Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj je po horoskopu?!

Default avatar

enkar

Zdravo

Mene zanima naslednje. Ena punca ima roj. dan. 23.8. in je rekla, da je lev po horoskopu. Zdaj pa me zanima zakaj včasih piše v horoskopu, da je 23. že devica včasih lev? Mislil sem ji kupit nekaj zvezi z horoskopom pa nisem čisto prepričan. Vsepovsod piše drugače. Ne vem po čem se gledajo tale znamenja oz. dekade.


Hvala
Default avatar

horoskop

Na prehodih znamenj astrologi astrološko znamenje izračunajo na podlagi ure rojstva. Glede na to, da tudi za takšen izračun obstajata dve varianti, nikoli za sigurno ne veš, kaj si po znamenju. Tak primer je tudi 19. februar, si vodnar ali riba. Zato je najbolje, da se pri nakupu darila izogneš horoskopu in kupiš nekaj drugega.
Default avatar

Devica je

Kaj si pa ti? mogoče je v luni ali ascendentu lev ali pa bi le raje bila, pa seveda ni in nikoli ne bo.
Default avatar

če želiš

Če mi na mail zaupaš še letnico rojstva in kraj rojstva, ti lahko sporočim, kaj je po horoskopu. Ura ni nujno pomembna, razen, če bi bila rojena ravno v tistih minutah, ko sonce menja znamenje. Ura rojstva je bolj pomembna pri določanju ascedenta, ti pa sprašuješ, kaj je dekle po horoskopu, kar pomeni, v katerem znamenju je takrat sonce.

Da je pa to različno, glede na to, da je včasih na isti datum še v prejšnjem znamenju, kako drugo leto na isti datum pa že v naslednjem, je pa zato, ker sonce navidezno prepotuje horoskopsko ozvezdje v nekaj več kot 365ih dneh. Zato imamo tudi prestopna leta, kot je naprimer letošnje.

moj mail: [email protected]
Default avatar

šalabajzer

če želiš je napisal/a:
Ne klobasaj!

URA JE BISTVENA!
Default avatar

šalabajzer

Imaš pa vsa orodja za izračunat točno horoskopsko znamenje (torej v katerem astrološkem znamenju se je nahajalo Sonce) na večih mestih na netu:

lunin.net ti to omogoča!

astro.com ti to omogoča!

ali pa tale nova stran: http://astrocaffe.com/#/slo/horoskop/nov-horoskop/

izračun je na zadnjem linku zastonj (še ascendent in vse ostalo se ti razkrije samo s tem, da vpišeš podatke ... bistveno je samo, da vpišeš validen datum, leto, uro in kraj, ostalo ne rabiš vpisat pravilno!
Default avatar

če želiš

šalabajzer je napisal/a:


Ja je, točno tako, kot sem napisala!
Default avatar

šalabajzer

če želiš je napisal/a:
Ni res! Klobasaš!

Sonce dan ne menja rigidno na polnoč nekega dne, ampak lahko tekom dneva ... ob 8h zjutraj si še Rakica, ob 9h istega dne Levinja.

Običajno sicer sončnih znamenj alias horoskopa ni treba izračunavati, ker po enem astro znamenju potuje cel mesec, medtem ko je ascendent vedno treba izračunati (ali pa to naredi namesto tebe aplikacija). Se pa sonce tudi mora izračunati, če je človek rojen na prelomen datum - in vsako leto to pač ne pade na isti datum. In če bi koga zanimalo morda še gibanje Lune (ki menja znamenje na dva dni) ali pa morda še kakšen drug planet prav tisti dan menjava znamenje, ti bo prav tako šele ura (na minute natančno) povedala, kje pravzaprav se je ob rojstvu človeka kaj in kje nahajalo.

Tukaj imaš pa opravka prav s človekom, ki ima rojstni dan na prelomen dan. Vsekakor moraš zahtevati tudi uro!
Default avatar

če želiš

šalabajzer je napisal/a: