Med.Over.Net

Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Fantovo nezadovoljstvo in pristisk name

Default avatar

celly

Pozdravljeni vsi skupaj,

nevem več kam naj se obrnem po nasvet in menim da ste vi super naslov za to,namreč imam problem in nevem kaj naj storim.

S fantom sva vsega skupaj 3,5 leta in ni bilo vse rožnato so bili problemi taki in drugačni sedaj pa sva šla na svoje in sem začela opažat določene stvari zaradi katerih nevem več kaj je prav in kaj ne.
Skupaj živiva dober mesec in fant me je začel obtoževat da nič ne naredim da nisem ambiciozna čeprav samo jaz pospravljam in skrbim za mačko poleg tega pa imam še obvezna predavanja in vaje na faxu.
Jaz se zavedam da bi bilo dobro za oba da bi tudi jaz delala vendar mi nekako ne znese on pa potem pritiska name in mi očita da nič ne delam,pred tem pa sem ga še sama opozorila da mi fax ne dopušča da bi delala 8ur na dan ker imam predavanja in vaje poleg tega pa še za najin doma skrbim. Nevem več kaj naj naredim, vse je na meni poleg tega pa poslušam še očitke da nič ne naredim in me tako praktično nič ne ceni. Kaj vi menite o tem ??

Hvala za vsakršno mnenje ;)
Default avatar

et

Ta tvoj tipson hoče da bi se počutla tako kot on. Pa daj udari po mizi dobesedno.
Default avatar

On_

V "skupne prostore" sta vstopila vsak s svojo predstavo kako naj bi tam bilo in sedaj hoče on uveljavit svojo vizijo ti svojo. On bi rad, da bi mu bilo karseda najbolj ugodno z najmanj truda. Tebi to ni všeč in prav je, da mu to tudi poveš, tako resno, karseda zadržano, brez obtožb.

Se je pa za vprašat zakaj je nekdo tako nepopustljiv, obtožujoč..., če pravi da te ima rad? :/
Meni to niso znaki ljubezni.
Zelo verjetno je, da je nekoliko "lesen", nerazgledan in bi rabil nekaj "osvetlitve" iz tvoje strani. Lahko je tudi samo "koristnik" tvojih uslug in ko boš te omejila, oz jasno postavila pogoje za izpolnjevanje le teh bo "ljubezni" konec.
V tem primeru brez obžalovanja, ker ne bo za čim žalovat.... ;)
********
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Default avatar

^.^

Taksen je ratu tudi moj bivsi po 4letih zveze, takrat sem bila tudi ze vec pri njemu, kaksno leto pa sploh, mal na faxu, mal zurat vn..in kar naenkrat ga je zacel motit red, videl je samo moje gate na tleh, svojega kupa perila pa ne...
in tako se je zacelo, njegovo nezadovoljstvo je prenasu name, da sem se pocutila nic vredno,v kot stisnjeno ..skratka nelagodno in tako so se zaceli prepiri za vsako malenkost..
in iz svojih izkusenj ti povem da to ni ljubezen, ampak le ko si na nekoga ze toliko navezan da ti grejo vse stvari ze na zivce, na koncu sem ugotovila da me sploh spostuje ne vec in s eje zgodba potem v nekaj.letih koncala, mogla sem pa to nezadovoljstvo prenasat se par let, zal. tako da dvomim da se bo kaj spremenilo, bosta mogla konkretno se usest in pogovort.

in ko smo ze pri nezadovoljstvu, imam se eno vprasanje,.moj zdajsnji fant s katerim sva skupaj uradno mesec dni stalno se nekaj pritozuje in kot sam trdi vse izvira iz poskodbe na treningu, da sedaj ne more trenirat, da se mora ucit, da place ni dubu take kot si jo je zamislil, do tega da sam prizna da jamra ker se ni prisel njegov cas, kako bo sluzbo pustu... tako da jz sm mu ob enem psihiater,prjatu in ljubimec, ampk vec kot to ne.morem bit, pravi da sm zelo razumevajoca in dojemljiva zenska ampk d mora se to porihtat in bo to ON. in kot zakleto si je se teden dni nazaj se koleno poskodoval, potem si predstavljate.. in po eni strani cutm tak strah, kot da se vzorci ponavljajo ker isto je bilo pri bivsema na koncu, in je slo vse navzdol,in tega strahu se ne znam znebit
drugo nama vse stima, ce pogledas sva ls en mesec skup..bo mogl vse..ampk komunikacija laufa, tudi sam pravi da se ni tako sprosceno in da se ujames v vsh pogledih, ni pocutil se z nobeno, razen z mano. Kaj a mu dam samo cas? ker to jamranje tut mene utruja in vpliva mal negativno ze name, da sem brezvoljna, med vikendom zdj k nenore trenirat ne nc greva samo kam tko, na morje, na kaksen rojstni dan..pa se tm ga zacne vse bolet. potem ga zacnejo kr se usesa pa roka pa ?! (vstavi poljubno beseso oz.del telesa)... in je sam reku da se takega ne pozna in da ni v zvrzi z mano. kaj a res lahko tako na enega cloveka vpliva usaka stvar sedaj na racun poskodbe ?
Default avatar

Marko

Ma kakšna poškodba, lepo te prosim. To je samo izgovor, beg pred resnico. On je sicer sam sebe prepričal, da je kriva poškodba, nekje v sebi pa čuti, da to ni res, ampak ne ve, kaj je tisti pravi vzrok in kako naj ga reši. Zato se je pač obesil na to poškodbo. Če ti je kot tak všeč, ga poskusi razumet, poslušaj ga, kaj točno ti želi povedat, s čem v svojem življenju ni zadovoljen in kaj je pripravljen storit za to, da bodo stvari drugačne. Ti nisi odgvorna za njegovo slabo počutje, zato se nikar ne čuti krivo. Ne moreš mu dati ljubezni, če je on ni sposoben sprejet oziroma cenit.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

celly

včasih se mi dozdeva da pretiravam in se potem jaz počutim utesnjeno in zato še manj koristno. večkrat sem mu tudi povedala da bi bilo lažje za oba če bi si pomagala deliti delo ker imava tak tempo da jaz enostavno ne morm vsega postorit in on ven pade da češ kaka ženska sem da od nejga to sploh lahko pričakujem?! nevem bom videla kam bo vse ksupaj vodilo,ksušlaa se bom še enkrt pomenit če ne bo funkcioniralo bova šla vsak svojo pot nažalost ker mene to duši in mi jemlje vso mojo energijo.
Default avatar

exotic

.... HA, mamin sinko. A pri njemu doma nisi bila da bi videla situacijo? Namreč moj bivši je ISTI pr odnosu žensk do mene, kukr je njegov fotr do mt..use tipi top speglan,skuhan zmer vrhunsko, obilno.. in to je tut od mene pričakoval pa ubistvu še skup nisva živela. Jabolko je pade daleč od drevesa ;)
Kaj bo pa tvojga zadel da bo spremenu mišljenje, pa ne vem... mogoče ena k mu bo kot sužnja, dobr da nimata še otrok;).
Default avatar

rain drops

celly exotic ima prav. Poglej kako se njegov oče vede do njegove mame pa ti bo jasno kaj lahko pričakuješ. Izjeme potrjujejo pravilo. Kako pogoste so pa sama veš. Good luck!
Default avatar

Marko

rain drops je napisal/a:
No, to res velja za večino primerov. Kakor oče, takšen sin. Dokler nekdo ne prepozna teh vzorce in jih preseže. Ampak tale jih žal ni.
Enako pa seveda velja za hčerke in njihove mame. Ampak to je že druga tema. kot si rekla, pogovori se z njim, povej mu svoje želje in svojo predstavo o partnerskem odnosu in se na podlagi njegovega odziva odloči, kako naprej. Zdi pa se, da te ne spoštuje, zato ne pričakuj kaj dobrega iz tega odnosa. Oziroma, vsaka odločitev, ki jo boš sprejela, bo dobra, tud če se odločiš za svojo pot.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

^.^

marko, za zdajsnjega fanta mas prav. Jz sm pa nasploh tok pozitivn clovek so me.izkusnje izucile da se tko najlazi pride skos zivljenje... mora pa pridt na svoje sam. ZAvedam se da ma problem drugje ker je imeu tut tezko otrostvo in prejsnje zveze niso ble ravno uspesne. Tako da vrjamem da vse izvira iz tega in potem tut zna samo jamrat in iskat negativno, tut sam se zaveda tega da ce gledas na kej negativno se ti negativno odvija. Zato pa tut potem najde da ga oci drazijo npr.zato ker je barvu pred casom stene z barvo skodljivo zdravju...potem pravi da bo urihtal to tako da bo nanovo prebarvu, ampak da nima dnarja..in mu mori. od starsev pa noce pomoci ker pravi da jim.dolguje celo zivljenje, ker so mu.omogocil solo,srednjo solo.. ceprou to pac tko je a ni? vec kot hvalezen jim ne mors bit. in dela skos, tok da bo pregoru, rezultstov pa ni takih kot si zeli,.ceprou za moje.pojme mu niiiic ne manjka. pac res v vsem najde neki in jz kukr ga mam rada in kot vec kot pomagat, mu ne znam :)
Default avatar

celly

hm let me think..od mojega fanta mama je pucala in skrbela za gospodinstvo samo kuhala pa ni ker ne zna. Tako da kuhal je oče njegov. Sem pa opazila da je mojemu mama praktično vse delala tudi ko je bil na svojem ko mu je oče kupil stanovanje...se pravi,prišla je nenapovedano in spucala celo stanovanje in prala in kuhala pa tko. Meni se je to takrat zdelo malo odveč ker je le moški (moj fant) star 32 let in pri the letih bi pa ja lahko že sam znal prižgat pralni stroj pa niti ne pričakujem od njega da se nauči prižigat pralni stroj ker roko na srce ker dec pa zna oprat dunje ?? no mogoče res redke izjeme ali pa jih jaz še nisem srečala,samo mogoče pa res izhaja iz njegove vzgoje (odnos mama-oče) da enostavno njegov oče ni cenil truda žene ker sem večkrat slišala da jo zbada z raznimi zbadljivkami in podobno ona pa potem njega nazaj. Se pa hvalisajo da so imeli zmeraj veliko denarja in da so bili na nivoju,smao meni denar ne pove toliko kot samo dejstvo da človek zna uživat v vsakdanjih stvareh-še posebaj v družini.
Default avatar

^.^

tole je pomemben podatek...da ni cenil dela. da jo je zbadal.
isto je bilo pr mojmu ex glede mama-oce. in on je ratu isto picajzlast. nakoncu mi je rekel da dobr nisva sla skup zvet ker neb jedu skos zdravo pa zelenjave in da bi bil lacn.in da mu doma nic ne manjka.
Default avatar

rain drops

Marko, itak da velja tudi za mame-hčere.

celly, večina meni znanih moških starih +/- 30 let zna sama oprat cunje, marsikateri tudi zlikat, če je potrebno.
Default avatar

adudkotudirabi?:-)

Mama mu je prišla vse zrihtat spucat prat ko je bil že na samem????? IN PO TEM TI ŠE UPA TEŽIT DA TI PA NIČ NE NAREDIŠ? O.O
Si mu kdaj omenila tolo zadevico, verjetno bi ga hitro utišala, da se nima kaj za oglašati.

Pa celly ampak kater tip pa ne zna prižgat stroja? Zdaj si pa že druge moške užalila s tem, ker verjemi da znajo... če le niso mamini slinavci.


"on ven pade da češ kaka ženska sem da od nejga to sploh lahko pričakujem?! "

Ti ga pa vprašaj, da kakšen bedak je, če misli, da mu boš sužnja, pa prala pa kuhala pa rihtala pa pucala... on bo pa kaj? Pred tv cel dan.


Pač vži mu naprej tele zadevice, ga boš hitro utišala, pač NISI njegova mama in prav je tako, pa tud sužnja nisi. Naj sam migne in začne kaj delat, saj ni froc, drugače naj se pa vženi s mamico.
cjoooo
Default avatar

Marko

Problem je v tem, ker se on sploh ne zaveda, da je mamin sinko. Kakršnokoli naprej metanje ga bo pognalo samo še v večji bran. V tem primeru ga lahko rešiš edino tako, da mu poveš, kakšen odnos si ti želiš. Če ti bo pa vzbujal slabo vest, češ da premalo delaš in da on tega ne bo delal, pa je to problem, ki ga moraš sama premagat. To slabo vest mislim. Lahko oddideš iz tega odnosa ali pa mu poveš, da takšnega človeka ob sebi ne potrebuješ in dejansko nekaj narediš v tej smeri. Ampak moraš bit dost močna, da si dejansko sposobna to naredit za ta odnos, samo besede in "grožnje" ne bodo nič spremenile. On pač počne isto, kot je počel njegov oče, drugače ne zna. Če imaš moč in voljo, mu pokaži, da se bo moral določenih stvari na novo naučit, sicer pa ne čakaj da se bo kakorkoli sam spremenil, če ne boš zelo odločna pri postavljanju svojih mej dopustnega.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

rain drops

Po mojih izkušnjah se lahko na glavo postaviš, pa ne bo dojel da je mamin sine oz da tak odnos do tebe ni ok. Zakaj bi se odpovedal udobju, a je nor? Tolk pa spet ne. Raje bo našel deklico, ki bo tako kot njegova mami odnašala od riti. In si poleg z njo še pumpal ego.
Tako kot povsod drugot, spregleda napake lahko le sam. Lahko mu lepo po domače obrazložiš in v kolikor ne bo efekta počasi pakiraš kovčke. Ga bo moralo kar nekaj punc pustit, da bo mogoče dojel.
Default avatar

Rožce in rožice

celly je napisal/a:

Poslušaj me dobro. samo stran od takega bedaka.Ker te ne ceni in ne spoštuje.V medsebojni vezi se morata oba počutiti dobro!
Zakaj bi trpela še naprej,ga gledala in poslušala,da klati take neumnosti?Pojdita narazen,pa boš malo kasneje dobila takega,s katerim se boš smejala,skupaj delala,te bo spoštoval in imel rad.Ker tale te nima rad.Rad ima samo sebe in svojo zlato ritko!
Pa si predstavljaj,kaj bo,ko bosta imela otroke. sama boš za vse,on ne bo mignil s prstom,pa še zahteval bo zase vse najboljše.Kot en mali razvajeni sinko.Namesto,da bi ti bil v pomoč,ti bo za coklo.Še njega boš morala pedenati.
Veš,niso vsi moški taki,o,še zdaleč ne! Ti imaš en hud primerek razvajenca.Razmisli,pa prekini.Nikoli ti ne bo žal.Življenje je že tako posuto s kamni.Zakaj bi imela stalno en kamen zraven sebe? Ni potrebe ! Pogum in srečno!
Default avatar

alex

Ta tvoj fant še sploh ni dozorel za samostojno živlenje,pusti ga malo samega da si porigta vse v svoji glavi in boš videla rezultat.Pomagal ti bo še pri gospodinskih opravilah,če ne te ni vreden.
Default avatar

celly

pa kako pri 32ih letih človek ni dozorel za samostojno dostojno življenje to mi ne gre v glavo..dobro saj nismo vsi ideali samo čakte malo..da mama prihaja domov in mu pere lika kuha pri teh letih. oprostite to je čisto zgrešeno.
Ma niti me ne moti to toliko kot to da krivi mene za njegove neuspehe potem pa sem jaz kriva ko ni oprano zlikano ipd. Sprašujem se kako bi on sam živel na svojem in zakaj je šel živet z mano?! najbolj fascinantno pa je to da se v družbi vede čisto navadno vsi ga spoštujejo.samo noben pa ne ve kaj se dogaja doma ko pride domov.
Poleg tega pa nikoli nima časa zame,praktično nikoli..uredu,čez teden sem rekla da se dela in sva skupaj doma..samo ko je lepo vreme pa pričekujem da se zmiga in da greva ven na sprehod bilo kam,ne on ni pripravljen. vsi ostali so mu bolj pomembni kot jaz...jaz nevem več,a kje kaki normalni tipi rastejo sploh še..sem lepa mlada pametna delovna..mislm halloo in nisem vredna ene normalne zveze kjer bi me moški spoštoval ja grozn.
Rada bi vidla kaj se v njegovi glavi dogaja in zakaj je še z mano če je tak do mene ?! aja naj omenim da poha na veliko..mogoče ima zato skisane možgane who knows
Default avatar

pojdi!

Najprej se znebi tega fanta, potem pa se sprašuj, če so še kje drugi pametni:) Najbrž so, ampak tale tvoj razvajenček najbrž nikoli ne bo. Sori, ampak da mu mamica hodi domov pospravljati, je pa zelo mimo. Krivi so vsi, starši in on. Če bi bila mama normalna, tega ne bi počela, tako pa bo vedno mamin sinko. Vprašanje, če bo kdaj katera dobra zanj.

Ti pa le po pameti:)

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek