Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: Staša Horvat, univ. dipl. prav.

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

Staša Horvat , univ. dipl. prav.

Pravna pisarna HK

Kaj obvelja - pogodba o zaposlitvi ali Zakon o del. razmerjih

Default avatar

zakonxy

Rabim vašo pomoč. Zaposlena sem za določen čas. Po pogodbi imam odpovedni rok 90 dni oz. v skladu z dogovorom z delodajalcem. Po Zakonu o delovnih razmerjih pa je za določen čas zaposlitve odpovedni rok 30 dni. Kaj v tem primeru obvelja? Zakon ali pogodba?
Lepo prosim za vaš odgovor.

Hvala.
Default avatar

Difenbhija

Vedno obvelja kar je za delavca ugodneje. Kolektivna pogodba in pogodba o zaposlitvi lahko razširjata pravice iz Zakona o delovnih razmerjih ali določata enako, nikakor pa jih ne moreta zmanjševati.
Default avatar

annelaure

Če imaš pogodbo za določen čas in sprašuješ glede poteka te pogodbe, potem ti odpovedni rok nič ne pomaga. Ko pogodba poteče, preneha njena veljavnost, ni kakšnih fint okoli odpovednega roka.

Sicer pa, kot je napisala že Difenbahija - kar je za delavca ugodneje.
Default avatar

zakonxy

Pogodba mi še ni potekla, mi poteče konec leta, ampak našla sem stalno službo s precej boljšimi pogoji in zdaj imam problem z odpovednim rokom.
Default avatar

lilica

Ojla,

z zakonom je določen minimalni odpovedni rok (30 dni), lahko je daljši- maximalno 3-mesečni. Če je v pogodbi določem 3-mesečni, obvelja pogodbeni, ki je tudi skrajni zakonski rok. Delodajalec bi kršil zakon samo, če bi ti dal odpovedni rok daljši kot 3 mesece. Probaj se pogovoriti z njim in določita sporazumni rok. Moraš pa dati odpoved pisno!
Ker ti kot delavec odpoveduješ pogodbo zate velja 1. točka 92. člena ZDR.

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR): :
92. člen (minimalni odpovedni roki)

(1) Če redno odpoveduje pogodbo o zaposlitvi delavec, je odpovedni rok en mesec. S pogodbo o zaposlitvi ali kolektivno pogodbo je lahko dogovorjen daljši odpovedni rok, vendar ne daljši kot tri mesece.

(2) Če redno odpoveduje pogodbo o zaposlitvi delodajalec, razen v primeru iz tretjega odstavka tega člena, je odpovedni rok:

– 30 dni, če ima delavec manj kot pet let delovne dobe pri delodajalcu,

– 45 dni, če ima delavec najmanj pet let delovne dobe pri delodajalcu,

– 60 dni, če ima delavec najmanj 15 let delovne dobe pri delodajalcu,

– 120 dni, če ima delavec najmanj 25 let delovne dobe pri delodajalcu.

(3) Če redno odpoveduje pogodbo o zaposlitvi delodajalec zaradi krivdnih razlogov na strani delavca, je odpovedni rok en mesec.

(4) Za delovno dobo pri delodajalcu se šteje tudi delovna doba pri njegovih pravnih prednikih.«.
Default avatar

Andreja

Pozdravljeni,

za odgovor sem prosila odvetnico Tejo Verbič iz Ljubljane in posredujem vam njeno strokovno mnenje:

***
Zakon o delovnih razmerjih (ZDR) v 92. členu določa minimalne odpovedne roke, če pogodbe odpovedujeta bodisi delavec bodisi delodajalec, kar velja tudi za primer redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za določen čas. V 1. odstavku 52. člena je določen odpovedni rok, kadar pogodbo o zaposlitvi odpove delavec. Delavec in delodajalec se lahko v pogodbi o zaposlitvi dogovorila za odpovedni rok v trajanju od 30 pa do največ 150 dni. Če pogodbeni stranki v pogodbi o zaposlitvi ne določita dolžine odpovednega roka, delavca pogodbe o zaposlitvi zavezuje zakonski minimalni 30 dnevni odpovedni rok.

V vašem primeru sta z delodajalcem v pogodbi o zaposlitvi določila maximalni, to je 90 dnevni odpovedni rok, oziroma odpovedni rok skladno z dogovorom. Glede na to, da ste pogodbo s takšno vsebino podpisali, za vas vsekakor veljajo pogodbeni in ne zakonski roki. Svetujemo, da najprej poskušate z delodajalcem sporazumno doreči odpovedni rok - delodajalcu pisno predlagajte sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi ter npr. 30 dnevni odpovedni rok, s predlogom, da vam na predlog pisno odgovori v roku 3 delovnih dni. V sporazum izrecno vključite klavzulo, da v primeru, da delodajalec soglasja k temu sporazumu ne podaja, ta sporazum velja kot redna odpoved pogodbe o zaposlitvi s pogodbeno določenim 90 dnevnim odpovednim rokom. Skladno s 93. členom ZDR začne odpovedni rok teči naslednji dan po vročitvi odpovedi in ne že z dnem podane odpovedi.
***
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

Petra B12.

ŽIVJO!
V začetku leta sem podpisala pogodbo o zaposlitvi za določen čas (do 30.9.2014). V pogodbi ni napisanega odpovednega roka, piše pa, da za vse zadeve ki niso dorečene v pogodbi o zaposlitvi velja zakon ali kolektivna pogodba. Zanima me kolikšen je moj odpovedni rok (sem doktorica znanosti), ker sem dobila novo boljšo službo V kolektivni pogodbi za raziskovalno dejavnost pa piše, da imamo doktorji znanosti 4 mesece odpovednega roka.

1 mesec (kar bi bilo super) ali
4 mesece

full se vam zahvaljujem za vaše odgovore
Petra
Default avatar

nedoločen čas

pri delodajalcu sem bila zaposlena 18let-po pogodbi imam 30dni odpovedni rok po zakunu pa bi morala imet 75dni - ali delodajalec lahko upošteva 30dni
Default avatar

annelaure

nedoločen čas je napisal/a:
pri delodajalcu sem bila zaposlena 18let-po pogodbi imam 30dni odpovedni rok po zakunu pa bi morala imet 75dni - ali delodajalec lahko upošteva 30dni
O kakšnem prenehanju pogodbe pa govorite? Ali vi odpovedujete pogodbo ali ste dobili redno odpoved od delodajalca? Kako je zapisano v pogodbi?

Moderatorji

Staša Horvat , univ. dipl. prav.
Pravna pisarna HK