Starševski čvek

Država vam ne bo nič VZELA, ampak vam samo ne bo več TOLIKO DALA

Default avatar
Država vam ne bo nič VZELA, ampak vam samo ne bo več TOLIKO DALA - a razumete point???

Normalen človek v gospodarstvu, ko mu šef po njegovem mnjenju neupravičeno zniža plačo iz 1.000 neto na 800 neto, reče: "Šef hvala lepa za sodelovanje, grem jaz tja, kjer me bodo boljše plačali. Ker imam ustrezna znanja in izkušnje ne bo problema dobiti drugega delodajalca."

JU je pač stavila na varne službe in specifično delo in izobrazbo in sometimes pač you win sometimes you lose...
Default avatar
Točno tko!

V gospo. imamo lastnika, tako imate v JU lastnika - to je država.
Default avatar
Torej bi morala JU najprej narediti red pri sebi, ne pa da poslušam o 10-12000€ plače na mesec.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
Dragi moji je napisal/a:
No, tole zadnja leta ni glih tko simpl. Služb v izobilju ni, da bi si jih človek kar izbiral, vsaj za večino poklicev ne. In delodajalci (v veliki meri manjši podjetniki, ki so obenem tudi lastniki) veliko igrajo na to karto in "šraufajo" zaposlene, kolikor se da. Ker računajo, da ne bodo kar množično odhajali drugam, ker ni kam it. Če pa že kdo gre, pa tud ni problem dobit koga novega.
Verjetno je za kakšna zelo specifična znanja in delovna mesta drugače, ampak tega je bolj malo.

In če se nekomu zniža plača, ja, se mu jemlje. Ker plače jaz ne smatram kot neko darilo kogarkoli že (države ali delodajalca), ampak je to denar, ki ga zaslužim s svojim delom.
Default avatar
Država mi za moje delo plača premalo!!!
Default avatar
Pri meni in mojemu možu, je firma zašla v krizo.
Vodstvo podjetja (lastniki) si že 3 mesece ne izplačujejo plač - pač očitno živijo od prihrankov.
Ostali smo zaenkrat še ostali na normalnih plačah.

Kaj takšnega je v JU najbrž iluzorno za pričakovati - tam vodstvo čim prej pobere, dokler je še kaj za pobrat.
Default avatar
Tudi to je možno, a o tem morajo odločati tvoji nadrejeni in ne mi ne ti.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar
Dragi moji je napisal/a:
To je pa res eno primitivno gledanje na stvari. Sama sem v šolstvu - ne borimo se ZA PLAČE, ampak PROTI POSLABŠANJU JAVNEGA ŠOLSTVA, saj hočejo narediti normative 30 otrok v razredu, minimum 24. Ker je sedaj SLO povprečje 24 otrok, si predstavljajte, kaj je za otroke bolje - manj otrok, pa da se jim učitelj posveti, ali v majhni učilnici nabutanih 30 otrok, da učitelj še naloge ne pregleda v eni uri. Saj imaš tudi sama otroke v šoli, a ne?
Default avatar
recimo je napisal/a:
Koliko pa so si prej delili, bi bilo za razmislit, da imajo prihranke. Koliko so pobrali? Koliko so utajili davkov? Koliko so na ta račun odžrli iz JAVNE MALHE za socialne transferje?

Imamo takih kolikor hočeš. Direktorji, managerji, nove hiše, audiji, firma na limitu, oni na veliki nogi, otroci pa socialni problem v najnižjem plačnem razredu.
Default avatar
draga moja je napisal/a:
Ah, spet neko flancanje, kako se borite zgolj za dobrobit otrok. Za plače se vam gre in pika!
Sicer sem pa jaz bila skoraj vso osnovno šolo in celo gimnazijo v razredu z 32 učenci. V šolo sem hodila v Ljubljani, zlasti v osnovni šoli smo imeli cel kup "gavnarjev" iz problematičnih družin. Pa sem vseeno končala fakulteto. Po tvojem mnenju sem bila izgubljena generacija.

Pa da ne bo pomote: delam v javnem sektorju in tudi meni se obeta znižanje plače.
Default avatar
Ja ne porodnisko bom celo mela ne.......smešno! Ce placujem potem pricakujem neki nazaj.
Default avatar
draga moja je napisal/a:
Daj ne bluzi, več otrok pomeni zate več dela, to vam pa ne diši in izključno za to gre, kakšna kakovost neki, včasih je bilo po 35 otrok v razredu, pa so ravno tako izdelovali fakultete in doktorirali, spričo novodobnih učiteljev je ta kakovost na nuli, vi se samo dela bojite nič drugega, ali boste delali ali boste pa na cesti, Titove Jugoslavije ni in ne bo več, gospodarstvo to že dolgo ve, vi boste pa zdaj zvedeli!
Default avatar
Walter je napisal/a:
Samo Slovenci se kregate med sabo za malenksti, v drugih državah ljudje znajo stopit skupaj in se upreti za mnogo manjše stvari!
Default avatar
Malo ste pozabili, da ko nas je bilo 32 v razredu, je včasih tudi kakšen od ravnatelja pred tablo dobil vzgojno okoli ušes, pa niti pisniti ni upal. Pa učitelje smo tudi spoštovali. Danes pa si ne predstavljam 32 otrok v razredu, saj jih je vsaj polovica prepričanih, da se svet vrti okrog njih in samo zaradi njih (in njihovih staršev).

Podpiram stavko.
Default avatar
A si je sploh KDO na tem forumu prebral, zakaj se stavka?
A se je kdo poglobil v to, kaj mislijo sprejeti?

Očitno ste kot fijakarski konji, vidite samo ravno (torej plače), ostalega pa ne. Vam bom jaz povedala.

Ena izmed cvetk - kraji, ki imajo dve ali več osnovni šoli, bodo morali povečati slkupen šolski okoliš!!!
Ker vas 99 % itak ne ve, kaj to pomeni, vam razložim jaz:
vsak otrok spada v določen šolski okoliš, sedaj bo to povečano na celo mesto (Lj, MB Ce, KP; torej vsi kraji, ki imajo dve ali več OŠ); kar pomeni, če na najbližji šoli ne bo prostora za vašega otroka, boste ga primorani vpisati tudi na drugi konec mesta, če bo tam prostor. Jaaaaa, kako zelo fajn, ne?
Ampak mi smo proti stavki, ker neke učitlce pa že ne bodo hodile ob enajstih domov, a ne!

Naslednja zadeva - popolna prepoved zaposlovanja v javnem sektorju.
Kaj to pomeni?
Tudi če se kdo upokoji, se NE BO SMELO zaposliti nikogar novega, ampak samo presrtrukturirati nekoga, ki je že zaposlen, pa nima dovolj tedenske obveze.
A se zavedate, kaj to pomeni?
To, dragi moji, pomeni, da vsi, ki trenutno študirate, se ne boste mogli zaposliti v NOBENEM javnem podjetju.
Zasebni sektor pa itak crkuje! Potem pa si najdite službo. Faksi pa še kar in kar producirajo nove in nove diplomante.
Ampak mi smo proti stavki, ker neke učit`lce pa že ne bodo hodile ob enajstih domov, a ne!

Presneti glupi narod, zaradi par dreves ne vidi gozda!
Ampak mi smo proti stavki, ker neke učitlce pa že ne bodo hodile ob enajstih domov, a ne!
Default avatar
Zakaj vsi tako radi govorite, kako je bilo včasih? Pa dobro no takrat smo bili let 1970, zdaj smo pa 2012!!! Torej se po vašem moramo vrniti 30 let in več nazaj, saj če smo mi preživeli, bodo še pa danes naši otroci tudi. Učiteljica ima v razredu cca.18 otrok, od katerih so trije normalno vzgojeni z normalnimi starši, ostalo je pa katastrofa. Če si pa učitelj bognedaj želi ustvariti avtoriteto, pa starši popenijo in grozijo vsepovsod in se potem še na forumih pritožujejo. Kdaj ste naše starše slišali govoriti slabo o učiteljih, zato smo jih tudi sami posledično vsi spoštovali, danes pa pred otroci pljuvate po učiteljih in se potem čudite glede odnosa vaših otrok do vsega v življenju.

Lp, Mateja
Default avatar
samo v vednost, v tako opevani nemciji je lahko tudi 32 otrok v razredu, pa ni brezplacnega podaljsanega bivanja za otroke, pa ni urejene malice v soli - otroci nosijo sami v solo hrano, pa noben ne skace do stropa. Na nekaterih solah od 5 razreda dalje imajo malico in kosilo, samo po takih cenah, da vsasih dolj pades - kosilo za 5 solcka na dan 3,5 Eur.

Ja potem je pa sola res skoraj brezplacna - ce odstejem nekaj izletov, kaksne knjige, prevoz do sole, ce otrok ni ravno iz blizine...
Default avatar
Sem takoj za znižanje plač (nisem JU), če bi se mi to poznalo v denarnici v pozitivnem smislu. Ker se mi bo samo v negativnem (manj potrošništva), sem PROTI!
Znižanje plač drugače zahtevajo tudi v energetiki, kjer ni nobene logike, saj so dobički enormni!!! Pa zaradi tega uporabniki ne bomo plačali ficka manj elektrike, še podražitve se napovedujejo.

Pa mi vi zdaj povejte, kje je tukaj kakšna druga logika kot požrešnost elit????
Default avatar
Draga moja, je napisala:"To je pa res eno primitivno gledanje na stvari. Sama sem v šolstvu - ne borimo se ZA PLAČE, ampak PROTI POSLABŠANJU JAVNEGA ŠOLSTVA, saj hočejo narediti normative 30 otrok v razredu, minimum 24. Ker je sedaj SLO povprečje 24 otrok, si predstavljajte, kaj je za otroke bolje - manj otrok, pa da se jim učitelj posveti, ali v majhni učilnici nabutanih 30 otrok, da učitelj še naloge ne pregleda v eni uri. Saj imaš tudi sama otroke v šoli, a ne? "

Kako lahko je uporabit besedno zvezo "primitivno" gledanje na stvari. Pa ti še jaz razložim na primitiven način:

V šolstvu in vzgoji lahko zaposleni štrajkajo za SVOJE pravice. In vaše pravice se nanašajo v glavnem in izključno na plače. Kaj trobezljate o pravicah otrok in šolarjev. Za te pravice se borijo starši in drugi državljani. Torej ne nakladajte, da štrajkate kot zaposleni za pravice tistih, ki so vam zaupani v šolanje in v varstvo.

V primeru, da bi se ljudje organizirali in protestirali proti ukrepom, iz naslova zmanjševanja pravic, to nebi bila stavka, temveč demonstracije, protesti. Tako pa je jasno, da gre le za manipulacijo in rušenje države iz strani sindikatov.


Če bi bilo sindikatom toliko do ljudi, bi se oglasili v času propadanja največjih slovenskih podjetij: Vegrad, SCT, Mura in še bi lahko naštevali. Kolikor pa se spomnim, pa so bili Semoličevi prestavniki izgani iz teh podjetij, ker niso delali v korist delavcev.

Skratka, stavka je politično izsiljena in le v škodo državljanom Slovenije.
Default avatar
Bobipalčka je napisal/a:

ti pa nisi najbolj brihtne glave ane :))

po pisanju sodeč si iz JS ker tisto odebeljeno zgoraj bi lahko napisal samo totalni nevednež (da ne rečem kaj hujšega).

in še glede tvojega vprašanja ... sem prebrala prav vse zahteve, z veliko večino se strinjam, moj otrok je v podružnični šoli, kjer pride na cca. 50 učencev, 13 učiteljev, res da ne vsi s polnim delovnim časom, ampak še tako dobro stoječi državni blagajni bi ob tem podatku svetile vse rdeče lučke, mi pa smo kot veš daleč od dobro stoječe države... in takih šol je v razdrobljeni sloveniji ogromno!

nič ne bi imela proti če bi se več šol združilo skupaj, ja bi bili kot družina na izgubi, ampak zaenkrat še imam zdravo pamet in vem do kje se lahko gre, od kje naprej pa več ne.


pa dejte se zbudit no, ne mormo se it luksuza z minusom v denarnici!