Kaj skuhati res na hitro – v 15 minutah?
Čas kuhanja vključuje tudi čas priprave – na to pozabljate! Makaroni se kuhajo 15 minut, pred tem mora voda zavreti – to traja cca. 5 – 10 min – odvisno od štedilnika, po kuhanju pa še precejanje.
Jaz predlagam, da raje jedo kaj hladnega – kruh s sirom, ipd. Če bodo enkrat tako jedli, se še ne bo podrl svet (razen, če kdo res nujno rabi kuhano hrano – zaradi zdravstvenih težav – v tem primeru pa predlagam, da kje kupi kak burek ali kaj takega, kar je toplo…
nekaj idej, okusi so različni in mogoče vam nič ne bo ok. sama res dam veliko pozornosti na zdravo hrano, a če se kdaj mudi, malček zamižim, a to je res redko. Raje si že prejšnji dan kaj pripravim
– kus kus in kakšne ribe, recimo z zelenjavo
– polenta pa jajce na vrh, ai pa kakšna omaka zraven če imaš kaj narejeno, ali v hladilniku
– hrenovke, kruh, solata
– krušna juha pa še kaj s kruhom zraven
če se še kaj spomnim napišem
Lahko narediš omlete in solato.
V omleto pač vsak dobi dodatek po želji, šunko, panceto, sir, čebulo, papriko …
Lahko pa vse te dodatke prej prepražiš (recimo čebulo, šunko in papriko) in zaliješ z maso za šmorn in spečeš, pa zraven solata. Precej nasitna pomladno-poletna jed.
V kotličku zavreš vodo – 30 sekund. Zliješ jo v lonec in daš kuhati drobne špagete barilla – vrejo samo tri minute. Medtem res hitro odcediš tuno iz slanice, sesekljaš rdečo papriko, pol čebule in vmes že segreješ žlico olivnega olja. Postekleniš čebulo, na hitro popražiš papriko, dodaš tunino, začimbe in priliješ ali malo vina, ali smetane, ali ali paradižnikove mezge. Naribaš parmezan. odcediš špagete. Opereš solato in jo začiniš. Vse skupaj: osem minut. preverjeno. Če pa zmešaš surove sestavine s kislo smetano, streseš vanje vroče špagete in potreseš s sirom, profitiraš dve minuti.
Ali v lonec daš na kose narezan čebulo in denimo bučke, zaliješ s kropom, dodaš začimbe, pokuhaš dve minuti, s paličnim mešalnikom spasiraš, priliješ malo smetane in zakuhaš široke rezance. H kremni juhi bogatega okusa postrežeš polnozrnat kruh in jajca, umešana s sirom. Lahko tudi solato. 10 minut ali manj.
Čas kuhanja vključuje tudi čas priprave – na to pozabljate! Makaroni se kuhajo 15 minut, pred tem mora voda zavreti – to traja cca. 5 – 10 min – odvisno od štedilnika, po kuhanju pa še precejanje.
Jaz predlagam, da raje jedo kaj hladnega – kruh s sirom, ipd. Če bodo enkrat tako jedli, se še ne bo podrl svet (razen, če kdo res nujno rabi kuhano hrano – zaradi zdravstvenih težav – v tem primeru pa predlagam, da kje kupi kak burek ali kaj takega, kar je toplo…[/quote]
grelnik za vodo-1-2 min, je vroča, peresniki se skuhajo v 8 min-=10min, medtem zelenjavo streseš iz konzerve( dobra je mešanica, koruze, graha, oliv), trdo kuhano jajce je tudi 5 min, tak obrok ti vzame manj kot 15 min
Ja kako pa vi kuhate testenine? Testenine se kuhajo 7-9 minut.
Tako na hitro lahko skuhaš:
– testenine z drobtinami in solato,
– hrenovke in solato,
– pražena jetrca, kruh, solata,
– popečen sir za žar, solata
– pečeni piščančji zrezki (tanek piščančji file se peče le nekaj minutk na vsaki strani), paradižnik
Kadar nimam časa in mora kosilo biti oz. topel obrek, ponudim umešana jajca s sirom (in ali tuno), poleg pa kak narezan paradižnik, kisle kumarice/paprike…in kruh.
Saj nas ne bo konc, če bomo enkrat imeli bolj hitro kosilo.
Druga varianta je pa že predpeečen pomfri vržeš v vroče olje za par minut, med tem narediš neko solato in to je to.
Omlete
Špagete s polivko – olivno olje, čebulica, na koščke narezana šunka, grah, pelati
Jajca s šunko
Piščančji file narežeš na majhne trakove in jih na brzino popečeš. Popečeno meso daš na krožnik mešane zelenjave in solate, čez naribaš parmezan.
Hrenovke skuhaš, jih narežeš na cm koščke, jih daš v ponev na olivca, zraven daš še narezano papriko in vse skupaj popečeš.
Na tanko narezani puranovi zrezki, namazani z gorčico – na hitro jih popečeš v žar skledi. Za zraven pa paradižnikova solata.
Njoki z maslom in drobtinicami, za zraven pa jabolčna čežana.
Špageti s sirovo omako, na koncu vmešaš še jajce.
Makarončki z jajci – makarone skuhaš, jih odcediš, v posodo na maslo vliješ vmešana jajca in preden do konca zakrknejo zraven streseš še makarone. Vse skupaj premešaš in posuješ s parmezanom.
Toliko na hitro 🙂
Ma kdo ti suflira, da MORA biti kuhano?! Če sicer vsak dan kuhaš, enkrat na 100 let, vas ne bo hudič pobral, če boš ocvrla jajca ali na koleščke popražila hrenovko ali klobaso ali kakšne ostanke salam, gor pa par jajc!
Ali pa kupiš narezano štruco ali kajazarice, že prodajalko prosiš, da ti jih prereže, doma jih nafilaš s kakšno salamo, sirom, namazom.. tačas skuhaš jajca v trdo, pa kakšen jofurt zraven pa je ornk obrok.
Pa takih obrokih niti ne bodo kmalu lačni!
Najbolj preproste stvari greste zakomplicirat, jah!