Ženski in Moški čvek

Preveč aktivna?

Default avatar
Sem alpinistka, ampak nič ekstremnega (ne hodim v Himalajo). Ampak se mi zdi, da imam zaradi tega probleme pri fantih.
Tu in tam grem na kako krajšo odpravo, nič ekstremnega, za recimo 1-2 tedna. Večinoma pa po domačih gorah. V moji družbi so pretežno fantje.
Nimam pa sreče pri fantih. Kot, da bi vsi bežali od ženske, ki je malce bolj aktivna. Saj ne pričakujem, da bi moral tudi on postati alpinist. Si pa želim, da bi kdaj pa kdaj šel vsaj na kak pohod v gore z mano.
Pa se mi zdi, da fantje kar pobegnejo, če slišijo, da je ženska alpinistka. Je to res tako moteče?
Pri mojih letih je tudi težko koga novega spoznati (36 let). Če pa koga spoznam pa je tak, da ves prosti čas porabi za internet, TV. Fantje, res nič ne migate?
Rada tudi potujem in si srčno želim tudi potovanja v dvoje, ampak fantje niso zagreti za potovanja. Vsi bi kar nekje na morju preživeli dopust pa čim manj migali. Jaz pa tako rada spoznam kaj novega.
Default avatar
Si prepričana, da pobegnejo, ker si alpinistka? Če imaš probleme pri fantih, jih gotovno nimaš samo zato, ker si alpinistka. Ljudje vedno znova ponavaljajo isto napako in iščejo izgovor za svoje težave v okolici. Nihče več se ne zazre vase in si prizna določenih dejstev. Fantje veliko migamo, nič bat.
So ljudje, ki si marsikaj želijo, ne znajo/zmorejo pa teh želj udejanit, uresničit. Ostanejo pri željah in o njih le fantazirajo, ne storijo pa nobenega koraka v tej smeri. So pasivnil.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
ista tema, isti problemi samo drugi akterji, delaš pa zaključke na podlagi delnih dejstev...najdi si nekoga, ki ti je podoben pa bo težava rešena pa nauči se sklepati kompromise in popuščati ...
Default avatar
Jaz sem nekaj starejša od tebe, nisem ravno tako huda aktivistka kot ti, pa ugotavljam podobno. Zame recimo niso toplice in poležavanje na morju ... nakar me tip povabi za tri dni v toplice. Pa ne no! S tem, da je bil deset let mlajši od mene in nato še izjavi, da sta z bivšo punco vsaj trikrat ali štirikrat na leto hodila na "razvajanje" v toplice. Na dopust pa na morje v prikolico njenih staršev. Pri dobrih 30!!!!
Ko omenim poletni dopust s šotorom vsake dva dni v drugem kraju, ljudje kar zavijajo z očmi. Poleg tega se to ne sliši nevemkako fensi.
Meni se tudi zdi, da je vedno več ljudi zelo pasivnih.
Ampak vsak po svoje.
Je pa seveda nekaj resnice tudi v tem, kar je napisal Marko.
Default avatar
Prepričana nnisem, sumim pa. Pa tudi večkrat mi kdo reče, da za ženske ni primerno, da tako preživljamo prosti čas.
Pa ko skušam dobiti moško družbo za druženje v prostem času (tako aktivno), je ne dobim. Ni problema dobit družbo za it na pijačo, kino ali kaj podobnega. Za bolj aktivno preživljanje prostega časa pa ni šans. Tu govorim o tem, ko želim spoznati koga novega. Fantje-alpinisti, te seveda poznam, ti so vsi zelo aktivni. Toda v mojih letih si želim tudi najti kakega partnerja. In zato skušam spoznati nove moške, ampak tem nikakor ni do aktivnega prostega časa. Še manj jim je do potovanj. jaz pa si ne predstavljam dopusta, da bi ga preždela cel teden ali dva samo na morju pa nič migala. Če ne potovanja pa grem recimo za en teden v Bohinj pa kolesarim, hodim v gore, plavam, veslam. Moški pa se zgrozijo ob mojih idejah.
Sem spodaj prebrala temo o rekreaciji in opazila, da ni ravno top tema na MONu, verjetno tu gor ni pravo mesto, da bi spraševala o aktivnem prostem času :).
Default avatar
alpinistka je napisal/a:
Mogoče bi se pa midve morali poročiti, ha ha.

Pa saj obstajajo tudi taki fantje, saj jih tudi sama poznaš. A med alpinisti pa ni nobenega, ki bi ti ogrel srce?
Default avatar
Drobtinica, midve sva pa mogoče dvojčici :). Točno isti problemi, vključno s šotorom (moški se zgražajo nad aktivnim dopustom in šotorom, oni bi hotel in poležavanje). Saj nimam nič proti hotelu, ampak moja denarnica pa ima precej proti hotelu. Tako, da se raje odločim za 15 dni šotora kot par dni hotela. In seveda aktivno, ne poležavanje. Saj paše kak dan poležavat, ampak ne pa cel dopust.

flashgordon, saj ravno to je problem, najti take moške. Kompromis jaz razumem tako, da grem namesto plezat v gore, na normalen pohod v gore s fantom. Namesto zahtevna stena ali pa ledno plezanje, preprosto navaden pohod. Ali pa namesto teka ppreprosto hoja v dvoje.
Default avatar
To bi bilo idelano partner-alpinist, samo so vsi vezani ali pa premladi ali pa preprosto ni iskre. Pa tako ali tako je večina 35+ že vezanih.
drobtinica je napisal/a:
Default avatar
Mogoče pa daješ preveč poudarka na to aktivnost in ljudje ob tebi dobijo občutek, da bodo ves čas tekali ob tebi, kot psi, dobesedno tekali. Ne vem. Tule si se res obregnila samo ob to aktivnost in tud sam kot športnik sem dobil občutek, da ne iščeš partnerja, ampak pred tem še nekaj drugega, neko potrditev. Ne vem, morda, da je to, kar delaš prav in da se ti morajo vsi prilagodit, sicer niso dobrodošli. Kaj pa ti, si pripravljena kompromise? Si pripravljena sprejeti koga, ki ga gore ne zanimajo? Jaz imam veliko svojih špornih hobijev, ampak ne pričakujem, da bi se mi partnerica morala v njih pridružit. Se pa strinjam, da je lepo najdit kakšno skupno aktivnost.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
pa seveda marko, komu normalnemu pa pride na pamet, da bo na dopustu skakal z vrha ba vrh, hodil iz doline v dolino, vse ima svoje meje...mislim da bi tvoj partner raj skakal po tebi in obiskoval tvoje doline kot pa to stalno raziskovanje nekoristnega sveta...rad hodim v gore ampak ne z tisto ihto kot vidim kdaj kakšnega samotarja- lani se spomnim je enega kar po luftu prineslo z kamniškega sedla..mislim v čem je potem smisel? pa dobro razme če bi bila stara 20 let, pri 35 pa...malo si pojme razšajnaj))
Default avatar
Zdajle ne govorim v imenu alpinistke, ampak v svojem.

Marko, ne gre samo za eno dejavnost, ampak v bistvu cel življenjski slog. Seveda je iluzorno pričakovati, da bo partner tekal ob meni kot kuža ali da bom jaz vedno ležala zraven njega kot star utrujen pes. Ampak če ni niti minimalne želje po aktivizmu, je težko najti eno srednjo pot.

Recimo ni problem, da on leži na kavču in gleda TV, jaz grem pa medtem odtečt 20 km. To bi mogoče še šlo. Problem bi bil, če bi vsak vikend preždela izmenično pred TV, compom in z malo sreče "v postelji", za popestritev pa se šla izležavat par dni v toplice. kaj šele potem dva tedna dopusta. Skratka, vsak bi živel po svoje, to pa nekako ni smisel skupnega življenja.
Default avatar
flashgordon je napisal/a:
Po 35. se ženskam šele začne dogajat. Ne vem, a ste fantje pri teh letih že vsi v penziji?
Default avatar
Marko, seveda sem pripravljena na kompromise. Ampak, nisem pa pripravljena preživljat prostega časa samo pred TV, računalnikom ali pa med poležavanjem na morju, v toplicah.
Zaradi mene je namesto gor ok tudi kolesarjenje, padalstvo, smučanje, karkoli podobnega. Samo, da je aktivno. Če je on recimo odbojkar, košarkar pa jaz tega nikoli nisem počela, ni problema, če me bo povabil zraven, bom vesela, bom z veseljem se trudila čim bolje igrat.
Ob omembi potovanj so pa moški še toliko bolj zgroženi. Ali pa hočejo potovat z agencijo nekam, kjer je drago pa cel teden poležavajo. Jaz grem za pol cene na daljše potovanje, kjer ogromno vidim.
Jaz sem pač take narave, da rada športam, potujem, berem, poskušam vedno kaj novega, hodim na potopisna predavanja, berem potopise, predavam, pač radovedna sem sto na uro.
Default avatar
Še ena, ki išče popolnega moškega.
Če vidiš, da tako ne najdeš nobenega, je treba nekaj spremeniti. Ne pa še naprej vztrajati in iti z glavo skozi zid, potem pa jamrati kako hudo je.

Če želiš nekaj pridobiti, se je treba nečemu odpovedati.
Kaj to pomeni tu in tam ?
Default avatar
drobtinica je napisal/a:
ženskam začne dogajat cca 5 let prej, moje izkušnje pač, do penzije pa imam še kar ohoh let tako da...kot sem rekel, poznam kar nekaj takih ekstremistov med moškimi v poznih 30 kjer bi pa ženska rada da se malo umiri, pa spet poznam nekaj couch surferjev...hočem sam reč, kot v vsaki stvari , treba je imet neko zdravo mero no...res je pa, da se človek ne sme znemariti, nit fizično še manj pa duševno..
Default avatar
drobtinica, škoda, da nisi moški. Midve bi se takoj ujeli :).
Flashgordon, ja točno to govorim kar ti govoriš: moški ste zgroženi, če srečate aktivno žensko.
Zdaj me boste popljuvali češ kaj imajo aktivnosti v prostem času veze glede parnerstva.
Ampak jaz sem pač takšna, da rada preživljam prosti čas skupaj s partnerjem. Seveda ne ves čas, ampak vsaj nekaj. Zakaj bi drugače imela moškega? Delat znam sama, denar zaslužim sama, da bi ga imela le zaradi seksa? Ne, ženske rabimo pogovor, druženje, skupno preživljanje prostega časa, to rabimo.
Jaz sem za kompromise, moški pa žal niso. Jaz sem zato, da bi bila s partnerjem in takrat ne bi tekala ves čas sem in tja, ampak oni pa si niso pripravljeni dvignit s kavča. Kompromis je to,da če sem jaz preveč aktivna, to malce zmanjšam. Moški pa niso za komprimis, da bi pa oni malce več gibali. Zahtevajo samo prilagoditev z moje strani, oni pa se ne bi nič prilagodili.
Seveda so fantje tudi zelo aktivni, vsaj člani AOjev, ampak so vsi vezani :(.
Default avatar
Spremeniti? Če te prav razumem, bi morala dati cepin in dereze v kot?
Tu in tam? Enkrat na leto na odpravo. Pa potem še enkrat na leto na potovanje.
Robi... je napisal/a:
Default avatar
alpinistka je napisal/a:
Pa zakaj greš takoj v skrajnosti, če vidiš, da nekdo od tebe pričakuje neke kompromise ?

Zato se ne gre za alpinizem, ampak neko zafrustriranost, ki odbija moške.
Default avatar
alpinistka je napisal/a:
eno je biti aktiven, drugo je pa če si begavček, in da zato, da se ti ni potrebno ukvarjati z partnerjem preprosto mrkneš v gore, na bicikel itd....jaz osebno zaradi aktivnosti nekoga še nisem bil nikoli zgrožen, poleg tega aktivno preživljanje prostega časa ni samo športanje in potovanja pač pa še vse kaj drugega..kot si že sama zgoraj ugotovila..kar je korak v pravo smer))
Default avatar
Robi, ti si verjetno tudi predstvnik moških, ki niso ravno športno usmerjeni :)?
Moški si žal predstavljajo kompromise tako, da mora ženska opustiti alpinizem, ker oni pač preživljajo prosti čas ležerno, brez miganja.
To pa zame ni kompromis, če moram samo jaz sebe spremenit.
Robi, kompromis je stvar, ko oba nekaj spremenita, vsak nekaj popusti. Od mene pa moški pričakujejo le to, da se bom jaz spremenila, ne oni.
Robi... je napisal/a: