Forum.Over.Net

Finance in kripto valute

Nujno - kreditna sposobnost in stanovanjski kredit

Default avatar

kreditko

Ali bi mi banka odobrila kredit zgolj na podlagi zadnjih treh izpiskov tekočega računa? Ukvarjam se s prodajo določenih izdelkov preko interneta, stranke mi plačajo preko spletne denarnice (PayPal), od tam pa si denar nakažem na tekoči račun. Gre za okoli 1000€ mesečno. Potreboval bi od 10.000 do 15.000€ stanovanjskega kredita za dobo okoli petih let za dokončanje stanovanja. Bi mi banka torej lahko na podlagi tega odobrila kredit? Ali pa bi moral prej odpreti s.p. ali storiti kaj podobnega? Se lahko brez poroka obrišem pod nosom ali se da kaj zmenit z zavarovalnico? Nikoli še nisem jemal kredita, zato toliko laičnih vprašanj. :)

Ker želim situacijo čimprej razčistiti, vas naprošam za ažurne odgovore.

Lepa hvala že vnaprej.
Default avatar

sinergija

Pozdravljen,
mogoče bi se pa dalo urediti, samo kontakt bi potreboval, mogoče zs ali tel,
lp, Lobi
Default avatar

rabim finance

sinergija je napisal/a:
Tudi mene bi zanimalo, iz katere banke pa ste?
Default avatar

Grgl

Pazite se raznih posojevalnic ali individualcev, ki posojajo denar - denar si posojajte le od bank.

Glede na vprašanje - v kolikor gre za neko dejavnost in redne prilive, ki jih dobivate vsaj pol leta, bi se mogoče bilo možno kaj dogovrajat - ampak le s kreditno sposobnim porokom. Zelo bi pomagala tudi kakšna dokumentacija, na kateri se bi lahko ocenilo verodostojnost teh prihodkov in tudi izvor, ter stalnost. V bistvu pa na osnovi tega kar ste napisali, ni možno odgovoriti na vprašanje - poleg dokumentacije, kaj prodajate, na kakšen način, zakaj nimate registrirane dejavnosti (banke v osnovi ne podpirajo utaje davkov) itd.

V kolikor gre za neko ljubiteljsko zadevo, pa na osnovi tega kredita najverjetneje ne boste dobili. V kolikor je vse kar lahko pokažete, promet po TRR - potem na osnovi tega kredita ne boste dobili. V konči fazi gre lahko za fiktiven promet, ki si ga ustvarjate sami. Zavarovalnica takega kredita ne bo zavarovala, še njavečja možnost bi bila v primeru zavarovanja s hipoteko.
Default avatar

Grgl

Kot sem že večkrat napisal - izogibajte se raznim podjetjem in individualcem, ki posojajo denar. Denar si izposojajte le od registiriranih institucij - to so banke.

Z vsem ostalim tvegate velike težave - ne nasedajte privlačnim oglasom. Zgornji ponudnik se hvali, da denar posoja po 2% obrestni meri. To je cena, ki si je ne morejo trenutno privoščiti niti banke, kaj šele nekdo, ki posoja na črno.

Sumljivo je že to, da ni možno najiti nikakršnih podatkov o podjetju fdfinance - torej gre za posojanje denarja na črno od neregistrirane osebe ali podjetja.

Še enkrat - izogibajte se takemu načinu posojanja denarja.

Admin - predlagam, da se oglas izbriše.
Default avatar

sinergija

Pozdravljen še enkrat,
ne posojamo denarja niti ne delamo na črno, smo pošteni in zaupanja vredni ter imamo dolgoletne izkušnje s krediti. Posredujemo kredite različnim bankam in poskušamo najti čim bolj ugodne rešitve. Če vas zanima sporočite tel. in vas pokličemo.
Lp, Lobi
Default avatar

rabim finance

sinergija je napisal/a:
Kater podjetje pa ste? Hvala.
Default avatar

sinergija

Nismo podjetje, s tem se ukvarjam v popoldanskem času. Kot kaže vas ne zanima, vseeno hvala in lp, lobi
Default avatar

rabim finance

sinergija je napisal/a:
Če me ne bi zanimalo ne bi pisal, vendar me malo čudijo vaše navedbe. Najprej je delovalo da ste banka, potem podjetje, potem skupina, ki se ukvarja s tem, sedaj pa kaže , da ste pač nekdo ki delo na črno.

Vsega zaupanja vredno, kajne g. Lobi (zanimivo ime, ki ga statistika ne pozna)?
Default avatar

sinergija

Ja, zaupanja smo pa vredni - eni redkih v teh časih - marsikomu smo že rešili nemogoče težave. Ne vem, kaj vas moti moje ime in kakšno vezo ima s statistiko, - je pač uporabniško ime - drugače pa tukaj rešujemo finančne probleme za čvek glede imen in ostalega pa morate na drug forum. Hvala in lp, lobi
Default avatar

Janez Tomc

Lobija osebno poznam, je strokovno zelo podkovan in zaupanja vreden. Reši marsikatero zapleteno težavo, če pa ni rešljiva pa tudi on ne more pomagati.
____________________________________________________________________
Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine.


Stojim vam ob strani.
Janez Tomc, mag.

[email protected]
Default avatar

lory05

G. Tomc,

tudi sama imam eno "nerešljivo" situacijo, rada bi stopila v stik z gospodom Lobijem, pisala sem mu na ZS, pa nisem dobila odgovora. A vi mogoče veste, kako bi stopila z njim v kontakt?
Hvala.

lp.
Default avatar

sinergija

G. Tomc, najlepša hvala za tole.... lep dopust,
Lp, Lobi
Default avatar

Grgl

G. Tomc in g. Lobi,

glede na to, da eden in drugi navajate, da ste zaupanja vredni - kdo pa je g. Lobi - a ima kakšne bančne izkušnje, kako pa rešuje nerešljive situacije, kje pa ima vir za kredite po 2% obrestni meri, kdo plača njegove storitve....?! S katerimi bankami ima pogodbe?

Sam imam precej izkušenj iz bančništva in najbolj mi grejo "na jetra" nekakšni kvazi popoldanski finančni svetovalci, ki se na koncu še hvalijo s strokovnostjo.

In še enkrat za oba - glede na to, da ne gre za registrirano pravno osebo, gre za delo na črno. Protizakonito je tudi vsakršno računanje storitve posredovanja pri najemu kredita, večina bank pa niti ne da provizije oz. so provizije tako nizke, da ni niti za stroške. Torej, zanima me, kakšen je potem interes in način dela. Stavim, da je poanta v navzkrižni prodaji nekih zavarovanj.

Jaz pravim - izogibajte se takim ponudnikom.

lp
Default avatar

Janez Tomc

Skrbim, da je ta forum verodostojen in sem že veliko postov zbrisal, ki so napeljavali na sumljive zadeve. Lobi je bil moj sošolec na faksu, dolga leta je zaposlen na banki. Težave je edino, da delodajalec verjetno ne bi bil zadovoljen, da v popoldanskem času dela za drugo banko.
____________________________________________________________________
Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine.


Stojim vam ob strani.
Janez Tomc, mag.

[email protected]
Default avatar

Grgl

Janez Tomc je napisal/a:
Hvala za odgovor. Več ne rabim vedet. Torej gre za osebo, ki izigrava svojega delodajalca, kar poveže kar precej...Glede na določene odgovore, ki sem jih prebral na teh forumih dvomim v strokovnost oz. interes, ki je v ozadju. A mi lahko utemeljite verodostojnost propagiranja kreditov po 2% obrestni meri...?!

Če zaključim - v bistvu sem opazil, da brišete vse, ki se na tem forumu skušajo propagirati. V tem primeru pa gre za vašega znanca, zato mu mirno dopuščate brezplačno reklamiranje in zavajanje ljudi na tem forumu. Domnevam, da svojih storitev ne ponuja(te) brezplačno - z računanjem provizije krši zakon, poleg tega gre za delo na črno.

Moje zadnje vprašanje - koliko provizije pa dobite vi?

Jaz sem svoje sodelovanje na tem forumu zaključil.
Default avatar

bievro

Ne vem komu se naj bol smejem temu ki želi kredit brez garancije ali tistim ki mu ponujate pomoč, ali tisti ki te taiste zagovarjajo ali kritizirajo.
Kot je meni poznano je trenutno kredit brez službe in garancij pa najisibo to hipoteka ali prijatel nemogoče dobiti pa še takrat vas preverjajo da je joj. Res pa je da nekaterim še vedno vžge preko vez a tudi tukaj poka saj banke delajo vse več samokontrol in poznam kar nekaj "" prijateljskih vez ki so zgubili službo zaradi tega.
Najslabša varianta pa je odprtje s.p zaradi možnosti pridobitve kredita. Tem banke najmanj zaupajo. Potrebovali pa bost tudi bilance poslovanja vsaj za preteklo leto poslovni načrt itd, itd dokumentacije.
Osebni nasvet: redna stalna služba pri podjetju ki ima dobre reference in ni imelo v zadnjih treh letih blokade na tr. nato pa poskušajte pri banki Koper, ali hranilnici LOM lahko pa tudi še kje drugje. Sprehod in pridobivanje ponudb nista nikoli nikomur škodovala.
Default avatar

Janez Tomc

Grgl je napisal/a:
Obrestna mera 2 % je praktično nemogoča in ne vem kaj je v ozadju, saj se ne ukvarjam več s tem in tudi nisem preveril in nimam nič od tega. Vedno je potrebno biti previden. Predlagam, da če je komu ponudil kredit, naj kreditojemalec pogoje objavi na forumu in bomo pokomentirali. Ne obsojam nikogar v naprej. Glede na to da ga poznam in mi je vedno deloval verodostojno, saj vač kot desetletje na tuji banki skrbi za velike stranke. Če komu reši težavo se mi je zdelo samo pozitivno. Pradlagam, da se dobita, ali pa se vsi trije, da vidimo v čem so dileme. Če kdo ne bo želel, je sumljiv že po tem in bom previden na njegove poste. Ne nazadnje je forum anonimen in se lahko kdorkoli nadane ketarokoli nick name. Če je karkoli nezakonito, vedno brišem. Ne brišem pa vse in pustim, če kdo napiše kak kredit je dobil in kje. Za zadnje vaše vprašanje ste pa lahko brez skrbi. Torej, sta za kavo?

Lp,
____________________________________________________________________
Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine.


Stojim vam ob strani.
Janez Tomc, mag.

[email protected]
Default avatar

nič jasno

Torej, g. Tomc, če prav razumem:
g. Lobi je zaposlen na eni banki, recimo ji A, ki mu (najbrž?) daje kruh in ga preživlja. Poleg tega g. Lobi v popoldanskem času mimo svojega delodajalca, torej banke A, dela za neko drugo banko, recimo ji B. S tem najbrž krši vsaj pogodbo o zaposlitvi, konkurenčno prepoved, mogoče tudi kakšno poslovno skrivnost. Tudi oblika, v kateri nastopa g. Lobi, nam ni znana. OK, ne bomo moralizirali, itak je vse protipravno.

Imamo kreditojemalca, recimo mu K, ki ne dobi kredita. Kakšen je razlog, tukaj ne vemo, najbrž je pač kreditno nesposoben. Da bo še bolj zanimivo, naj bo K komitent banke A, kjer je Lobi prvotno sploh zaposlen. K se obrne na Lobija, ki mu zrihta kredit na banki B, sodeč tukaj po neverjetno ugodni OM. Kredita na A mu pač ne more, ker banka A K-ju ne da kredita. Ironija, kajne. Aja, Lobi za to najbrž dobi kakšno provizijo, saj ne izgleda, da bi to počel za hobi. Mislim, da vem, katera banka je B...

In sedaj vprašanje - Zakaj g. Lobi osebi K ne more dobiti kredita na banki A? Kako banka B da kredit K-ju, če ni kreditno sposoben? Ali sam g. Lobi jamči za Kja? Ali pa najde neko ubogo osebo, ki za nekaj fičnikov podpiše kakšno poroštvo, mogoče celo hipoteko (žal poznamo primere).

Res je nekaj čudnega na vsem skupaj. Pa če odmislimo kršitev vsaj delovnega razmerja. Kako naj človek svoje finance zaupa nekemu takšnemu nemoralnežu, ki nateguje svojega delodajalca? In vi to podpirate in celo zagovarjate svoje in njegovo početje. Neverjetno.

Glede na to, da je vedno več ljudi v krizi in ne morejo preživeti, bi vsaj forum moral biti verodostojen. Če vi kot moderator ne morete preveriti zadev, potem jih pač ne podpirajte. Neznank je toliko, da po enem branju enega ali dveh odgovorov človeku postane popolnoma jasno, da stvari ne štimajo in gre za eno samo mutenje, a vi se pa tukaj delate svetnika. Problem je, ker bo človek v stiski naredil marsikaj in namesto pomoči dobi bogsigavedi kaj.

Pa še eno vprašanje - zakaj se g. Lobi raje ne zaposli na banki B?
Default avatar

Janez Tomc

ojoj koliko ugibanja in insuniacij. Si zaposlen pri nekamu delodajalcu, imaš lahko dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) in delaš za kogar želiš po pogojih kot se spogajaš in imaš pogodbo ter imaš svoje stranke. Nič ni nezakonitega ali moralno spornega, razen v kolikor si podpisal konkurenčno klavzulo ali, če bi delodajalcu "kradel" stranke. Poglete si 50. člen ustave (svoboda dela). Toliko kaj lahko kdo dela in pri komu.
Nekaj drugega pa je, kaj kdo ponuja in pod kakimi pogoji. Tu je pa potrebno biti izredno previden. Zato pa je ta forum, da lahko vsakdo napiše kaj mu je kdo ponudil in tukaj je mesto da komentiramo in izmenjujemo mnenja. Nikomur ni potrebno, da ga kdo "nategne" ampak naj si prej pridobi mnenje še koga drugega. Razni ponudniki, tudi banke res prihajajo z vsemogočimi in nemogočimi ponudbami, zato vsakemu svetujem naj to objavi in povpraša tu za mnenje. Ko pa želim, da se kak "strokovnjak" iz foruma sooči s kom pa je vse tiho?

Lp,
____________________________________________________________________
Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine.


Stojim vam ob strani.
Janez Tomc, mag.

[email protected]