Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

Čakanje do poroke?

Default avatar

Evita

Imam kar precej prijateljic iz Amerike, s katerimi si redno dopisujem po emailu. Preseneča me prevsem to, koliko jih želi s seksom počakati do poroke. Pa tudi večkrat naletim na kakšno, ki je precej starejša od mene in že ima družino in mi reče, da če sem še nedolžna, zakaj pa ne bi počakala do poroke. Ampak to je pri nas ja totalno zastarelo. Sedaj se pa malo zabavam z vprašanjem, ali mislite, da bi sploh kakšen fant čakal tako dolgo??
Default avatar

muteman

Jaz vem da nebi in se mi to tud zdi zgrešeno.
Default avatar

Sinthija

Mogoče se kje v Slo najde še kak, ki bi čakal do poroke.
Ampak meni se zdi čakanje do poroke nesmiselno. Zakaj? Zato, ker če si nekoga res želiš, se ujameš z njim, ne vem zakaj ne bi tega začinili še s seksom. In tudi zato, ker je pol lahko samo ****, če se čaka do poroke, pol pa oba ugotovita, da se pri sexu niti malo ne ujemata, itd. in pol nastanejo problemi. Sex ni vse, je pa za kvalitetno in obstojno zvezo potrebno tudi ujemanje partnerjev med rjuhami.
"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"
Default avatar

Banshee

Ja, lahko potrdim - menda dokaj popularna politika v ZDA :) Resda se tipi takim zenskam potem med sabo rezijo (videl (in na zalost moral poslusati - ker se mu je regler za glasnost zastekal pri 250%) enega tipa, ki mi je skakal po ledvicah 15 minut preden sem koncno prisel do svoje postaje ;)) kako tupe so take zenske, pa da on itak svoje dobi drugje .... Brezveze.

Glede na to, da smatram, da je seks pac dokaj pomemben del zveze ... ne bi cakal in tudi ne bi toleriral, da bi zenska zelala cakati. Nimam nic proti takemu razmisljanju - ampak na zalost taka zenska potem pac ni zame.

Banshee.
--
Take time to say 'I'm sorry', 'please forgive me', 'thank you' or 'it's okay'.
And if tomorrow never comes, you'll have no regrets about today.
Default avatar

AnChYcA

jaz pa imam kolegico, ki ima že 2 leti fanta in sploh še nista sexala, ker bi on rada pač počakala do poroke. Oki, sej to se mi po eni strani zdi full vredu, po drugi pa ne. Ne vem, jaz še vedno menim, da predno se poročiš, da moraš malo "raziskati" ne pa da "raziskuješ" potlej ko si že 10 let poročen, če pa že ne, pa ti je pomojem malo žal zakaj nisi.. ne vem, verjetno je tudi od vzgoje precej oddvisno..
kar se pa tiče tega a bi fantje čakali, pa mislim, da bi se jih nekaj našlo, veliko pa ne. Sicer pa poznate tisti pregovor 100 ljudi, 100 čudi..
LP
Default avatar

mavrični vitez

če bi bila njena želja in če bi čutil, da je ona prava oseba, bi počakal
je pa po mojem čisto odvisno od duhovnega razvoja oziroma zavedanja posamezne osebe ali se ji zdi pomembno čakati. pač ene se šparajo za pravo osebo, ene pa grejo v drugo skrajnost in se dol dajo z vsakim mimoidočim
* * *

Nikoli nad nikomer ne obupaj.
Čudeži se dogajajo vsak dan.

H. Jackson Brown Jr.

http://www.publishwall.si/lelj
Default avatar

lonely_boy

itak da se najdejo taki tipi,jst sm že en tak.LP
Default avatar

Pohorc

Jz, bi se pridružu. Verjamem, da je možno in je odvisno od zveze v kateri si. Ne morš neki posplošit in rečt, da je brezveze. Če dva vidita v tem nek smisel, potem, zakaj ne.

Lep večer Pohorc
Default avatar

raqelle

O moj Bog kako te ženske razmišljajo ej.. :P Ok.. mogoče me boste zdele pluval in bla bla bla.. ampak sam eno vprašanje...Kako pa naj človek ve, da se bo s to osebo s katero se bo poročil, tudi v postelji dobro ujel, če ne proba prej? Saj smo že dostkrat tuki gor povedal, da je posteljna akcija zelo pomembna za odnos poročenih ljudi.
Bodi zvest samemu sebi ter hodi na soncu in ne v senci druzgih!
Default avatar

megaboy.

Jest NE bi čakal, pa tudi nobenega ne poznam da bi.
Default avatar

dragunov

čakte zaj pa neki?
zakaj se pa nebi dva ujemala v sexu, če se mata drugače na zunaj rada?
tega ne razumem. nagega drug drugega sta gotovo že videla in vidita kak je eden in drugi.
pomoje se da počakat do poroke!lp
Default avatar

Spider

Potem pa veselo čakanje :)

Jaz sem že prepozen.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar

muteman

Aja, smo pozabli da je dovolj, če se dva samo vidita. ;)
Sicer pa ni ujemanje edini razlog...zakaj bi čakali ne vem kak dolgo, če ti paše in maš te potrebe? Ker ti cerkev tak pravi? Hm...
Default avatar

oksa

Kakor komu paše. Drugače pa so argumenti za in proti enako trapasti. Bojim se namreč, da s(m)o ostali vse zreducirali na seks.
Vem pa za par, ki je menda počakal do poroke (oba). Nisem ju pa vprašala, ker me prav nič ne briga.
Default avatar

Jožek-pomožek

Jaz ne bi čakal, tudi ne vidim razloga zakaj bi čakal, prej vidim razlog zakaj ni dobro čakati, saj je jasno, da je sex zelo pomemben del zakona. če komu druge stvari pomenijo več, .... tudi prav.
Amerika...??? pa kaj ima veze Amerika s tem vprašanjem.
Default avatar

Norah_

Povprašaj na forumu Katoliško-srednjeveške mladine, če obstaja;)
Default avatar

krpan

ma to je neka modna muha!
Default avatar

dragunov

heh, jaz sploh ne mislim čakat do poroke, ker se itak niam namena poročit :)


lp
Default avatar

dragunov

ja se strinjam, kurčeva zadeva je to.
Default avatar

Evita

Spider, nikoli ni prepozno. ;) Saj jaz sem misilila, če bi kateri fant punco počakal in to je neodvisno od tvoje izkušenosti.