Starševski čvek

Ali obstaja možnost, da s seboj na pohod vzamemo osebo, ki ne more dolgo hoditi?

Default avatar
Želimo iti na daljši pohod, želimo pa s seboj vzeti tudi osebo, ki takšnih pohodov ne zmore - ne more dolgo hoditi. Ali obstaja kakšna možnost, da to osebo vseeno vzamemo s seboj? Kakšne prilagoditve, pripomočki, itd?
Default avatar
koliko je 9 minus 1? je napisal/a:
ja če imaš dovolj živcev in moči da jo boš fizično in psihično podpirala daj, drugače pa NIKAKOR, AMPAK RES NIKAKOR NE, uničila boš vaš pohod tvojo sopotnico in vse ostalo, zdajšnja sopotnica naj prične s krajšimi pohodi, če ji zdravnik to dovoli, če je to že tako daleč, da bo lahko drugo leto lahko šla z vami, lahko ji pa ti pomagaš na teh krajših sprehodih osvojiti več volje in kondicije tako da bo drugo leto pripravljena, sedaj pa NE !!!!!
Default avatar
Lahko, a naporno. Gre za romanje, kajne? Jah, vsi se boste morali truditi okoli nje, postala bo središče vaših sitnosti.

Kljub vsemu jo pa vzemite, saj lahko pred kakšno kapelico čudežno ozdravi in bo ona vam pomagala.
Default avatar
Primož je napisal/a:
Če imaš že čas za neumestne komentarje, poglej še malo v temo Nemogoče.
Default avatar
Primož je napisal/a:
z veseljem brišeš naše poste, ki so velikokrat upravičeni in smiselni, a za tebe očitno ne, ko pa nekdo vpraša nekaj resnega in mu resno hočemo odgovarjati si privoščiš prav neslane šale, te vabim na pohod jaz peš ti pa s štirikolesnikom, pa me res zanima do kod boš prišel po pol metra široki stezi
Default avatar
Odvisno, kam greste.
Zakaj pa ne s štirikolesnikom, če gre za dovolj široko in ne preveč strmo pot? Mogoče si lahko kje sposodite invalidski voziček, mogoče vas lahko spremlja na kolesu? Obstajajo tudi tricikli za odrasle, kolo na pomožni električni pogon ...
Če gre pa za konkretnejši vzpon, pa bi vas mogoče lahko spremljala le del poti in nato nekje počakala ali kaj podobnega.
Default avatar
Oprosti, ampak tole vprašanje je zares "butasto".
Lahko bi bilo npr. tudi tole: ali se lahko grem z neplavalcem potapljati?
Mislim zares čisto nevmestno.

Druga stvar je pa še, da itak ni napisano ali je to otrok, starejša oseba...?
Ja otroka daj v ruzak in pojdi na pohod.
Ne starejša oseba, ki ne more dolgo hoditi pač ni za na pohod.
Invalidna oseba (odvisno kakšna invalidnost), ampak iz opisanega - ni za na pohod.

Pa brez zamere!
Default avatar
yohnyboy je napisal/a:
Oseba je gibalno ovirana, stanje se ji ne izboljšuje več, rehabilitacija zaključena (že od otroštva je ovirana) in si zelo želi iti z nami. Je namreč naša prijateljica. Torej je najbolje, da ji lepo razložimo, da tega ne more.
Default avatar
Seboj vzamite kakšno rikšo, ali pa trage, pa bo šlo.
Default avatar
koliko je 9 minus 1? je napisal/a:
ja v dobro vas in vaše pohodnice ji razložite in ji ponudite udeležbo na krajših in manj zahtevnih pohodih in se boste vsi imeli lepo in fajn brez raznih štirikolesnikov. Žal je tako ampak takšne osebe o katerih govoriš, kolikor jih jaz poznam stvari hitro kapirajo in niso trmasti, da ne rečem še kaj drugega, ampak zelo hitro stvar zakapirajo in ne rinejo z glavo skozi zid, če jo boste pa vi silili naj gre z vami bo pač šla, a odgovornost in sitnosti vedite na kateri strani boste, torej v dobro vsem, lahkoten pogovor in razlaga, drugič bo veliko lažje, če vam pa Primož posodi štirikolesnik in je to izvedljivo pa kar.
Default avatar
yohnyboy je napisal/a:
Nihče ni povedal kam, jaz sem si predstavljal, da gredo od Litije do Čateža, tam štirikolesnik pride z lahkoto. še na pokljuko in okoliške hribe se lahko pride s štirikolesnikom.
To je bil predlog, kako jo vzeti s seboj, zakaj bi bilo to nemogoče. Na podlagi danih informacij, je bil to zelo konkreten odgovor.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Včasih so (tudi na romanja) take behinderte nosili v nosilnicah.


Simpatizer SDS
Default avatar
Primož je napisal/a:
če prebereš vprašanje, samo prvo, ne še naslednjega, boš z lahkoto razbral, da to ni od Litije do Čateža, ali pač, pa tudi tam ne gre s štirikolesnikom.
Default avatar
yohnyboy je napisal/a:
Kaj pa ti razumeš na daljši pohod???

Drugače bi bilo vzpon. Jaz sem bil tudi v Himalaji, pa kamorkoli sem šel, bi lahko prišel s kolesom, s štirikolesnikom pa še lažje.

ko sem bil mlajši smo imeli pohod od Ljubljane do brezij, kar nekajkrat sem opravil to pot, ponoči seveda. Kot taborniki, pa so bili vsi pohodi sprejemljivi za štirikolesnik.
če pa mo šli na Komno ali kaj podobnega, pa se ne reče,d a gremo na pohod. Ampak v hribe.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
zna bit mal problem, drugače pa najbrž tudi vaše skupinice pohodnikov ne bo pobralo če se z avtom ipd. zapeljete do take razdalje, ki jo omenjeni pohodnik še zmore in od tam naprej skupaj pešačite do cilja.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Primož je napisal/a:
Default avatar
Kaj pa z invalidskim vozičkom bi se dalo - pot se rahlo vzpenja, je makadam, kolovoz, ponekod kakšna skala, stopnica, ponekod ozka, ponekod širša? Kje bi si pa lahko izposodili invalidski voziček?
Default avatar
Primož je napisal/a:
glede na to da praviš, da si bil na Komni, ravno to lahko jemlješ kot pohod, malo manj kot prevoz s štirikolesnikom ali vzpon na KOMNO. Saj poznaš, serpentine sem in tja do onemoglosti, levo desno ali pa piči pravo naravnost navzgor, to je vzpon v eni urci, pohod ali prevoz je pa po po serpentinah
Default avatar
Koliko je 9 minus 1, kaj ko bi to osebo vprašali ali zmore ta pohod. Če je od rojstva ovirana, se sama dovol dobro pozna in ve kaj zmore.

Tudi sama težko hodim in seveda imam željo, da grem na Veliko planino, se pa dobro zavedam, da tja peš ne morem, še do prve trgovine je velik napor.

Hm, Primož, tvoj štirikolesnik je dober predlog.
Tisti, ki težko hodimo, si pač moramo stvar zelo poenostaviti in vsaj moja izkušja je, da si ljudje ker težko predstavljajo, da kar naenkrat ne moreš hoditi, čeprav si pred 20 leti hodil po Himalaji.

In ker sem prehodila pot okoli Annnapurne, definitivno lahko rečem, da razen na hrbtu kakšne mule ali konja gibalno oviran ne more hodit po tistih krajih, je preveč stopnic.
Ja, lahko pa se prevaža z malimi letali, ki te prepeljejo daleč pod vrhove osemtisočakov.