Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakisanost telesa

Default avatar

zakisana

Hojla, ali lahko zakisanost telesa začnem popravljati z 1 limono na dan, da zjutraj na tešče spijem eno limono?
Kaj so še drugi nasveti?

Lep dan.
Default avatar

maj..

Če boš naredila samo to, bo premalo. Pa limono si razredči z vodo.
Default avatar

Kislina

Na "moden" bedarije o zakisanosti ne dam nič. Me pa vseeno nekaj zanima. Limona vsebuje zelo veliko kisline. Kako hudiča mislite odpraviti kislino (zakisanje) z drugo kislino??? Kislino lahko uniči le alkalna baza, nikakor pa ne druga kislina....
Default avatar

kajpavem

Kislina je napisal/a:

odgovarjam le za limono, ker z vsem ostalim se kar nekak strinjam. Limona je sicer "kisla", a v telesu deluje bazično, tako pravijo. čeprav meni ne paše, mi je slabo, če spijem limono razrečeno z vodo, pa tišči v želodcu, pa ... skratka, name deluje zadeva negativno.

Jaz sem ful zakisana (pa po moje večina) in priznam, sem se tedne hranila le s kao bazično hrano, pa ni bilo niti za črtico spremembe v ph urina. jaz mislim, da smo vsi zakisani, abolj zato, ker je okolje, zemla, zrak, hrana tako slaba, uničena, izčrpana, zastrupljena in da tisto živilo, ki je včasih veljalo za bazično to niti več to ni.

Aja, poznam mnogo ljudi, ki se kao razkisavajo z bazičnimi praški. Ok, pijejo tiste praške si manično vsako jutro merijo pH urina in vsi srečni, ker je le ta v redu. Samo, tako ko opustijo te praške (res takoj) je pH tako, kot je bil. In če mene vprašate, niso naredili s tem nič
Default avatar

li*mona

limona deljuje bazično

jaz se tega ne bom lotila sama, ampak s pomočjo bioresonance, pa naj stane kolikor hoče, čakam na datum
zjutraj na tešče spijem 3dl limonade, sladkarije na minimum...
Default avatar

Robi...

Res je, da hrana ni več to, kar je bila.
Pomanjkanje mineralov, predvsem kalcija, ki je element, ki najbolj deluje bazično, se kaže v slabih zobeh, kosteh....In potem še na splošno v slabem počutju in nagnjenostim k boleznim, kot je rak.

Najbolj zato pomaga sadje, zelenjava, razna semena....
Mleko pa absolutno ne, kot to želijo zaradi marketinškega namena, prikazati iz reklam. Mleko ni za človeka.
Default avatar

Robi...

limona je napisal/a:
Še minimum je preveč.
Sladkor, bela moka..Glavni krivci za zakisanost in pomanjkanje bazičnih mineralov kot je kalcij s katerim si telo pomaga uravnovesiti Ph. Zato ga jemlje iz kosti in zob.
Default avatar

zakisana

Robi... je napisal/a:

Glej Robi, jaz se že leta prehranjujem skorajda le z zelenjavo, sadjem in semeni, od žitaric praviloma le s proseno kašo in ovsom, mleka že kot otrok nisem marala in ga niti poskusim ne, enako ne jem mesa, pa sem kisla, kisla, kisla ... tudi po nekajdnevnih postih (post je misšljen le pitje vode). ne vem ... pa saj, sem se nehala s tem ukvarjati in psihirati.
Default avatar

li*mona

Robi... je napisal/a:
pri meni minimum pomeni en piškot iz pirine moke z čokoladnim nadevom
čokolada je tista, katere sem pojedla na 'tone' in sem se ji odpovedala, zdržim, ker sem si na ta način uničila želodec:(
Default avatar

zakisana1

brklc je napisal/a:

Že nekajkrat poskusila s kuro, pa ne gre, ker me tako zapre, da bi morala ob njej ful huda odvajala jemat.

No, saj jaz zase bistven problem, vzrok vem. Imam izredno izredno leno črevo, zelo oslabelo in sem zato polna toksinov. za tiste, ki ne vejo, nisem zaprta, ker odvajam redno, vsak dan, dovolj, le prebava je tako počasna, da ostanki ostajajo v meni več dni in me strupijo in kisajo. Pomoči za težavo pa mi ni še nobeden dal - ne klasična, ne ne vem koliko alternativnih pristopov.
Default avatar

Robi...

zakisana je napisal/a:
Kaj to pomeni leta ?
Kaj pa prej ? Kako si živela ?
Kako veš, da si "kisla" ?

Če si imela opravka s psihiatri, potem ne moreš pričakovati, da se bo nakopičeno stanje zaradi stresa in slabe prehrane popravilo v par letih.
In spet obupuješ ?
Ti rabiš hrano za svojo dušo...In ne obupat.
Default avatar

laracr

In kaj vas moti, če ste zakisane, samo to, da se na vodi pokaže, ali se morda bolj slabo počutite, tiste, ki ste zalisane. Jaz nisem, ker se počutim odlično.
Default avatar

zakisana1

Robi... je napisal/a:

Opravka s psihiatri nisem nikoli imela. In kot pravim, govorim o stanju, ki je bilo, zdaj me niti več ne zanima, ali sem zakisana ali ne. S trudim živeti v trenutku. Leta se pa merijo v recimo 15 letih.

Glede duše pa imaš prav. To je sploh tako, ker sem se s svojo dušo srečala že v otroštvu ...
Default avatar

Queen

Glede sladkarij...dateljni in suhe fige so ODLIČNO nadomestilo :D V pms napadem 250gr dateljnov namesto 300gr milke, heh, pa je ful boljše! Pa še cenej skozi prideš :$
Default avatar

PV

Baje zelnica nuca proti zakisanosti. Ne vem.
Default avatar

Kislina

Tisti, ki kar naprej pijete limonin sok na podlagi "amaterskih" rezultatov meritev zakisanosti si na tak način verjetno ne boste popravili stanja. Zaradi povečanega vnosa C vitamina (v limoni ga je precej) boste nekoliko dvignili svojo odpornost, nekoliko si boste polepšali kožo, obenem pa si boste po hitrem postopku uničili zobe. Limonina kislina izredno agresivno razjeda sklenino, posledica je gnitje zob, gnitje zob pa je eden poglavitnih krivcev za huda obolenja srca in drugih notranjih organov.

Kaj hočem povedati - človek dobi v telo snovi ki jih potrebuje že s čisto običajno hrano. Tisti trenutek, ko naravno ravnovesje porušimo z dodatnimi vnosi posamezne substance, s tem povzročimo plazovito reakcijo, ki v enem delu koristi, v drugem pa škoduje. Kar pa je tudi prav. Narava pač kaznuje tiste, ki se nočejo podrejati njeni milijone let stari modrosti.

Sicer pa se z "razkisavanjem" ukvarjajo predvsem ženske. Razloga sta predvsem dva. Prvi je ta, da zaradi bistveno drugačnega funkcioniranja možganskih povezav ženske hitreje verjamejo v "neumnosti", kot moški. Drugi pa je ta, da je NARAVNO, da imajo moški povprečni PH 5,8 , ženske pa 5,54. Če vemo, da je kislost v razponu do 0 do 7 (ph) to pomeni, da smo po naravi vsi nekoliko kisli, ampak ženske bolj od moških. Zakaj se torej boriti proti natavi? Zato, ker neznanci po internetu razširjajo svoje (ali tuje) izmišljotine?
Default avatar

saxa

Soda bikarbona ena čajna žlička v dcl vode, zvečer pred spanjem.
Default avatar

matej12

Telo potrebuje za razkisanje dve vrsti materialov: bikarbonate + bazične minerale.

Skupaj z njimi se veže na kisline in jih varno odstrani iz telesa. Če kisline ne bi vezal na bikarbonat in na mineral, lahko poškodujejo ledvica.

Limona vsebuje citronsko kislino, iz katere telo lahko ustvari bikarbonat. Vendar potrebuješ še minerale in tukaj je dobro jemati dodatke v obliki bazičnih mineralov. http://www.bazicni-prasek.si/

Več o zakisanosti in o tem, kako telo regulira kislinsko bazično ravnovesje si lahko prebereš tukaj:

http://www.zakisanost.net/

Piše tudi o limoni: http://www.zakisanost.net/limona.html