Starševski čvek

Resno vprašanje - družinski zakonik

Default avatar
Predvsem prosim tiste, ki ste za...ki verjetno bolje veste, o čem govori nov zakon.

Imam ženo, ki je bisexualka in ljubico, ki je tudi bisexualka in seveda v postelji zadovolji oba. Razumemo se lepo, tako da je sedaj že eno leto prijavljena pri nas in tudi živi pri nas.

Sedaj me zanima ali se bo ponovem družinskem zkoniku lahko tudi ona poroči z nama, tako bi moj otrok in sedajne žene imel dve mamici in mene za očeta. Potem bi še z njo imel otroka in tudi ta otrok bi imel 2 mamici in mene kot očeta.
V praksi že sedaj živi ljubica z nami, le sedaj ne more iti niti na bolniško, če najin otrok zboli, žena ima pač ena vodstvenih mest v službi in si ne more privoščit bolniške zarad otroka, lahko pa bi si jo ta najina ljubica.

Torej bi moral novi družinski zakonik omogočiti tudi nam trem, da živimo kot družina, 2 ženski in 1 moški. Vsekakor smo v bistveni prednosti pred istospolnimi skupnosti, saj lahko sami skrbimo za potomce in ne rabimo pomoči nekoga tretjega in raznih umetnih oploditev.

Kaj pravite? Je kdo pomislil tudi na nas, ki smo trije, pravično je da se to tudi za nas zakonsko uredi, če to ne bo urejeno z novim družinskim zakonom, sem tudi jaz PROTI takemu zakonu.
Default avatar
A imate vi prozorni provokatorji vse nas za budale ali kaj???!!!


Pejd rajš mal na luft, pa nehaj s temi bedastimi provokacijami.
Default avatar
Prozorna provokacija je napisal/a:

Zakaj provokacija ? Take družine obstajajo in ne vem zakaj jih država nebi priznala. Je pa res, da niso tako "nasilne" v borbi za svoje pravice, kot so geji in lezbike, ki po naravni poti ne morejo do otrok. Ne zatiskajte si oči ! Takšne primere bi moral zakonik upoštevati - tudi jaz bom proti.
Mimogrede: tudi otrok s posebnimi potrebami zakon ne omenja ??!
Default avatar
m+2ž je napisal/a:
Pri muslimanih je mogoče mnogoženstvo in nekatere države ga tudi dovoljujejo! Poišči tako državo in se izselite vanjo.Problem rešen!
Default avatar
ne boli je napisal/a:
Tale predlog z izselitvijo ni slab - morda bi se ga poslužili tudi istospolni in se naselili v "naprednejše" dežele ?
Default avatar
:)

DVOJINA JE ZAKON!
Default avatar
Velika utvara pristašev novega družinskega zakonika je, da je za otroka dobro, če za družino priznamo dobesedno karkoli. Predlagani družinski zakonik gre jasno v tej smeri.

Materinstva in očetovstva, ki jo vključuje družinski člen v ustavi, niti enkrat samkrat ne omenja! Kar ni slučajno, ker v nov koncept družine to ne spada, ker naj bi bilo to passe.

Največji interes otroka je prisotnost ljubeče, spoštljive in trajne zveze očeta in matere!

Kdo dela proti temu, dela proti naravnemu zakonu in narava se bo prej ali slej maščevala proti družbi, ki sprejema protinaravne zakone. Družinski zakonik je trasirana pot v programirani samomor družbe in naroda.

Kdor je malo moder, to lahko uvidi in bo v nedeljo PROTI:
Default avatar
Prozorna provokacija je napisal/a:
To ni nobena provokacija, na desetine tem tukaj govori samo o istospolnih partnerjih, ki hočejo bit družina, lastnih otrok pa ne morejo producirat ampak potrebujejo nekoga tretjega še zraven al pa hočejo posvajat otroke.

Mi trije pa nobenega ne obremenjujemo , nočemo nobenih posvojitev, lahko sami skrbimo in tudi poskrbimo za potomce, le problem je, ker nas novi zakon ne zajema in nas ne enači z ostalimi.
Hočemo le urediti, kar se tiče bolniške, dedovanja oziroma, da je tudi uradno priznana taka skupnost!
Ne vem zakaj je s strani istospolnih partnerjev taka diskriminacija do nas drugačnih in nas ne vključijo v nov zakon!?

Po mojem je edini razlog ta, ker ne zmorejo imeti sami otrok, mi ji pa lohka imamo! :)
Default avatar
Nisi dobro razumel "poante" družinskega zakonika! Napisan je predvsem v KORIST OTROK, ne poglablja pa se v tvoje osebno življenje in tvoje spolne navade. Nič posebnega nisi, če imaš TRI žene. Posebni pa bodo otroci, ki bodo ali srečni ali nesrečni v tej skupnosti. če ne boste zrelo in odgovorno vsi TRIJE skrbeli zanje, VAM JIH BODO vzeli in dodelili družini, ki bo ljubeča in ko bo sposobna sklepati kompromise in drugačnost!
Boš sposoben sprejeti novega partnerja/e tvojih dveh partnerk, ko ti ne bo več stopil i bosta imeli pravico do zadovoljujoče spolnosti? Jih boš lahko gledal, ko bodo uživali poleg tebe, ti pa boš kot skrbni očka skrbel za kopico otrok? Daj, premisli malo!
Default avatar
Najboljša izjava je bila včeraj na soočenjih: tudi o temnopoltih se učijo v šoli, pa se naslednji dan nihče ne zbudi črn.

Sploh mi ni jasno, zakaj se nasprotniki tako hudičevo bojijo tega zakonika. Napisan je izključno za otroke, ki so ogroženi. Torej v normalnih družinah sploh ni potrebe, da bi se nanj sklicevali.
Saj ni tukaj catch, kaj? Da se bojijo zato, ker obstaja možnost, da bi v njihovem primeru morali poseči po njem?
Default avatar
soočenje včeraj je napisal/a:

Če bi zakon pisali z mislijo na otroke, kot nam hočejo prikazat, potem nebi pozabili na otroke s posebnimi potrebami, prav tako ne bi pozabili na učinkovito ureditev preživnin....... Teh problemov je gotovo več kot otrok v istospolnih familjah !! Proti.
Default avatar
Po novem zakoniku vam poroka ne bo dovoljena, ker je v Sloveniji zakonsko dovoljena le poroka med dvema osebama - nasprotnega spola.Morda bi moral vaš multiseksualni lobij delati na promociji take oblike skupnosti.
Default avatar
Novi zakon bo veliko lažje spremeniti s kakim dopolnilom, ki bo urejalo tudi tvoj in podobne primere. Zato ga je treba takega sprejeti. Te absolutno podprem, tudi če boš zahteval glede tega kakšen referendum.
Default avatar
ja seveda... je napisal/a:
ma kaj so pozabili spet en kup zavajanja ... otroci s posebnimi potrebami imajo svoj zakon!
Default avatar
ja seveda... je napisal/a:
Če bi zakon pisali z mislijo na otroke, kot nam hočejo prikazat, potem nebi pozabili na otroke s posebnimi potrebami, prav tako ne bi pozabili na učinkovito ureditev preživnin....... Teh problemov je gotovo več kot otrok v istospolnih familjah !! Proti.[/quote]
In zakaj bi morali biti ti otroci posebej omenjeni v zakonu? Imaš kakšno idejo zakaj! Ali niso otroci kot vsi drugi! In kaj je učinkovita ureditev preživnin! Dejmo povej no! Pa še ene 12 ur imaš ti in tvoji sotrudniki, da mešajo meglo po forumih! Saj vam je bilo tako naročeno, a ne?
Default avatar
bogi boš je napisal/a:


Ti narobe razumeš!
Otroci bodo še bolj srečni, če bodo imeli 2 mamici in enega očka. Bolj nesrečni bodo tisti otroci, ki bodo imelli samo 2 očka al pa samo 2 mamici!
Pa še pravica otroka, da ima očeta in mamico ne bo kratena. V praksi mu da še več eneag očka al pa mamico!
Default avatar
joj eni ste res .... da ne napišem kaj. je napisal/a:
Pri družinskem zakoniku je veliko zavajanja na eni in drugi strani. To kar pa ti pišeš pa ne drži.

Daj mi povej kateri zakon omogoča gluho-slepemu otroku pomoč surdopedagoga in tiflopedagoga? Nujno namreč rabi oboje.

TO je resnična sramota za Slovenijo. Žal ti otroci za sabo nimajo bogatih in močnih lobijev in ostajajo pozabljeni od vseh.
Default avatar
troček je napisal/a:
Povprečen slovenski srček ima že sedaj najmanj 2 očka, eden je duhek, eden pa je izginil, kajti povprečna slovenska mamica je vendar samohranilka! Berite vendar MON!!