Forum.Over.Net

Starševski čvek

Roparji v naši bližini

Default avatar

Mariana

Ne vem, če je prav, da to pišem sem na forum ampak nekomu moram potožiti, da me je strah za starše.
V vaseh okoli Preddvora in tudi verjetno še kje drugje so se pojavili štirje roparji.Moški oblečeni pretežno v temna oblačilaso v roku 3 mesecev že dvakrat vdirali v hišo staršev.Prvič jim ni uspelo priti noter ker so starši poklicali policijo. Verjetno so slišali, da je nekdo v hiši.Drugič pa pred parimi dnevi pridejo kar v kuhinjo 4 moški dva sta spraševala nekaj starše dva pa hodila po sobah. Starši, ki so že precej v letih si niso upali nič, čez čas so odšli. Odnesli niso nič, ker tudi nič ni za vzeti. Očitno pa so iskali denar.Policija pa ne stori nič mene pa skrbi, ker so starši večino časa sami doma pa še zelo na samem je hiša. Kaj storiti, jaz nisem več pametna? Ima kdo kakšno idejo. Mislim, da je pa vsem jasno, da se starejši ljudje ne znajdejo ravno dobro v takih situacijah. Sicer pa priznam, da bi se jaz mogoče še slabše.
Default avatar

?????????

Pa ste prijavili policiji? Kako ne storijo nič??
Default avatar

na gorenjskem

hja, mene pa zanima, kako bi odreagirali vi v taki situaciji? Jaz sem na samem, večinoma časa sama, pa ne vem kaj bi lahko naredila, če bi se kaj takega zgodilo? Mislim predvsem na trenutek, ko preide ropar, kaj takrat storiš?
Default avatar

ni fino tole

kr kriza je tole, ja. Druge ni kot, da takoj pokličeta policijo, da jih ujamejo še blizu. Drugače pa, ogradit hišo, kakega psa (za katerega boste potem skrbeli vi, če bo preživel starše, seveda), pa električno ključavnico na ograji. Tako, da jo lahko odpreš samo s ključem oz. na gumb iz hiše.
Default avatar

Jalapena

????????? je napisal/a:
Hahaha, kdaj so pa naši policaji še kaj storili?
Default avatar

mega ne

Jalapena je napisal/a:
meni so zaradi nepripetega pasu v avtu ravno pri speljevanju izpred hiše, torej pri hitrosti enih 15km/h
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

?????????

mega ne je napisal/a:
Imata prav...žalostno :(

kaj bi pa naredila v tem primeru pa ne vem...pes je mogoče robra rešitev, čeprav, če se kdo odloči vstopiti na silo v hišo, mu ne bo problem tudi psu kaj narediti:S
Default avatar

mega ne

na gorenjskem je napisal/a:
čakat, da napad mine, poklicati policijo in po tem še enkrat toliko časa čakati policijo, kot je trajal napad in upati, da kar nas ne aretirajo.
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

mega ne

????????? je napisal/a:
pes je morda dobra rešitev, kaj pa če te ropar po tem toži, da ga je ogrizel tvoj pes?
Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.
Default avatar

preverjajte zaklenjenost

Mariana je napisal/a:
Glej, navajaš, da so tadrugič kar prišli v kuhunjo.

Znano je, da starejši ljudje po svojih domovanjih in ponavadi tudi po vaseh ne zaklepajo svojih domov - bodisi pozabijo, bodisi niso navajeni še iz časov, ko takih predrznih kriminalcev, ki iščejo predvsem denar in vredno tehniko in zlatnino za hitro preprodajo in nakup drog, še ni bilo. Ker si preprosto med sosedi - zaupajo in dovolijo, da si pokljukajo med seboj kadarkoli.

Predlagam, da se s starši najprej pogovorite in vprašate ali zaklepajo, ali ne. Če ne zaklepajo, jim to svetujte - ker boste tako lažje tudi pri organih pregona upravičili dejanje vloma in kraje, ker bodo nekje vidni znaki vloma v bivalne prostore. Če je pa odklenjeno, je pa to pač v stilu postrezite si prosim. in veliko predrznih zlikovcev se tega zaveda, da starejši ne zaklepajo in išejo predvsem take lokacije.
Default avatar

?????????

k naši stari mami so tudi vlomili okoli 5h popoldne-je bila zima, in posledično tema...in je bila HB tako prisebna, da je šla na balkon in začela vpit, da vlamljajo, in naj nekdo pokliče policijo...sicer ni nihče klical,je bilo pa dovolj,da se je ropar prestrašil in zbežal. Je bilo pa to v LJ, v naselju strnjenih hiš, vsa vrata zaklenjena...roparja NAJ BI čez leto, dve prijeli pri nekem drugem vlomu..
Default avatar

junks

????????? je napisal/a:
Tega bo čedalje več.

Taki roparji so ponavadi združbe narkomanov, ki morajo na hitro priti do zaslužka za nove odmerke drog. SO zelo predrzni in dostikrat nevarni, agresivni, ker morajo čimprej priti do svojega fiksa. Zato iščejo predvsem denar, zlatnino fotoaparate, telefonske aparate, belo tehniko, ki jo lahko odnesejo ( prenosnike, LCD novejše televizorje, ipd). To lahko tudi hitro pretopijo v denar ali zamenjajo za drogo.

Ti so znani tudi, da vlamljajo na večjih parkiriščih npr. v avtomobile, pa v prtljažnike, ko vi prinesete nakupljeno robo, not pospravite, zaklenete in greste naprej po nakupih. Brez skrbi, so tudi taki, ki se skitajo po trgovinah z vrednejšo robo ( oblačila, nakit, tehnika, tudi hrana), vam neopazno sledijo do parkirišča in potem naredijo svoje in poberejo nakupljeno.Ko pridete nazaj, pa šok.
Default avatar

kaj pa

če bi si starši kak alarm omislili?

stran www.asianwolf.com ima dosti takih iin drugačnih zadev proti tolovajem

pa vseeno:
- hišo zaklepat
- ne puščat ključa pred vhodnimi vrati ooz v njihovi bližini, tako kot večina ljudi to počne
Default avatar

Mariana

Ja seveda so poklicali policijo, ki je prišla čez pol ure in naredila zapisnik. Drugega pa nič. Ja pa rekli so da so tudi drugod že vlamljali.Starši so večinoma zaklenjeni ampak venomer pa vseeno ne.Če greš npr. nekaj samo ven iskat pa porabiš več časa z zaklepanjem, kot pa za tisto delo.Pa še kmetija je in te se ne da kar tako zaklenit.
Default avatar

fretenbe

pri moji stari mami so se že dvakrat z avtom kar pred hišo pripeljali, enkrat jih je videla skozi okno, so šli do garažnih vrat in jih poizkušali odpreti, se je videlo potem sva z možem gledala, na garažnih vratih, da je hotel nekdo vdreti..pri ključavnici in spodaj pri tleh je bilo obribano, se je videlo prav sledi od orodja, apak jim ni uspelo in so šli..tako da vrata je zamenjala, za tako bolj protivlomna, samo mene bi bilo vseeno strah, oz. me je strah za njo...pa ni na samem, hiše so druga zraven druge, sicer ne vrstne, ampak par metrov narazen...

pri teti v naselju pa so tudi v zadnjih dveh mesecih že 4X vlomili v različne hiše, dvakrat v avto, enkrat so avto odpeljali, enkrat samo avtoradio in stvari iz prtljažnika, drugače pa v hiše in so pokradli različne stavri na hodniku spodaj, torbice..

vedno več bo tega...mene je strah če sem zvečer sama z otroci doma, če mož dela, pa sem doma v kar mirnem naselju..
Default avatar

junks

Mariana je napisal/a:
Ja, bivalne prostore se pa ja mora dat zaklenit tudi na kmetiji, no. Morjo imet dveri ključavnico not...

Pa tudi kakšen skedenj, kjer se shranjuje kakšna bolj vredna mehanizacija, pa komati za konje in ostala vprega in operma, ki je iskana tudi med vlomilci za nadaljno prodajo za starine, se da lepo zaklenit - samo ključavnico je treba namontirat in investirat. Pač so taki časi, da ni smiselno šparat pri varnosti.
Default avatar

drugačne navade bo treba

Navadijo naj se zaklepati. Če so se tatovi drugič kar pojavili v kuhinji, potem je bilo očitno odklenjeno, a ne. Sicer bi jih onadva slišala, da vlamljajo. Zdaj ko vedo, da je pri njiju dostikrat odklenjeno, bodo še večkrat prišli. Svoje navade morat spremeniti, ni druge. Časi so drugačni kot so bili pred 40 leti. Tudi če gresta samo ven nekaj iskat, naj vsak lepo zaklene za sabo. Pa poraba časa gor ali dol. Sicer pa ostane samo še, da prodata in si kupita stanovanje v bloku, pa protivlomna vrata gor. Ampak v bloku najbrž da ne bosta srečna.