Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kolesarska steza Bohinjska Bistrica-Bohinj

Default avatar
Pozdravljeni,

včeraj sva bila z mojim sedemletnim sinom na tej kolesarski stezi, ki jo obdaja čudovita narava. Zmotilo pa me je nekaj in sicer po tej kolesarski stezi, ki je namenjena izključno samo kolesarjem, peščem, rolarjem,...so se vozili avtomobili. Bohinjci so se strašno potrudili s to kolesarsko stezo, vendar se mi je zdela izredno nevarna. Poleg avtomobilov, je bila steza na določenih delih posuta s šodrom (strm klanec navzdol) in te pri malo večji hitrosti čisto lahko odnese in se močno poškoduješ.

Sedaj pa me zanima, če mogoče kdo ve, kdo je odgovoren za tako kolesarsko stezo? Turistično društvo, redarska služba ali mogoče policija?

Hvala, ker ste si vzeli čas za tole in mogoče kaj pokomentirali. Aja, pa tema je namenjena konstruktivni debati?
Default avatar
Za kaznovanje vožnje po kolesarski stezi je pristojno redarstvo in tudi policija. Vendar so postavljene table, da je prepovedan promet za motorna vozila, dovoljeno je za lastnike zemljišč.Moraš vedeti, da je Bohinj ( to ni naselje, ampak 24 vasi) še vedno kmetijsko območje ter da so kmetje prodali občini dele svojih zemljišč za male pare, da so lahko kolesarsko sploh naredili. So pa nekateri brezbrižni in se vozijo kar z avti v smislu "saj se lahko"...So pa brezobrazni tudi obiskovalci Bohinja, ki roko na srce, niso turisti in v Bohinj prinesejo samo svoje riti in nič drugega. Oni ne parkirajo na parkirišču, ker ne bodo dali 1 euro za listek, parkirajo na travnik, v smislu saj nikjer ne piše, da ne smem...In teh v Bohinju ne maramo...
Default avatar
ZAČNI Z OBČINO, pardon črke. Kolikor vem, je sicer dovoljen prehod lastnikom zemljišč, nikakor pa ne vožnja po kolesarki. Tudi če pokličeš na licu mesta policijo ali/in redarstvo, bodo ukrepali.
Default avatar
Tkojeja in občina, hvala za vajin prispevek.

In ne, nisi so vozili domačini, razen če imajo avtomobile z reg. tablicami LJ in KP. Škoda, ker bi bila ravno ta kolesarska steza lahko najboljša, kar jih premoremo v Sloveniji. Kar se pa tiče obiskovalcev Bohinja, so pa eni res brezobzirni. In tudi domačini, razen parih privatnikov, ki skrbijo za gostoljubnost in prijaznost, vseeno premalo trudijo za turiste. Glede na to, da je Bohinj s svojo neokrnjeno naravo eden večjih biserov Slovenije (zame največji), bi lahko naredili in na koncu iztržili več. No, mogoče ga pa ravno to dela, tako zelo drugačnega in neskomercializiranega. Bohinj je zakon!
Default avatar
Mirabela Miracle je napisal/a:
Skoraj podobno bi lahko zapisala za obalo...vsi kotički Slo bi lahko bili fantastični, če ne bi bilo nas, neprimernih obiskovalcev...tako da: taki smo, take imamo,žal.
Default avatar
Kot je zgoraj ena napisala, Bohinj je zakon, če prideš tja za en teden, za stalno tam živet je pa to pekel.
Default avatar
Bivši Bohinc je napisal/a:
Zakaj?
Default avatar
Mi smo tudi bili na tej stezi, en cas je kolesarska steza (okrogel moder znak s kolesom), en del pa je moder kvadrat s kolesom, kar baje pomeni, da je za kolesarje (prej se nisem nikoli videla tega znaka), je pa tudi lahko za avtomobile, saj je ta del vodil tudi skozi vas. Na tem delu ni bilo na sredi crtic za voznjo v eno in drugo smer, tam kjer je bil kvadrat, pa crtic ni bilo.

Lp
Default avatar
OPOZORILO ZA DRUŽINE Z OTROKI: Bohinjska kolesarska pot je primerna za otroke IZKLJUČNO V SPODNJEM DELU, TOREJ NIKAKOR NE VOZITE CELOTNEGA KROGA MIMO SREDNJE VASI: razlog: zadnji spust po lokalni cesti iz Bohinjske Češnjice proti Bohinjski Bistrici je SMRTNO NEVAREN že za rekreativne kolesarje, kaj šele za otroke. Očitno načrtovalci poti še nikdar niso bili na kolesu! Če se srečata dva avtomobila, ponekod skoraj ni prostora za umik niti za pešce! Če se po (upam, da posrečenem) spustu vračate v Bohinjsko Bistrico, pa je potrebno prevoziti še kakšen km mimo Petrola po regionalki brez kolesarske steze, kjer nihče ne upošteva omejitev; izjemno nevarno prečenje mostu med avtobusi, bajkerji in podivjanimi lokalci pred naseljem! Škoda, ker bi bila drugače to ena najlepših kolesarskih poti v Evropi!
Default avatar
No, no... tako tragično ni - smo navajeni tudi z otroci vozit po Ljubljani in še kje, kjer je huje.
Je pa lahko malo neprijetno.

Glede voznikov na kolesarski stezi pa ... če niso lokalni lastniki zemljišč (kar je zdaj ko na registrskih tablicah niso več obvezno grbi domače občine težko vedeti) le pokliči na policijo, pa ga bodo počakali, če bodo le policisti kje blizu.
Res pa se najbrž samo zato ne bodo vozili z Bleda.
Default avatar
"Cvetek"
Drugače, lahke že prej zaviješ pri kampu, greš čez most in mimo kampa. Ni ti potrebno do konca kolesarske steze in potem do B.bistrice (mimo Petrola). Prideš tudi z druge, bolj prijazne strani.
Default avatar
tkojeja je napisal/a:
! Eur za listek? Ti verjetno še nikoli nisi bila v Bohinju....
Default avatar
Cvetek je napisal/a:
Žal je res (trenutno) tako. V planu je povezava preko Senožet v vas Brod, tako da bo tudi ta del potekal popolnoma v naravi, vendar se verjetno zatika z dovoljenji ali financami.
Glede vožnje z avti po kolesarski - kot domačin lahko ŽAL potrdim, da se nekateri domačini tam vozijo z avti, pa to ne za "potrebe" parcele... nekaj jih je ekstra pametnih in kolesarsko uporabljajo tudi za bližnjico. Pa mu ne moreš do živega, saj ima vendar parcelo ob kolesarski in si kar vzame pravico, da jo uporablja kot cesto. Dokler ne bodo taki ljudje spremenili miselnosti, bo pri nas s turizmom žal tako kot je. Ker tako mišljenje seka tudi povsod drugod na plano, ne samo na kolesarski.
Default avatar
Bivši Bohinc je napisal/a:
Res je.
Jaz sem se pred 20 leti odselila iz Bohinja.
To je bila najboljša odločitev v mojem življenju.
Bohinj je "prebavljiv" le poleti, ko je peklenska vročina (julij, avgust), drugače pa ... no go.
V primeru deževnega poletja ... je pa katastrofa.
Nič od nič.
Kamorkoli se obrneš samo ... plačuješ. Po novem tudi za jezero (kanuji).
Default avatar
Kakor komu. Meni je pa ravno življenje v Bohinju med ne-sezono super. Do službe imam sicer pol ure vožnje, ampak odtehta vse ostalo.
Med turistično sezono je pa katastrofa....
Default avatar
Nono. Take štale pa tud ni zarad tistih par avtov. Če si normalen, se umakneš, da gre mimo, no lahko pa si namesto premika ob rob pokvariš dan z nerganjem. Danes sm šla peš in srečala 0 avtov, 1 kolesarja in 3 pešce. Parkiraš mirno v Danici, če nisi domačin je pa vljudno, da greš nekam jest (pa ne ene pice na pol pa kozarec vode zraven) pa na kepco sladoleda k Cukiju, pa bo za vse dobr. S sendviči v ruzaku pa lahko posedate pri Koseškem bajerju. Podpis: Bohinjka, odseljena k Morostarjem, ki hkrati šteka in ne šteka tko Bohince kot Morostarje.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net