Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

koliko je realna cena za apartma Hrvaška

Default avatar

na dopust bi šli

Kot že v naslovu, koliko je letos realna cena dnevnega najema apartmaja, stanovanja, hiške na Hrvaškem? Smo štiričlanska družina, do sedaj smo kampirali, zdaj pa smo se tega naveličali in prodali prikolico, tako, da iščemo apartma. Hotel ravno tako odpade, ker ne želimo biti obremenjeni z njihovo rutino.

Cene apartmajev v agencijah so v juliju, avgustu med 80 in 100 EUR / dan, kar se mi zdi glede na to, da je to vse, kar ponujajo, veliko. Ker imamo 10 letna dvojčka, bi bilo fino, da bi bile v apartmajskem naselju še kakšne dnevne oz. večerne animacije.

Kaj priporočate? Iščemo pa v Istri ali Kvarnerju, dalj ne bi šli.
Default avatar

realna?

Kaj ti sklepaš pod pojem "realna"?

Cene so pač take. Realnost je pa ta, da na internetu najdeš retuširane fotografije, narejene z najlepših možnih kotov, z zumiranim pogledom na morje vsaj x 5, tako da ja izgleda kot da je morje tik pred vrati.

Pred par leti smo šli tako na en hrvaški otok, dobili app za 80 eur/dan, z opisom 100 m do morja, terasa, kuhinja z dnevno sobo + 2 spalnici, klima, roštilj itd. Realnost je bila pa ta, da je bilo do morja vsaj 400 m po cesti (100 m je bila najbrž zračna linija) in še to je bilo 400 metrov do mandrača, kjer se seveda ne smeš in ne moreš kopat, do plaže pa je bil dober kilometer. Terasa je že res bila, a kaj ko je to pomenilo prometna cesta+2 stopnički+1 kvadratni meter do vhodnih vrat, pred katerimi je bila strpana zložljiva mizica z enim zložljivim stolom.

Kuhinja z dnevno je bilo vsega skupaj 1,5 m kuhinje po dolžini, miza z 2 stoli, ostala dva člana bi morala sedet na kavču in jest pri mizi. Kavč je bil sicer raztegljiv (to je bila zanje pač spalnica), v edini spalnici v ločenem prostoru pa postelja z ležišči od kakšne pokojne babice. Klima pa ni bila klasična klima pač pa neke vrste prezračevalnik z ventilatorjem. Roštilj pa je bil tisti okrogel prenosni roštilj, postavljen za hišo med 2 posušena grmička, kjer sem z grozo razmišljala o posledicah, če bi tisti roštilj sploh zakurili.

Po 2 nočeh smo odpovedali apartma, spakirali 2 odrasla in 2 majhna otroka z vso kramo, ki smo jo pripeljali s seboj z namenom, da bomo 100 metrov do plaže vse pretrogali vsak dan sproti, kar bi sicer šlo, a dober kilometer vsak dan pač ni šlo. Na srečo smo dobili prosto sobo v hotelu in tam preživeli še teden dni. Plačali smo sicer več, a na srečo samo za naju z možem, otroka sta bila takrat še en zastonj, en pa mislim, da 20 ali 30% na dodatnem ležišču.

To je pač postavljena cena za realnost, ki jo poskušajo dobro skriti.
Default avatar

jaz delam v agenciji...

Mi imamo v ponudbi nešteto apartmajev in "realne" cene ni. Predvsem zato, ker vsi pozabljate, da je cena zelo odvisna od TERMINA, kdaj greš na morje. Nekaj čisto drugega je, če greš junija, kot pa če greš sredi julija ali avgusta. Sredi poletja, ko je najvišja sezona, so cene zelo visoke, junija pa lahko dobiš za normalno ceno marsikaj.

Bi ti lahko pomagala, pa ne morem, ker nisi napisala termina, kdaj greste na morje? V višku sezone bo cena sigurno cca. 100 € na dan, kakorkoli obrneš. Če vam je to preveč, boste morai kempirati, žal.

Poleg tega je cena zelo odvisna od tega, v katerem kraju je apartma, koliko je oddaljen od morja, koliko je ta kraj oblegan s turisti (če imajo gužvo, si seveda lahko privoščijo in navijejo cene v višave, ker bodo v vsakem primeru prodali), kakšna je notranja oprema (klima, obnovljeno/staro pohištvo, ostala dodatna oprema...), koliko je oddaljeno prvo večje mesto, kakšna je plaža....... en kup kriterijev določa ceno, tako da t.i. "realne cene" res NI.

Kar se tiče ODDALJENOSTI OD PLAŽE.... tudi sama sem bila rahlo zgrožena, ko sem to ugotovila, ampak navedena oddaljenost je izmerjena po ZRAČNI LINIJI, torej nikoli realno kar ti prehodiš, ker je nemogoče, da bodo merili dejanske metre po tleh.
Default avatar

jcbp

Evo, ponavljam, zato gremo mi v hotel. Izberemo hotel ob plaži, torej se nam z oddaljenostjo od morja ni treba ubadati, v ceni imaš še bazene in si danes tukaj, jutri tam. Vzameš ALL, bivaš v paviljonu, torej apartmaju, samo hrano in pijačo imaš v hotelu. Kakšna rutina torej? Suma sumarum si cenovno na istem kot v apartmaju za 100 evrov na dan, kjer moraš vso hrano in pijačo še plačat, si jo pritovorit iz trgovine in še skuhat.
Default avatar

gringostarr

jcbp je napisal/a:
Suma sumarum?

Pa poglejmo. Najdem hotel ALL, Brač, 7.7. do 14.7., 2 odrasla+2 otroka, cena 1940,00 eur, kar znese na dan 277,14 eur.

Za nekoga, ki ni zahteven, je strošek za hrano v celem tednu lahko tak, kot je dnevna razlika, torej prepričana sem, da lahko 2 odrasla in 2 majhna otroka cel teden jedo za eno samo dnevno razliko, torej plača 700 + 200 (če zaokrožimo) za hrano, razlike je potem celih 1.000 eur.

Suma sumarum - je treba sumo najprej pogledat v svojo denarnico...
Default avatar

jaz delam v agenciji...

jcbp je napisal/a:
ufff, kaj takega pa še jaz stranki ne rečem, ker to pa ni res! all inclusive je na Hrvaškem sredi visoke sezone drag za znoret, tudi če greš v najslabši hotel. otroci skoraj nikoli ne bivajo gratis (tudi če so gratis, je pa cena za odraslega toliko višja) in kot je že nekdo napisal... cena na dan z celo familijo je nekje cca. 250 €. Za tak denar pa ne moreš pojesti, če si v apartmaju, pa tudi če cele dneve škampe in brancine cmariš na žaru.
Default avatar

kaj pa optimalna...?

Vidim, da ste naštudirani . Kaj pa se najbolj splača za samo 2 odrasla človeka? Apartma je ugoden, če jih je v njem več ...... midva sva pa sama (ne, ne želiva s kolegi skupaj na morje).

Suma v denarnici je bolj nizka, tako da iščem kaj res ugodnega.
Default avatar

pri nas

Meni je predvsem zanimivo, kako ste se lotili zadeve.

Pri nas ponavadi začnemo z zneskom, ki bi ga radi zapravili za dopust, potem pa iščemo opcije, kje za ta denar dobimo največ. In to gotovo ni Hrvaška.
Default avatar

gringostarr

pri nas je napisal/a:
Kaj zate pomeni, da ZA TA DENAR DOBITE NAJVEČ?
Razloži tole. Kakšne so vaše specifične potrebe, da na Hrvaško ne greste?
Default avatar

1raglja

Ko smo hodili v apartmaje, sem vedno sama iskala po netu, privatni smeštaj in nikakor preko agencije. Saj v bistvu kaj ti pa nudi agencija, drugega kot da pobere denar, itak apartma je apartma, ne bo nič drugačen, če ga poiščeš sama. Ceno sem imela pred leti postavljeno na do 45€, sem iskala apartma za štiri osebe, brez klime in bližina morja do 3oom. Seveda nismo šli nikoli v sami špici sezone, ampak prva dva tedna julija.
Default avatar

jaz delam v agenciji...

pri nas je napisal/a:
Se ne bi mogla bolj strinjati s tabo!!!! :) Si predstavljaš, koliko našega časa gre v nič, ko dobivamo na stotine takih povpraševanj, kaj vse ljudje želijo... senco, blizu plaže, klimo, sredi julija itak... noben pa ne napiše, koliko sploh ima denarja. Ko bi jih že v štartu (brez, da zgubljam čas s pripravo ponudbe) lahko postavila na realna tla, da tega ni in da naj znižajo kriterije.

Res ste hecni, ko pošiljate svoja povpraševanja s vsemi pobožnimi željami po agencijah in se mi zaman trudimo ter zgubljamo čas (velikokrat nabijamo zaradi tega nadure), na koncu pa ne dobimo niti odgovora "hvala", ker vam je cena previsoka (ker ste imeli nerealne predstave).
Default avatar

mimogredoča

Če lahko dodam še svoje mnenje... Istra in Kvarner so najdražji.
Default avatar

miššša

Glejte,

če se človek samo malo usede za računalnik in pregleda ponudbe tujih agencij za Hrvaško, ki je - roko na srce- krasna, in to seveda naredi konec decembra in v začetku januarja- kupi počitnice v hotelih s štirimi zvezdicami zelo ugodno. Tudi namestitve za otroke je takrat še dovolj oz. vse.

Mi se vedno odločimo za štirinajstdnevno varianto- teden v enem hotelu in teden v drugem, od severne Dalmacije proti jugu, v začetku julija.

Ko ponudbo najdemo, mailamo v slovensko internetno agencijo, ki nam jo brez dodatnih stroškov rezervira.

Letos bomo za 2+2 za štirinajst dni v hotelih s štirimi zvezdicami plačali malo manj kot 1300 eur.

Pa LP!
Default avatar

jaz delam v agenciji...

mimogredoča je napisal/a:
Absolutno drži, ampak sej je logično. Večina družin sili v Istro ali Kvaner, ker je blizu in manj vožnje. Dalmacija je daleč, več porabiš za benz in cestnine, ampak je zato cenejša in seveda neprimerljivo lepša. Šele, ko enkrat greš na dopust v Dalmacijo, ugotoviš, kaka beda je Istra. Predlani sem bila na Hvaru in sem rekla, da me ne spravijo več nikamor drugam. Cela makarska riviera je čudovita.... sploh ne znam opisati z besedami, to je treba videti in doživeti.
Default avatar

jcbp

gringostarr je napisal/a:
Haha, ne moreš verjeti, našla si točno našo lokacijo. ALL Brač nekaj dni prej. Vplačano v FIRST MINUTE - cena 1300 evrov za štiričlansko družino. Oba otroka zastonj.
500 evrov je pa kar konkretna razlika. Pa je to Bol, ki je ena dražjih lokacij. Si se prav trudila poiskati najdražjo varianto?
Default avatar

gringostarr

jcbp je napisal/a:
Iskala sem na podlagi trenutnega časa in v okviru opisa (2+2, all).
Nič se nisem trudila iskati najdražjo varianto in realno gledano, ne vem zakaj se mi posmehuješ, ker če bi v FIRST MINUTE pred pol leta iskali APP, bi ravno tako zadeli bistveno nižje cene, kot so na podlagi današnjega povpraševanja. In razlika bi bila spet na enakem nivoju, razumeš?
Default avatar

gringostarr

jcbp je napisal/a:
aja, in še to, iskala sem točno to lokacijo, ker sem tam že bila. In smo tudi dobili ugodnejše, kot je tole, vendar seveda v first minute in krepko prej.
Default avatar

midva sva

Midva sva do zdaj vedno bivala samo v hotelih ker sva pač rezervirala že v januarju in naju je pol penzion v hotelu z 4* prišel okoli 550 Eur za en teden. Letošnjo ponudbo sva v januarju že dobro naštudirala vendar nisva našla nič tako ugodnega in da bi nama bilo še všeč. Zato sva začela iskat apartmaje za 2 osebi, po večini so to bile to zanikrne sobice v pritličju brez terase po možnosti brez kuhinje, vsaj za tako ceno ki sva si jo postavila (cca 40-50 eur na dan) In sva ga našlaaaa :D Kvarner, Lep apartma, z veliko teraso cca 200m od morja pride 42 eur na dan....in že komaj čakaaaam :D
Default avatar

midva sva

Da se popravim, 550 eur je bilo za oba v hotelu polpenzion v špici sezone(konec julija)Samo brskat je treba :D
Default avatar

pri nas

gringostarr je napisal/a:
Pri nas se specifične potrebe menjajo, so odvisne od trenutnega stanja, ki vlada v družini. Enkrat nam paše totelen odklop, se prav izležavanje na plaži in, da nam strežejo spredaj in zadaj, drugič imamo dovolj energije, da se lotimo daljšega potovanja v lastni režiji, enkrat se podamo na raziskovanje v neznano, drugič gremo tja, "kjer že vse poznamo".

Ker zaradi moževe službe odpade planiranje dopusta že januarja, poleg tega januarja tudi še ne vemo, kakšne volje bomo julija, dopusta nikoli ne planiramo več kot mesec dni vnaprej. Se je pa tudi že zgodilo, da smo še v četrtek iskali po agencijah ugodne ponudbe za Grčijo, nato pa v nedeljo v lastni režiji odrinili proti Franciji ...

Večinoma pa nam je pomembo, da se sam kraj in njegova okolica nudi še kaj drugega poleg ležanja na plaži in kopanja.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net