Forum.Over.Net

Starševski čvek

Bravo, policija!

Default avatar

albanski telefonski imenik

Sem mislil, da je spet purple flag videla, kako so kakšnega kalimerota pohopsali. :D
Default avatar

Neizčrpen vir razlogov

Supet tile policaji. Pa dokler ne bodo začeli v Prekmursko gibanico dajati dvojno porcijo maka, bodo tudi štrajkali. Pa štrajkali bodo tudi, dokler Damjanu Murku ne zrase 15cm dolga brada. Pa štrajkali bodo... no ja, vsak dan zaradi nečesa drugega. Ker resnici na ljubo - ne delaš nič, plačo dobiš, zakaj bi pa potem kdo še delal. Je pa čisto po policajsko. Po njihovo danes spremeniš zakonodajo (ki že napisano in usklajeno z EU smernicami kupiš v Šparu na kile), jutri začne veljati, pojutrišnjem pa na njeni podlagi že zapreš vse ki so jo zadnjih 20 let v nekih drugačnih razmerah kršili in jim odvzameš vse premoženje. No ja, saj v Butalah bi morda ta sistem celo funkcioniral.
Default avatar

boxmark

Naj se lepo policaji spravijo v KIDRIČEVO v Boxmark,si nadenejo delavske obleke,delajo naj v turnusu v nemogočih razmerah petek,svetek,praznike,nočne za borih 560 €.
In tu so tudi zaposleni kadri z 5 stopnjo izobrazbe,ti nekateri policajčki pa imajo samo nekakšne 6-mesečne tečaje.Kaj se toliko bunijo,saj veliko presedijo v avtih, pisarnah,te punce,mamice pa garajo 8 ur non stop vsak dan na normo.Kar na borzo jih dat prvih 100,ostali se bodo pos...i in UTIHNILI,samo treba jih je krepko prestrašit in kaznovat,ne pa,da se oni nad nami izživljajo.
Default avatar

tanašadežela

Neizčrpen vir razlogov je napisal/a:
Končno en glas razuma, ki mu jasno, kaj se v resnici dogaja. Bravo!!!!!!! A žal je večini še vedno bližje razmišljanje ala policaj ... ga je pač lažje dojeti. Ampak opice so splezale z drevesa in postale ljudje, ker so sledile 2% nainteligentnejših. Danes to žal ni možno ... ker omejeno razmišljanje nudi ugodje nevednosti in številne prilike za opravljanje in škodoželjnost kot kompenzacijo za neuspeh.
Default avatar

hitro vzet zdravila?

tanašadežela je napisal/a:
Kaj so v Polju pozabili zakleniti sobo z računalnikom in ste vi trije izkoristili priložnost?
Default avatar

mene PA ZANIMA....

...kakšno šolo imajo tile policisti? A je še vedno zahtevana samo tista slavna Tacenska šola?? Kamor grejo tisti, ki drugam niso sprejeti...

Če je tko, potem majo plače čist dovolj visoke, a ne?!
Default avatar

wenga

Jaz pa lahko rečem le: bravo policija in vsi tisti, ki vidijo malo dlje od svojega nosu (nevošljivost zaradi soseda, ki pa še ima službo in plačo, pa ki ne dela nič) in tudi to, da je precej pametnejših možnosti za varčevanje ter da nam grozi nevarnost, da še srednji slog pahnejo v revščino!
Default avatar

ajoj

hitro vzet zdravila? je napisal/a:
Daj ne pametuj. Vsi ti tajkuni so nastali načrtno v spregi politike in pravnikov. Zakonodajo so napisali tako da so posvečenim omogočili legalno ropanje. Bodisi je vse skladu z zakonom, kjer pa slučajno ni je pa v zakonu namenoma vstavljenih miljon lukenj na katere jih bodo zvlekli ven. Na delu so bili pokvarjeni profesionalci, ne amaterji.

Saj gre meni tudi na organ da so nekateri jebivetri s političnimi vezami toliko pokrali, spravili denar na varno v tujino, sedaj nam pa pamet prodajajo kot brezmedežni gospodarstveniki. Ovce pa vsemu temu verjamejo. Bo pa to krivico ki se nam je zgodila zelo težko popraviti. Vsekakor pa bo trajalo dlje kot imamo časa, da se izvlečemo iz dreka v katerem smo. Nehat je treba zapravljat več kot ustvarimo, pa čeprav bomo s tem poleg zgoraj omenjenih kraj še drugič tepeni.
Default avatar

mncl

Jaz pa kljub temu mislim, da v poklicih, kot so policist in medicinske sestre, plač ne bi smeli nižati. Verjemite, da je še veliko rezerv tam, kjer čičajo lepo v pisarnah in kofetkrajo. Če so lahko popustili pri vrtcih, pri porodniških, bi lahko tudi tukaj. Se lepo kaže, da varčevanje le ni tako nujno in brez krutih ukrepov država ne bo propadla, kot so trdili še kakšen mesec nazaj. Samo folk so napsihirali, da vidijo črno prihodnost. Naj lepo postopoma varčujejo pri birokraciji in krčenju uradov, pa bo denar tudi za povišanje plač v najbolj izpostavljenih poklicih.
Ena knjižničarka dobi 1300 evrov, da čiča v knjižnici, se smehlja in preklada knjige, medicinska sestra pa 800 evrov, da opravlja v turnusih zelo odgovorno delo, od katerih so odvisna življenja, predvsem pa počutuje ljudi, ko smo najbolj ranljivi. Samo zato, ker ima ena visoko, druga pa srednjo izobrazbo. Verjetno smo edina država na svetu, ki ima tako butasto ureditev.
Od katerega delavca imajo državljani več in katerega bolj potrebujemo? In kje je zaposlenih premalo in kje preveč?
Default avatar

Paco Moralles

hitro vzet zdravila? je napisal/a:
Kaj je policaj a ne štrajkaš????=?=
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar

policajeva

V Boxmark je treba poslati delovno inšpekcijo in kriminaliste, ne pa policaje. Policaji že vedo, kakšne so razmere tam, kjer jim dela veliko žen in punc. Ali pa bilo bolj smiselno, da se v celi državi uvede delo za minimalca v suženjskih razmerah, da ja ne bo komu lepše?

Šolanje traja 18 mesecev na podlago V. stopnje izobrazbe. Na zadnjih sprejemnih jih je veliko padlo na preizkusu telesnih sposobnosti - doba interneta dela svoje, kot kaže. Vsak lolek očitno tudi ni za ta poklic. Praviloma si s takim šolanjem na vseh drugih šolskih programih pridobiš (skoraj?) VI. stopnjo, ampak policaji so že v osnovi tako butasti, da to že ne gre, ne?

Važno da ima lutkar večjo plačo od policaja, ker to delo pa je res nevarno in odgovorno. Policaji pa naj si kar sami plačujejo še prevoz do dela, ker si tako ob prijavi sami izberejo, kje bodo delali. Večina jih nalašč izbere najbolj oddaljene kraje, ker dobijo blazne potne stroške. Samo nekako vseeno ne razumem, zakaj na zahodu države vztrajno primanjkuje kandidatov za policaje, ko pa je to tako bajna služba za vsakogar? Aja: mogoče zato, ker že leta niso na novo zaposlovali...
Default avatar

denarja je dovolj

mncl je napisal/a:
Plač ne bi bilo treba nižati nikomur! Tu si preberi, koliko gre denarja za vojsko, za razliko od drugih držav!
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7754928
Default avatar

sončen dan***

wenga je napisal/a:
Moj podpis!
Default avatar

mncl

denarja je dovolj je napisal/a:
O, pa bi bilo treba. Od najvišje plačanih bi ga bilo treba usmeriti več navzdol.
Default avatar

quebeck

Neizčrpen vir razlogov je napisal/a:
Za nazaj pač ne moreš nič, LAHKO PA ZA NAPREJ!!!! Kraje državnih firm še vedno potekajo in še vedno si v žepe bašejo nekateri izbranci državni keš. In ja, če lahko na hitro spremenijo en kup zakonov (socialnega, šolskega itd.), zakonsko znižajo normative itd., lahko komot:

1. brez zakonskih sprememb prodajo firme v državni lasti privatnikom z denarjem,

2. spremenijo zakon tako, da lahko menedžerji v teh firmah prejemajo največ petkratnik povprečne plače (kar je že bilo obravnavano v DZ, ker je predlagal Lahovnik, pa tega vrli politiki niso sprejeli) - in dokler tega ne sprejmejo, zakaj hudiča, bi en policaj pristal na to, da se njemu zniža plača namesto tem tajkunom???????

A si zdaj zastopila razliko med tem in med sestavinami gibanice, ali pa ti je to še vedno isti drek in razlike ne vidiš? Ker če ja, potem res ne vem, kako za vraga imaš lahko volilno pravico.
Default avatar

quebeck

Ob tem, draga moja, da nikjer ni usklajeno z EU dejstvo, da se država meša v gospodarske družbe in hoče biti v teh družbah "odgovoren lastnik", kar ji do sedaj seveda ni uspelo in ji nikoli ne bo. Z EU bi bilo kvečjemu usklajeno to, da se te družbe prodajo v privatne roke in šele potem se gredo lahko odgovornega lastništva, ko bodo s svojim kurcem (beri lastnim denarjem) po koprivah mahali in ne s tujim (beri s pufi državnih bank).

ZASTOPIŠ ali še vedno tema?
Default avatar

kaj storiti?

sončen dan*** je napisal/a:
Tudi moj podpis! Sem malo poguglala o tej Aktivi iz članka in domnevnem lastniku Mihaelu Strmljanu.
Policaji ne govorijo na slepo, da je denarja v presežkih in da svinjsko odteka v podjetja v tujini.
Ropanje se nadaljuje. Policaji že vedo, sploh ker naj bi bil ta Strmljan bivši policaj:(
Default avatar

en iz teh vrst

mene PA ZANIMA.... je napisal/a:
Obvezna 4 letna srednja šola z maturo, prijava na razpis, narejen kuperjev test( že tu jih 30% odpade, psihofizične sposobnosti, odpade naslednjih 30%, temeljit pregled pri psihologu odpade nadaljnjih 20 %,nato 18 mesečno šolanje v policijski akademiji, opravljeni vsi izpiti.
Ja in koliko jih ostane od 500 prijavljenih? Ko bo razpis imate vsi možnost kateri ste končali najmanj srednjo šolo da se prijavite in poizkusite.
V starih časih pred približno 15 leti je bil pa za vpis v policijsko srednjo šolo možen le če si končal osnovno šolo z odličnim uspehom. Tako, da ne bluzite kar povprek, dokler se ne prepričate. Toliko v vednost.
Default avatar

iki-iki

boxmark je napisal/a:

A ti si eden tistih, ki so se 18. aprila, na dan stavke, odpravili na ekskurzijo v to firmo? Sramota od naših politikov, da štanko držijo takim izkoriščevalskim firmam, kjer te šivilje izkoriščajo do zadnjega atoma moči, svojim avstrijskim šiviljam čez mejo pa plačujejo bistveno več. Takim se pri nas ploska...in policajem privoščite to? Prekleta privoščljivost slovenska, fuj in fej.