Politični čvek

Zakaj Slovenija NIKOLI ne bo Švica

Default avatar
Če ste kdaj slepo verjeli da bi Slovenija resnično lahko bila druga Švica, ste se seveda zmotili. Vprašajte sebe, kaj bi obkrožili na referendumu, ki vas sprašuje, če bi si v bodoče želeli 20 ali 30 dni plačanega dopusta.

No, švicarji so obkrožili 20, ne rabimo veliko ugibat, kaj bi obkrožili pri nas ...

http://www.zurnal24.si/svicarji-bi-na-r ... nek-150860
Default avatar
Še tole:
V skladu s sistemom neposredne demokracije lahko v Švici vsakdo zastavi referendumsko vprašanje, če v 18 mesecih zbere podporo 100.000 volivcev.

V vednost tistim, ki ste proti referendumom !!!
Še to: Švica ima 8 miljonov prebivalcev to je 4x več kot SLO. Torej je njihov prag za razpis referenduma (100.000) boljši saj bi to pomenilo kt da pri nas zadostuje 25.000 pobudnikov in ne 40.000 kot je sedaj. Prav tako nimajo kvoruma za katerega se zavzema Janković (že ve zakaj).
Default avatar
Eni vedno vzamete samo slabe stvari iz držav, po katerih se zgledujete. Ko bomo imeli tudi večino dobrih stvari, ki so v Šviči, začenši s plačo, bom tudi jaz obkrožila tistih 20 dni, prej ne!
Default avatar
nmjuz je napisal/a:
Evo če hočeš imeti dobro plačo pa sprejmi še 3 ukrepe, ki delajo švico to kar je.

Ni zakonske omejitve za minimalno plačo !!!
Na oblasti (v koaliciji) je vedno tudi NEOLIBERALNA politična opcija.
V ustavi ne piše, da je Švica socialna država.


Ko bodo pri nas izpolnjeni tudi ti trije pogoji (vsaj 20 let nepretrgoma) bomo tudi mi Švica
Default avatar
nmjuz je napisal/a:
pa ti misliš da so te dobre stvari švicarjem padle z neba?
jim jih je dala država?

povej prosim ...
Default avatar
Slovenija ne bo nikoli Švica predvsem zato, ker med vojnami niso dobičkarji, zločinci, politiki, generali itd. skrivali denarja po slovenskih bankah.
Default avatar
nmjuz je napisal/a:
Mešaš vzrok in njegovo posledico.Ravno zaradi teh "slabih stvari" (v resnici so dobre) so potem plače visoke in ne obratno.
Ljudje so zavrnili idiotski predlog, ker vedo, da s taknimi predlogi neposredno slabšajo svoj standard.
Najprej moraš "obkrožiti" teh 20 dni in šele potem bo tudi visoka plača. Nikoli obratno!!!
Default avatar
fda je napisal/a:
tu imaš delno prav, to je bil velik bonus, kar pa ne spremeni dejstva, da je mentaliteta druga.
Default avatar
fda je napisal/a:
Singapur je iz nič postal azijska švica. Torej se da.
Ciper verjetno res ne bo prekosil švico v bančništvu, vendar tja razni "tajkuni" pridno nosijo denar.

Zakaj pa je v Sloveniji nespametno vlagati denar, pa ti itak ni jasno, ker imaš IQ povprečne mone.
Pred 20 leti smo imeli majhno in poceni državo. Potem pa je en ****** v ustavo zapisal: Slovenija je socialna država. Vse ostalo so samo posledice.
Lahko bi bili mi namesto Cipra pa nismo.
Default avatar
Zamislite se! je napisal/a:
Tako je. In ta "bonus" so dosegli ravno zaradi svoje mentalitete !!!
Default avatar
Življenje v Švici sploh ni to kar si nekateri predstavljate, oni skoraj ves dohodek zapravjo za življenje, morda si lahko malo novejši avto kupjo, mal bolj je država urejena iz pravnega-gospodarskega vodika, ampak mam raje dražvo, kjer kraljuje več možnosti, tak da si lahko socialni problem, živiš od podpore, ali pa delaš in dobro zaslužiš. Švica ni social.država.
Default avatar
qwerty je napisal/a:
Zato pa je stanje pri nas takšno kot je...sej tud plače ne dobivamo vnaprej...najprej si jo je treba zaslužit menda...?!
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar
DRRR je napisal/a:
Eni plačo kar dobijo, zato pa mislijo da je vse tako.
Default avatar
saj problem naše države je, da je preveč socialna. Pa ne do zgaranih, 55 let starih delavk na traku, ki jih dajo na zavod, kjer čakajo upokojitev. Ne do gradbenih delavcev, ki so na račun polnjenja goljufivih tajkunskih debelih denarnic pristali praktično na cesti. Ne do papirnice Radeče, kjer imajo zagotovljeno DELO, ne pa denarja za nakup surovin. Preveč socialni smo do NLB, do Grčije, do poslancev in vladnih struktur z žnj bonitetami, do študentov, ki lahko vlečejo status in delajo manj obdavčeno študentsko delo, do obrtnikov, ki delajo na črno, do tistih na zavodih za zaposlovanje, ki ne bi delali tega, pa ne onega, preveč socialni do raznih upokojencev s posebnimi, nikdar z vplačili podprtimi pokojninami, do tistih, ki roko na srce v javni upravi so in ne vedo točno, kaj je njihovo delo, do tistih, ki na vsak način poskušajo izigrati vse zakone. Dokler ne bo v naši državi moralno nesporno le to, da poskušaš delovati v duhu zakona, ne pa iskati 10 000 levih in desnih obvodov, ne bomo Švica. Kaj Švica, počasi bomo zdrknili na raven kakšne državice, ki smo jo pred desetletji gledali zviška.
Default avatar
qwerty je napisal/a:
Smešno, s čim vse eni preparirate slovenske ovce! Žal pri nas ni tako. Eni delajo cele dneve, niti 20 dni dopusta ne izkoristijo. No, kje je zanje Švica? Nikoli je ne bo, ker kapitalisti, tajkuni in razni goljufi vse poberejo! In zdaj bi eni naivnim Slovencem še zakonsko vzeli dopust! Saj ste že dovolj pobrali!
Default avatar
qwerty je napisal/a:
Točno tako! Švicarji koristi države in celotne skupnosti postavijo pred svoje osebne koristi.

Kaj pa mislite, kako bi glasovali Švicarji o Zakonu o malem delu, pa o pokojninski reformi ?
In kaj mislite, koliko je tam dela na črno?

Ko bomo razmišljali in delali kot oni, bomo lahko šli v njihovo smer.
Default avatar
švicarji je napisal/a:
Res je. Švica NI socialna država ampak država delavnih in ustvarjalnih ljudi. To je razlika med nami in njimi.

BTW: Vse države na svetu delimo v dve skupini. Na države v katerih ljudje skoraj ves dohodek zapravjo za življenje in na države v katerih ljudje popolnoma ves dohodek zapravjo za življenje.
Za Švico si povedala kam spada, kam pa spada Slovenija pa si odgovorite sami.
Default avatar
Barca je napisal/a:
Ko bi to storili naši politiki, bi bili v 1 letu ven iz krize!
Default avatar
No jaz vam pa povem kako je, ker imam sorodnika v Švici. Živi in dela v Švici tudi žena dela in sicer v Vrtcu v švici. On imam malo privat podjetje - dva zaposlena.

Živi zelo lepo v hiši. Vozi avto višjega cenovnega ranga. Poleti si vzame 1 mesec in pol dopusta. Preko zime si vzame en mesec dopusta za počitnice. V lanskem letu je imela njegova žena več kot 15 let dela pri enem delodajalcu in so jo vprašali kaj želi za nagrado za zvestobo. 6000€ na račun ali en mesec plačanega dopusta. In odločila se je za 1 mesec plačanega dopusta - sta šla z možem ponovno na luksuzne počitnice na drugi konec sveta.

Sorodnik v svojem podjetju dela - dela včasih preko vseh zmožnosti - dela tudi ponoči če je potrebno, ampak sam pravi, če si priden, če delaš lahko tudi tako lepo živiš in imaš vsega na pretek. Pri vas si pa lahko rpiden kot mravljica pa životariš.

Skratka takšno je življenje v Švici. Sam je povedal, da se ne bi nikli več preselil nazaj v SLO, je rad tukaj na obisku, mu je OK, samo delal in tukaj živel pa ne bi več.
Default avatar
Lepo je prebrati, kako je v eni normalni državi! Potem pa en tule piše, da naj obkrožimo 20 dni, pa bomo imeli Švico. Ja, pa kaj še!