sploh v primerjavi s kakšno nemško, avstrijsko. V Nemčiji se komot zgodi, da policija iz ljubega miru pride v lokal in kar tako popiše vse goste. Ali pa te ustavijo sredi ceste, pač zaradi kontrole in mimogrede prešnofajo še cel avto in prtljažnik. če bi pri nas policija to prakticirala, bi vsi kričali, da živimi v fašistični državi.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar

megaboy.

Kolikor sem govoril z prijatelji, taki primeri v Nemčiji in Avstriji niso prav pogosti, če pa so, imajo pa za to utemeljen razlog.
Sicer pa to delajo tudi pri nas. Meni je predlani policaj pregledal avto. Še v pepelnik je pogledal. Sicer se pa spomnim enega primera izpred par let, ko je policaj ustavil na cesti enga mulca, mu pregledal žepe in našel stresen sladkor not, policaj je pa posumil da so mamila :-(((.
Naši policaji so res mili z pravimi lopovi in mafijaši, nasilneži, dealerji.. (in jih mnoge pustijo lepo pri miru) se pa bodo radi izživljali nad tabo, ko boš vozil 60 skoz naselje.
Default avatar

Spider

Zadnjič sem sredi noči peljal proti Rušam iz Maribora. Skozi naselje, kjer ni nikjer nikogar, omejitev seveda 50. In nekako instinktivno sem peljal po omejitvi, točno 50. In kaj misliš, so bili tam? seveda so bili. Pod drevesom, lepo skriti, da avto komaj vidiš. In seveda radar...Sredi noči.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar

maestro

>>Pozabil si pa na voznike med 18 in 24 letom, ki povzročijo kar četrtino vseh nesreč. Misliš da ni z avtošolami nič narobe?>Po drugi strani pa tudi će polješ po omejitvah, ti to ne zagotavlja, da ne moreš zletet s ceste. (lahko si nepravilno bremzal npr.). <<

Pri 50 ali pa max. 90 km/h težko iz ceste letiš, če si nepravilno bremzal.

maestro
Default avatar

maestro

>>Sicer se pa spomnim enega primera izpred par let, ko je policaj ustavil na cesti enga mulca, mu pregledal žepe in našel stresen sladkor not, policaj je pa posumil da so mamila :-(((. <<

Saj, ker vestno opravljajo svoje delo. Kakšna je pa možnost, da ima sladkor eden mulo v žepu? Boljše ga pregledati in nič ugotoviti, kot pa pustiti dilerja na cesti.

maestro
Default avatar

kr eden

********Gospodarski kriminal ne rešujejo ti policisti, ki jih srečaš na cestah. Zato ta tako priljubljen stavek med kršitelji CPP (idite rajše barabe loviti), ni na mestu. ********

Seveda ne. Tisti znajo samo z radarjem ravnat in pa zajebavat folk.

*****Pri 50 ali pa max. 90 km/h težko iz ceste letiš********
En kolega je pri 50/h zletel s ceste tam, kjer je omejitev 90.
Default avatar

kr eden

*******Boljše ga pregledati in nič ugotoviti, kot pa pustiti dilerja na cesti.
*******

Saj dealerje pustijo na miru, tega mulca so pa trdo zasliševali par ur.
Default avatar

Spider

Toliko pripomb čez policaje, kot da so najslabši ljudje na svetu. pa pojdi ti za policista, če misliš, da bo boljši.

To pa ne bi, ne?

Ne moremo zpasti v tatalni nihilizem češ, kaj bi policaji na cesti sploh radi. To je njihovo delo. že sedaj, ko so policaji na cesti, je ogromno nesrečn, nekaznovanih prekrškov...kako bi zgledalo, če na cesti sploh ne bi bilo plavih, pa raje ne razmišljam.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar

maestro

Tvoj kolega si je pa bogi ja.

maestro
Default avatar

maestro

Misliš, da si bo kdaj opomogel od te krutosti ? :))

maestro
Default avatar

Spider

Sej je očitno, da je dečko malo bril norca iz plavih. Kdo pa ponoči nosi sladkor v žepu, lepo te prosim.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar

Blondy

No ja še to glede policajev...najbolj se nad tabo izživlja kak smrkelj ki je komaj prišel iz policijske šole in že misli da ma Boga med jajci :(( V svojem prostem času pa itak bmw pa udri po cesti...poznam kar nekaj takih primerov...dvojna morala... :(((