Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

fibromialgija

Default avatar

kovvr

Leta preiskav,vse negativno oz. bp.Včeraj napišem moje simptome v google in naletim na pojem fibromialgija.Brem in na jok mi je šlo kako je vse štimalo kar mene muči.Preberejo domači in kanček veselja ali smo na pravi poti.Ignoriranje zdravnikov,v smislu nič ti ni,vse je v tvoji glavi...točno to piše v članku o fibromialgiji.
Danes je spet dan ko me telo boli kot bi me z iglami zbadali ali pa bila pretepena.
Če ima katera izmed uporabnic MONa to bolezen prosim sverujte mi kam naj se obrnem da mi potrdijo to bolezen,drug teden imam ortopeda-polna sem upanja,upam da me ne bo spet zavrnil in rekel nič ti ni.Hvala vsem.
Default avatar

modra_vrtnica

Povej mu, da imaš sum na fibromialgijo. Če zdravnika prosiš za napotnico, tega ne sme zavrniti!
Default avatar

kovvr

Hvala bom pogledala na forum.
Default avatar

fibra

Tudi jaz sem preko interneta prišla do tega, kar bi mi lahko bilo. Zdaj čakam na revmatologa, imam ga komaj septembra. Vsi izvidi so vedno bili b.p., moje počutje pa za umret. Kot da sem hudo bolna. Vse boli, najbolj na točkah, ki so opisane v fibromialgiji. Najhujše je ob spremembi vremena, torej spomladi in jeseni. Mi pa zelo paše toplota in kar lovim sončne žarke, saj prav čutim, kako mi vitamin D izboljša počutje. Najhuje je, ko na zunaj tako fajn izgledamo, v sebi pa od fizičnih bolečin do depresije.

Meni ko se najhuje veliko berem na forumu, ki ti ga je priporočila ena zgoraj in se tako vsaj malo pomirim, ker se vse ujema z mojimi težavami. Vse dobro ti želim, pa si še tam na forumu lahko kaj napišemo.
Default avatar

tinca36

Ti se cisto nic ne sekiraj, to sem imela tudi jaz pred 1 ali 2 letoma, trpela grozno in po tistem sem prebolevala še nehoteno utripanje posamicnih misic !

v roku 2 let je mimo ! Nic ni vec! S tem da sem obiskala kiropraktika Zvonka Rugoleta v rogški sltini (protiblečinska ambulanta) in v Rdečah pri Zidanem mostu. V roku neka jmesecev so težave minile.
Default avatar

kovvr

Tinca36

Včeraj sem dobila med pospravljanjem en izvid revmatologa iz leta 2001,malora natanko isto sem mu opisovala,samo da so zdaj bolečine neznosne.Fibromialgije še niso poznali takrat.Takrat so bile bolečine 2-3x na leto ,po kak teden,ko pa postanejo dnevne pa ne moreš več.
Default avatar

poznam

DIagnosticiranju fibromialgije so naklonjeni le (nekateri) revmatologi - je pa to še bolj "nova" avtoimuna bolezen.

Uredi si pregled v revmatološki ambulanti v Ljubljani, bolnica Petra Držaja.

Fibromialgija žal nikakor zaenkrat ni ozdravljiva z zdravili, ki vam jih predpišejo, kot so protibolečeniska zdravila, kortikosteroidi, nesteroidni antirevmatiki, -le v možganih "zatrejo" signal bolečine, na mestu bolečine pa ni efekta. Lahko pa njeno pojavljanje preprečuješ s spremembo stila živeljenja; načeloma je to bolezen stresnega živeljnja, neprespanih noči, pri nekaterih posledica dolgotrajnega zastrupljanja z nikotinom, drugimi substancami=alkohol, premalo spanja, nezdravega načina življenja -hitri način prehranjevanja, nezdrava hrana, pomanjkanje vnosa esencialnih aminokislin in omega 3-6 maščob, premalo prehranjevanja s presno prehrano.

Pojavlja se v zagonih . tudi tisti, ki mislijo, da so jo že odpravili, se jim lahko po 2, 3, letih ponovno pojavi v zagonu, če se pregreši, ali pa živi nedisciplinirano, tako pri mizi, to pri gibanju - šport lahkozelo pomaga, celo takrat, ko te tako boli, da nič ne moreš - pa se najprej razgibaš z vročim tušem, obiskom infra savne, še najboljše je plavanje...

Nekateri pravijo, da se fibromialgija razvije tudi pri osebah, ki opustijo neko športno aktivnost, ki so jo prej gojili tedensko za vzdrževanje kondicije - ker pravijo, da jim je zmanjkalo časa. Za razgibavanje ne sme zmanjkati časa!

Osebno imam zelo pozitivne izkušnje po uživanju konopljinih semen in konopljinega olja, alg Chlorella in morskih nori alg, svežih, tudi surovih rib, prekinitvi uživanja zelenjave rodu solanaceae=razhudnikovne, sem sodijo paradižnik, pa krompir - so dostikrat razlog za vnetne procese v organizmu, ter veliko surove zelenjave ( korenje, stebla zelene, peteršilj, črna redkev, redkvice, ipd).