Politični čvek

Od leta 2012 naprej se ukinja subvencija mladim družinam

Default avatar
Rebalans proračuna za leto 2012, referenca 105
Default avatar
Kaj sedaj? Saj tudi meni ni pripadala, sem bila prestara eno leto, da bi jo dobila. Kljub temu, da sva oba s partnerjem pri22-ih diplomirala, nisva uspela nabrati denarja, da si kupiva dom v Lj. Otroka po podnajemniških luknjah pa tudi nisva bila pripravljena vlačiti...
Žalostno, da se ukinja. Samo, da se nekateri vozijo v mercedesih! To je nekaj!
Default avatar
Kje je vir? - prosim link. Ali pa skeniraj pdf, če je v papirni obliki.
Default avatar
Skrajni čas!
Default avatar
Glej, po eni strani vem, da je mladim (družinam) težko začet, ampak prav bi bilo, da se dvignejo plače oziroma se uravnajo, ne pa, da eni prejemajo po 5, 10 tisoč na mesec, večina pa 500.
Ampak jaz živim v tujini, v t.i. razviti zahodni Evropi in nisem od države nikoli dobila ničesar. Nobenih subvencij, nobenih doklad, otroških dodatkov in ne vem, kaj vse v Sloveniji sploh obstaja. Nikoli ničesar, vsi plačujemo vrtce, šole, davke... enako. V sloveniji pa vsi gledate le kako boste čimveč dobili od države. Ja pa kdo pa mislite, da vse to plača? Res je, da so tu plače višje, ampak če primerjam plačo v Slo, ji prištejem dodatke za prehrano, prevoz in vse, kar dobite na račun otrok, vam povem, da smo na istem oziroma ste verjetno vi celo na boljšem. Jaz sem trenutno doma, torej nimam prihodkov in država mi ne da nič! Vi pa samo čakate, pričakujete, zahtevate in se jezite. Potem pa še pljuvate čez svojo državo, ki vas v resnici crklja in razvaja z vsemi temi dodatki.
Default avatar
glej je napisal/a:
Glej...Naj nam najprej dajo evropske plače, potem pa lahko ukinejo vse soc. transferje.
OK ?
Ne pa, da dobiš 700 evrov plače, pa še tiho bi morali biti...Bodi ti tiho rajši.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Sem napisala, da v bistvu razlike ni, ker "v Evropi" nimaš ene ure za malico, ki je všteta v delovni čas, nimaš plačane malice in nimaš plačanih potnih stroškov. Ne vem, kaj tu ni jasno. Poleg tega nimaš otroških dodatkov. Vzami v roke list papirja, izračunaj, koliko ti dobiš ti dodatkov poleg osnovne plače in bova potem primerjala. Seveda moraš primerjati podobno izobrazbo, delovno mesto...
Pa nauči se brati in predvsem nauči se vljudnosti.
Default avatar
Seveda govorim za "svojo" državo in za "svoj" primer, ker čisto vseh držav v Evropi pa res ne poznam. Ampak kolikor vem, je več ali manj povsod enako.
Default avatar
glej je napisal/a:
Še vedno za 50% manj, kot pa je primerljiva služba s primerljivo izobrazbo, na primer v Avstriji ali Nemčiji....
Ti hočeš povedati, da naj bomo tiho in zadovoljni, ko nam hijene jemljejo še to revščino, ki jo dobimo.
Jaz pa ti le pravim, da bodi rajši ti tiho. Ali pa pridi nazaj sem, če nam je tu tako lepo.
Default avatar
glej je napisal/a:
Glej. Sem diplomirana medicinska sestra in imam 31 plačni razred. Neto pride to 964€. Za vožnjo dobim povrnjeno 37€ in za malico slabih 80€. Skupaj torej izplačilo na TR 1080€. ČAs za malico imam pol ure, samo ga ne morem izkoristiti ker sem na takem delovnem mestu ki ga ne smem zapustiti. Za 3 otroke dobim 90€ otroških dodatkov, tako da me lahko zapišeš da so moji dohodki 1200€ z vsemi povračili in dodatki vred.Lansko leto je bila na TV oddaja kjer so primerjali plače enakih poklicev v sosednji avstriji in na mojo srečo je bila tam ravno tako zajeta medicinska sestra. Njena plača je znašala malo nad 3000€. Brez dežurstvev seveda, velja tudi v mojem primeru.Gre torej za končno izplačilo osnovne plače za redno 174 urno delo, torej 40 urni delovnik, brez nadur. Torej ima tam nekdo z isto izobrazbo za isto delo skoraj 3x dohodek ki ga imam jaz z vsemi dodatki in dokladami. Daj resno se zamisli malo.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Ne bom več odgovarjala, ker odhajam po obveznostih, zato naj bo tu konec. Na začetku- pa tudi že večkrat prej- sem že napisala, da je najbolj grozno videti to razliko v plačah. Nek šef(ek) 5.000€, tisti, ki pa res delajo pa 500€. Po moje bi morala bit najnižja plača 1.000€. Tako, da bi človek lahko preživel, nekaj dal na stran pa še dopust privoščil, brez, da jemlje kredit in potem leta vrača. In največja napaka pri vsem je, da so ljudje tiho. Sicer se me direktno ne tiče, ampak v protestih bi bila v prvih vrstah. Ampak kaj, ko se nihče ne upre, vsi ste tiho in pljuvate po forumih.
Zgoraj pa sem govorila o drugih stvareh. Morda sem res malo pod vplivom raznih Hild, pa Vaskrsičev, Romov in podobnih tematik, pa jokanj po Tedniku tistih staršev, ki ne delajo, pa bi imeli... No, saj vsi veste, še več gledate, berete in slišite kot jaz. Ampak moti me to, da bi vsi nekaj imeli, država pa naj daje. Ja madona, zrihtajte si boljše plače! V Afriki npr., al pa kjerkoli, kjer so se in se še dogajajo vstaje in upori, in jih pol ne zna pisat al pa brat, pa so se znali upret svojim diktatorjem, vi pa jamrate, preklinjate po forumih! Ja, saj vem, da je težko, ampak dokler bodo poslanci, direktorji, predsedniki državnih svetov... imeli visoke plače, pa z vašim denarjem delali kot svinja z mehom, ne bo boljše.
Ampak še vedno pravim, da se v tujini dela čisto drugače. Moj mož npr. ima res dokaj dobro plačo, ampak dela cele dni. Od jutra do večera. In kot sem napisala prej, nima povrnjenih vseh že omenjenih stroškov. Ko sem jaz še hodila v službo, sem imela teh stroškov par sto evrov. In se mi je poznalo, ko sem morala ta znesek vzet od svoje plače.
Default avatar
Edino prav, da se take zadeve uknjajo, ker so diskrminitarone do določenih mladih družin.
Default avatar
Jezna kot ris je napisal/a:
žalostno ampak najbrž pošteno, veliko si nas je dom ustvarilo preden smo imeli otroke, in ko se je družina povečala je ta dom postal pretesen, ampak, ker ne gre za prvi nakup nepremičnine, pač nisi bil deležen subvencije. da o tem, da pri nakupu na leasing tudi niso bili upravičeni sploh ne govorim.
Default avatar
dam prav "reglej". Tisti, ki navajate kako majhno oz. kako dobro plačo imate v tujini, dajte napisati številko. Le tako bomo lahko primerjali. Dejstvo je, da je v Avstriji oz. drugje severno od nas, za enak poklic bistveno višja plača. Teh 100 do 200€ kar dobimo povprečno za povračilo potnih stroškov in malice ni nič, koliko je plača višja v tujini.

Tale subvencija je bila en velik nateg. Najprej obljubijo ne vem kaj, toliko da ljudje najamejo kredite in pokupijo nova stanovanja, nato pa nož v hrbet. Tudi sam sem kupil novo stanovanje, brez, da sem takrat vedel za subvencijo - zanjo sem izvedel kasneje in se tudi prijavil. Pri pet članski družini, kolikor nas je, se je ta subvencija še kako poznala. Veliko lažje je bilo zadihati in prvič sem občutil, da država res nekaj naredi za mlade družine. Vsaj prvih nekaj let (ker pač subvencijo lahko dobivaš max. 8 let). Sem pač lahko hitreje opremil stanovanje in kupil kaj koristnega za moje malčke. Ampak bilo je prelepo, da bi trajalo. Sem pa hvaležen za to in upam, da še kdaj država naredi kaj za tiste, od katerih je direktno odvisna.
Default avatar
Nekateri bi radi še zmeraj balkansko razmišljali in imeli pri tem evropske plače !>))))
Default avatar
glej je napisal/a:
Če bi bilo pri nas tako za VSE, bi bilo tudi v redu. Zdaj pa ker so razlike, pa je hudič. Če nihče ne dobi, pač ne, da pa pri nas pošten človek ne dobi, tisti, ki pa prikriva in laže (v resnici pa ima polno rit vsega!) pa dobi - zato pa se ljudje bunijo/nimo. Ker ni sistema sploh, ne da bi bil pravični! Ali komur RES pripada, ali pa sploh ne, NOBENEMU!
Default avatar
Podpiram pomoči, subvencije, solidarnost za tiste, ki so tega nujno potrebni.

Ne pa vsevprek. Tale vseprek so vse vlade vpeljevale, večinoma zaradi pridobivanja političnih točk.

Da se ocenit finančno stanje neke osebe, družine skorajda v 100%. In od tu bi se moralo izhajati.

Tako pa so vlade vse izvajale nabiranje političnih točk in imamo eno zmedo pri vsem.

Po drugi strani pa ne razumem mladih. Oni bi vse. Aha, pa da se razumemo, niso vsi takšni. Ampak vse več jih je. Imeli bi redno službo, imeli bi svojo hiško, imeli bi redna potovanja, če se le da v nabolj drage kraje okrog po svetu. eh, eh, eh.

Glej in Robi sta se zapela okrog plač tukaj in v tujini.

Robi, v tujini so prispevki nižji (1.vzrok za višje plače), so davki nižji (2.vzrok za višje plače), delajo 2-5x bolj učinkovito (3.vzrok za višje plače), cene so večinoma nižje (hrana, obleka)....
Govorimo o ZAHODNI tujini. Bolj ko greš proti VZHODU slabše je.
V takoimenovani tujini so se politiki nakradli že davno davno nazaj. Tisto kar pokradejo danes so tako male zadeve (nemški predsednik, ki je odstopil zaradi plačane turističnih počitnic), da ni omembe vredno.

Pri nas pa lahko iz proračuna plačujemo Stožice in še en kup tajkunskih kreditov.
Default avatar
za glej je napisal/a:
Hkrati pa država velikodušno plačuje astronomsko visoke položnice za elektriko nekaterim brezdelnežem, medtem ko ostajajo ljudje, ki so trdo delali brez plačila za že opravljeno delo.
Default avatar
maaa kako to le, saj taprav vlada????:))))))))))))