Forum.Over.Net

Starševski čvek

lepo je delat v JU

Default avatar

lepo je delat v JU

Nič te ne briga, ko se kaj uniči (računalnik, tiskalnik) lepo pokličeš serviserja, da ti popravi, pisarne so tople, stoli udobni:)
Plača OK, čeprav bi bila lahko tudi boljša, je pa vsaj redna. Se vam zdi 1.300 veliko?
Default avatar

gospodarstvo1A

Ja, res je lepo delati v javni upravi, še lepše pa bo kmalu obujati spomine na ta čas. Plača 1300 je kar lepa, sploh ko bo od nje obračunana odpravnina.... Pol se bodo začeli pa težki časi za vas!
Default avatar

krempelj črni

Ja, lepo je delat v JU.
Danes smo bili na cesti samo obrtniki, ki smo šli delat in ostali, ki niste. Na cesti so bile le naše zvožene avtomobilske škatle z imeni firmic, ki jih imamo. In jaz sem prišel domov pred eno uro. Se pravi od 07,00 - 16,30.
Večji del tistih, ki niste šli delat, ste zaposleni v JU. In ste že pri kosilu...in boste tudi pri večerji nakladali o neupravičeno bogatih obrtnikih in se smilili sami sebi.
Malo manj kot polovico mojega današnjega zaslužka bom na koncu meseca nakazal požrešni državi. In del tega bo v vaših plačah, regresih in ostalih bonitetah. Sam si regresa ne bom mogel izplačati, ker si bom moral kupiti dva nova stroja, računalnik in program. In vam tudi. Iz denarja, ki ga bom zaslužil. Da bo naslednjiš tržni inšpektor, ki živi tudi od mojih dajatev pokazal svoje neznanje ob prižiganju novega laptopa in nezmožnost pri izkanju file-ov, z obrazci, ki jih mora izpolniti, da bi me kaznoval s 500€, ker sem pred tremi dnevi pozabil dati PONOVNO atestirati po vseh reglcih že trikrat umerjen manometer.
Default avatar

grem nas šiht

krempelj črni je napisal/a:
Ja, ti si prišel domov, jaz se pa ravnokar odpravljam na zelo obremenjen mejni prehod na šiht od 19h do 7h zjutraj, to se pravi 12 ur na nogah,vdihavanje strupenih izpušnih plinov, prepih po nadstreškom. Domov pridem ob 8h, malo pospim, jutri zopet šiht od 19h do 7h zjutraj. To je tudi JU če te zanima.
Default avatar

res ste ubogi ja

Ja res nam je fino. Jaz sem delala danes od 6 do 14, jutri od 6 do 20, v nedeljo fraj, v ponedeljek od 13 do 20, torek in sredo pa spet od 6 do 20. Za vse to bom dobila na koncu meseca 800€. Se mi niti malo ne smilite jamrajoči privatniki, ker ne poznam niti enega z avtomobilom pod 40.000€ in kaj manj kot 300 kvadratov veliko bajturino. In taki naj bi se meni smilili, meni ki živim z enim otrokom v najemu in vozin 13 let star avto? Lepo vas prosim. Medtem ko imajo vaše gospe 3 otroke v vrtcu za 20€ mesečno in se doma praskajo po riti ker mož privatnik dovolj zasluži, si jaz pošteno zaslužim kruh tako da perem riti dan za dnem vsaj dan. Od tega da vrtca nisem dobila ker smo tako zelo bogati (beri- ne moremo prikriti dohodkov kot počnete privatniki) in plačujem privat varstvo da si lahko vaše finoče od žene doma še naprej praskajo riti ker se jim ne ljubi skrbeti za lastne otroke ki so jih vtaknile v vrtec zaradi "socializacije". In le zakaj so vse moje sosede finoče, ženkice od teh privatnikov hitele razlagat in tekmovat med sabo kam bodo odšli na dopust, če pa vsi revčki delate? Meni se niti malo ne smilite, smilijo se mi vaši delavci ki morajo delati namesto vas za praznike, medtem ko se vi praskate po jajcih. Smilijo se mi vaši delavci ki ne bodo dobili plač in regresa ker se je šefe preseraval in odšel za 1.maj na Havaje za dopust, pa je treba ta denar nekak notr dobit. Tako da jamrajte komu drugemu, ki verjame vašim klamfam in se smilite njim.
Default avatar

Antun

še lepše je biti komisar v Bruslju za 25.000 EUR na mesec, ki pride povedat Slovencem zaposlenim v JU, da je treba pasove zategniti.
Default avatar

Privatnik

res ste ubogi ja je napisal/a:
Zakaj pa ne greš privat in bi živela tako kot si zgoraj opisala? Za registracijo s.p. rabiš pol ure časa in osebno izkaznico. Osebno predvidevam da imaš, pol ure se bo pa tudi našlo.
Default avatar

zakaj pa ti ne?

Privatnik je napisal/a:
Najbrž ne gre zato, ker tudi ti nočeš iti iz gospodarstva v JU, ker se zavedaš, da bi morala tam plačevati avke od celega dohodka, ampak raje jamraš, kako si uboga in se delaš, da zavidaš tistim iz JU.
Default avatar

zlatica

a ne vidite, da je provokacija!!!!!

enega brezveznega lenuha, ki nima za burek, zdaj pa tezi.
Default avatar

eh

res ste ubogi ja je napisal/a:
Le zakaj zganjaš foušijo nad tistimi, ki so sposobnejši od tebe?
Zakaj pa imaš tako slabo službo, pa tako star avto, pa živiš v najemu? Si nisi bila sposobna pridobiti ene poštene izobrazbe, da bi imela spodobno plačo in delo od 8h do 16h, vikendi in prazniki pa frej? Pa nisi bila sposobna dobiti sposobnega moža z dobrim zaslužkom, privatnikom, če jih že tako obožuješ? Če si navadna zguba v vseh ozirih, potem nehaj zganjat foušijo nad drugimi, ki so bili in so sposobnejši.
Zakaj pa res sama ne postaneš s.p. pa boš še ti bogata in se praskala. Ne moreš, a ne, ker si totalno nesposobna za karkoli, edino za foušijo zganjati pa imaš talent.
Psi lajajo, karavana gre dalje...
Default avatar

tjanca

Kako ste brezvezni s tem jamranjem o JU, kot da je JU kriva za vse, očitno tudi za vaše osebne probleme, frustracije. Upam, da se vsaj bolje počutite, ko pljuvate po njih.
Default avatar

Privatnik

zakaj pa ti ne? je napisal/a:
Niti najmanj ne zavidam nikomur iz JU. Ne razumem pa tistih ki jamrajo kako se jim v JU godi krivica, po drugi strani pa privatniki dobro živijo. Živimo v svobodni državi in vsak lahko začne svojo dejavnost ali odpre podjetje. Če ti v JU ne odgovarja in je privat tako lepo pridi in se pridruži.
Default avatar

Robi...

[quote=""krempelj črni""]
Ja, lepo je delat v JU.
Danes smo bili na cesti samo obrtniki, ki smo šli delat in ostali, ki niste. Na cesti so bile le naše zvožene avtomobilske škatle z imeni firmic, ki jih imamo. In jaz sem prišel domov pred eno uro. Se pravi od 07,00 - 16,30.
Večji del tistih, ki niste šli delat, ste zaposleni v JU. In ste že pri kosilu...
[/quote]
Ne pametuj brezveze....Malo prej prišel domov iz 12 urnega šihta. To je tudi JU....
Sploh več ne vem kateri dan je..Ali je praznik ali nedelja.....
Default avatar

zlatica-ndsmp

Odkar spremljam tale forum se v zadnjem mesecu dogajajo sami napadi na javne uslužbence. Nikoli niso jamrali, ampak so se branili. Grozno. Namesto, da bi jih podprli in s tem ne bi dopustili, da kasneje tudi gospodarstvu vzamejo regres in nam znižajo minimalca in vzamejo nadomestilo za prevoz in hrano, pa še kaj.

Pa kaj mislite. Zdajle se dokazujejo na javnih uslužbencih in kasneje vse to doleti tudi gospodarstvo. Vsi šefi bodo takoj zato, da se ukine regres, potni stroški, malica, ....pa seveda saj je treba varčevat.vsi pametni v gospodarstvu podpirajo javne uslužbence v borbi, ker vedo da bodo na vrsti oni.

ZAVEDAJTE se da hočejo drugo Romunijo, pokorn folk, ki dela za še manjšega minimalca, da bomo lahko izvažali in da bo 20% ljudi še bolj bogatih. Naša kvaliteta življenja jih ne zanima.

V
Default avatar

yeeyee

res ste ubogi ja je napisal/a:
Bravo. In točno tako je!
Default avatar

yeeyee

krempelj črni je napisal/a:
Nisi pa napisal, koliko davkov utajiš. Kolikšen del plače daješ svojim delavcem na roke. Jim plačuješ dežurstva, nadure, ali jih enostavno izbrišeš? Kaj pa kilometrina? Dnevnice? Jih dobijo?
Nisi napisal, koliko denarja si si nakazal v tujino (Švica je zadnje čase zelo aktualna) in koliko od dobička si razdelil svojim delavcem, ki so ti ga pridelali. Nimaš samo ti zaslug za dosežke tvoje firme.
Vprašaj se, koliko znaš biti človeški do svojih delavcev. Jih zjutraj, ko pridejo lepo, toplo pozdraviš, ali se začneš dreti in jih ustrahovati z delavsko knjižico?
Nisi napisal, da sedaj, ko si ti doma po 17.00, morda kakšen od tvojih delavcev še dela nadure ali pa dežurat v imenu tvoje firmice. In verjetno mu bo zvonil dežurni telefon ponoči, ko boš ti lepo spančakal. On pa bo skupaj s svojo familijo po luftu. Po vsej verjetnosti ima še male otroke.
Morda tudi nisi napisal, da si šel medtem, ko tvoji delavci delajo (med delavnim časom) na masažo, tenis igro, daljše kosilce...
Kaj tvojim delavcem tudi dostavljaš tople obroke, ali morajo govtati suhe sendviče?
Kaj si danes papcal dobrega za kosilo?
Kolikokrat greš na morje, počitnice in kam?
Si tudi ti lahko privoščiš le dopust na lastnem balkonu ali v najslabšem primeru v garsonieri?
Res me zanima, ker toliko stokaš in zavidaš ostalim okrog sebe.

Njihovih življenj ne živiš in jih zato ne poznaš. Kaj jim sploh zavidaš? Pojma nimaš, kakšne probleme lahko imajo. Ti imaš službo. Če ti je tako hudo, pa zapri tale s.p. in pojdi na JU delat, če je njim res tko fajn.
Verjemi mi, da biti inšpektor ni tako lepo. Terensko delo, proč od doma, se cjažiš po državi gor in dol, izobraževanja itd. In pri vsej tej novi tehnologiji, se čudiš, zakaj npr. nek inšpektor ne obvlada nekega programa v nulo. Saj so vsako leto novi. Še Word v Windovsih se spreminja in moraš že malo pomisliti.

Kar pojej svojo večerjo. Dober tek. Morda pa je v tem trenutku nekje nekdo, ki je ne more jesti, ker je nima. Pa je tudi on danes bil v brezdelju ...
Default avatar

nesramna si

eh je napisal/a:Zelo nesramno pisanje, mogoče v denarju bogate, v sebi pa zelo zafrustrirane osebe:(
Default avatar

moje mnenje

nesramna si je napisal/a:
Zadnje čase opažam, da so gospodarstveniki zelo napadaln do JU, kar naprej nekaj težijo, bezako, ko pa jim kdo iz JU nastavi ogledalo, pa spet začnejo napadati. JU nikoli ne začne napadati gosodarstvenikov, čeprav bi jih lahko, saj so nekateri namazani z vsemi žavbami in na veliko izkoriščajo državo!
Default avatar

ju3

lepo je delat v JU je napisal/a:
ko jo bom videla na svojem računu ti bom povedlaa če sme z njo zadovoljna, do takrat pa žal, ne nisme zadovoljna z tem kar dobim je precej manj kot 1300.

ah ja tople pisarne? ja kje pa si jih vidle ti, mi smo v preteklih tednih imeli po največ 18 stopinj v pisarnah.

če kaj uničiš? si še kako zadolžen za te stvari, sicer pa sprobaj razbit službeni avto pol pa daj odpoved. boš videl, če si bil kriv ali ne, bodo še tvoji vnuku imeli denarne posledice
Default avatar

Ciklamca

Zdaj pa nehajte, danes ni delala večina JU in gospodarskih družb, kakor tudi ne privatniki. Nehajte že širiti to sovraštvo. Homo homini lupus...