Smrdljivo meso iz lidla
včeraj kupim mleto meso v lidlu ki je v akciji…pakirano-meso Kamnik
Enega dam v skrinjo, drugega pa imam danes za “štefko” pečenko ker ima sin roj. dan
No in se spravim kuhat, lepo vse naredim, odprem meso in me skoraj kap. Smrdel je po kislem!!
Datum uporabnosti do 17.4
Nazaj nisem mogla ker nimam Lidla pri roki, pa še mudilo se mi je. No in sem ostala brez mesa!
Ok zdej sem pa tok jezna da ne vem komu naj tole povem…tam ko sem meso kupila al se pritožim kam drugam….tole je pa višek od viška…sigurno je pokvarjeno tudi tisto ko je v skrinji!!!
POSKUSI z onim iz skrinje. drgač pa raje kupuj meso v kaki mesnici, če imaš to možnost. pa magari tisti v merkatorju. če pa pakirano kupuješ, je po moje boljše, če zaviješ v Hofer. pa poskusi se ogniti pakiranemu.
Glej, če kupuješ mleto meso in je to sveže, ga komot zamrzneš. mi to včasih prakticirami, pa se stvar obnese
Ker je meso od Kamnika, se pritoži njim. Lidl pri tem nima nič, kamniška mesarija zapakira pokvarjeno meso.
V Lidlu kupujem že pet let, pa še nikoli nisem kupila česa, kar ne bi bilo brezhibno. V Mercatorju mi je pa mesar dal gnilo meso, ki naj bi bilo sveže. Pa v Tušu enako, zato tja ne vstopim nikoli več.
Lidl se kako ima kaj pri tem ker prodaja pokvarjeno meso. Kako niso vedeli da je pokvarjeno?? A niso monovk povne goflje kako Lidl redno preverja kvaliteto, pogosteje od Spara in Mercatorja skupaj in oh in sploh?? Vsak drug dan poslusam o tej “kvalliteti” in kako oni ne prodajajo kar vse povprek, in je zelo tezko doseci da prodajajo tvoje izdelke v Lidlu, zdaj pa kar odenkrat to ni vec rto ha??? Evo vam zdaj vaso najboljso kvaliteto mesa. In ja Lidl je kriv, pa ce so 15x dobili pokvarjeno meso, njihova dolznost je da preverijo meso. Ali lahko vsak prodaja vsepovprek pa jih boli briga kaj je v embalazi??
V Merkatorju vedno dobim super meso. Izgleda, da so v našem Merkatorju mesarji pošteni in strokovni.
Slabe izkušnje imam s Hoferjevim mesom, tudi v Tušu ga več ne kupim.
Če pa si ga imela dan, dva v hladilniku, se je pa skisalo pri tebi, kajti faširano meso se res rado skisa. Priporočam ti, da ga kupuješ pri mesarju in če ga takoj ne porabiš, ga vedno daj zamrzniti.
Lidl se kako ima kaj pri tem ker prodaja pokvarjeno meso. Kako niso vedeli da je pokvarjeno?? A niso monovk povne goflje kako Lidl redno preverja kvaliteto, pogosteje od Spara in Mercatorja skupaj in oh in sploh?? Vsak drug dan poslusam o tej “kvalliteti” in kako oni ne prodajajo kar vse povprek, in je zelo tezko doseci da prodajajo tvoje izdelke v Lidlu, zdaj pa kar odenkrat to ni vec rto ha??? Evo vam zdaj vaso najboljso kvaliteto mesa. In ja Lidl je kriv, pa ce so 15x dobili pokvarjeno meso, njihova dolznost je da preverijo meso. Ali lahko vsak prodaja vsepovprek pa jih boli briga kaj je v embalazi??[/quote]
Ne razumem. Kaj ti misliš, da Lidl odpre vsako pakungo mesa in pogleda kakšno je? Vsak dan ali vsaki dve uri dnevno?
Meso kupujem ali pri meni znanem kmetu ali v Lidlu, v drugih trgovinah sploh ne in še nikoli nisem dobila v Lidlu pokvarjeno in smrdeče meso. Res pa je, da mi nikoli ne stoji v hladilniku nekaj dni, ampak če ga ne porabim danes ali jutri, gre v skrinjo.
Razmišljam tudi nekako tako, da če se meso v hladilniku hitro pokvari, je verjetno bolj zdravo kot tisto, ki ga imaš lahko doma v hladilniku 2 tedna, pa ne pokaže nobene spremembe – boh si ga vedi, s čim vse je bila futrana ta živalca.
Tudi jaz sem kupila dva paketa (mleto mešano v akciji). En je šel TAKOJ v skrinjo, drugega smo porabili zvečer. Nič ni smrdelo po kislem.
Pri vsem mesu je nevarnost, da se pokvari, še posebej, ker ga iz trgovine damo v prtljažnik. In ker se nam ne mudi domov in hop, takoj je dve uri na toplem, pa se pokvari.
Meso se vedno kupi nazadnje, še bolje, da se s seboj nese alu vrečko. Potem pa se ga TAKOJ porabi. Ali zamrzne ali termično obdela.
Mletega pakiranega mesa se ne kupuje, Lidl gor ali dol. Jaz vedno naročim kos govedine in kos svinjine, pred mojimi očmi ga mesar zmelje, s tem grem takoj domov in takoj (oz. še isti dan v roku nekaj ur) porabim. Do takrat je meso strikno na hladnem.
Mleto meso je zelo občutljivo in se hitro zgodi kaj takega, kot se ja avtorici.
Odmrznjeno meso iz raznih hladilnic gre ponavadi v izdelke – salami, mortadela, hrenovke, posebna.
Je pa tudi res, da v mletem mesu niso najboljši kosi mesa. V mletem mesu so mešane obreznine, nekaj mesa, nekaj maščobe, kar pa mora biti, če ne, bi bil naš končni izdelek preveč suh. Pri mletem pa ne gre za kak umazan odpad, tako, da ni porebe po zaničevanju mletega mesa. Tisti, ki želi mleto meso iz najboljših kosov, lahko gre k mesarju in ga prosi naj mu zmelje pljučno pečenko, pa naj poskusi, če bo bolonjska omaka kaj bolj dobra ali pa čufti veliko bolj okusni.
Poznam kar nekaj živilskih tehnolgov, ki so postali vegetarijanci…zakaj neki??
Pa veterinarja, ki je ssmo tisto meso, za katerega ve, kaj so živali jedle…
poceni meso ne more biti zdravo, zabijte si to v glavo….ali so živali hranjene na način čim cenejše predelave…ali je pa iz kakšnih sto let zamrznjenih rezerv…
raje ga jem dvakrat na teden domačega…kot vsak dan poceni in nepreverjenega izvora…
Točno tako, mleto meso se kupuje tako, da ga pred tabo zmeljejo. Tudi puranje mleto kupujem tako.
Navadna mleta mešanica govedine in svinjine brez težav v hladilniku počaka tudi do naslednjega dne.[/quote]
V Kopru mi v nobenem trgovskem centru niso želeli zmleti puranje meso,češ da morajo potem čistit mašino ali pa da jim maši mašine…vprašala sem v Mercatorju, Tušu in Šparu.
Edin pameten odgovor in edin zanesljiv način, da veš, kaj poješ! En teden nazaj sem v najboljšem sosedu kupila 60 dag “ultra sveže” mase za čevape, česar sicer nikoli ne kupujem. Pač, imeli smo delavce in rabim nekaj na hitro. Kupljeno v petek ob 16h, takoj je šlo v hladilnik, manj kot 10 min imam do doma, res je prinesel tudi “svežo” kiblo odzadaj, v soboto ob 11h hočem spečt – masa SIVA!!! Šit!! Sem nesla nazaj in se je tip samo nekaj muzal in mi brez besed dal namesto tistega sranja meso po gornjem receptu – 2 kosa mesa, ki ju je sfaširal pred mano!
Točno tako, mleto meso se kupuje tako, da ga pred tabo zmeljejo. Tudi puranje mleto kupujem tako.
Navadna mleta mešanica govedine in svinjine brez težav v hladilniku počaka tudi do naslednjega dne.[/quote]
V Kopru mi v nobenem trgovskem centru niso želeli zmleti puranje meso,češ da morajo potem čistit mašino ali pa da jim maši mašine…vprašala sem v Mercatorju, Tušu in Šparu.[/quote]
Slovenj Gradec, Mercator, brez problema.
Meni se pakirano mleto meso (tisto ki zgleda kot špageti) pa naj bo kupljeno v katerikoli trgovini dobesedno gravža… bljak. Meso (sv., gov., mleto) kupujem v mesnici v mercatorju v domačem kraju in je vedno dobro in kvalitetno, verjetno tudi mal dražje (ne vem kolk je v lidlu…). Piščančje al pa puranje meso pa kupim še kje drugje. Mesa kupim več skupaj in takoj ko pridem iz trgovine ga spakiram za v skrinjo, predvsem zato ker se mi gravža tud it v trgovino več kot ene 3x na mesec…