Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

sploni odnosi pred ali po poroki, kaj je boljše? :)

Default avatar

(:

Do poroke na roke? Pravilno ali ne?
Default avatar

xyz12

Vse je prav, vse je narobe. Odvisno, kaj ti verjameš, da je pravilno (vsaj glede tega).
Default avatar

kekc

Midva s punco (zdaj že dober mesec ženo) sva se odločila, da s spolnimi odnosi počakava do poroke. Meniva, da je bila to zelo dobra odločitev, saj je občutek, ko se po poroki (ko izrečeš obljubo za celo življenje) popolnoma podariš drugemu - tudi v telesnem smislu, odličen. Vsakemu, ki ni prepričan kaj naj stori, bi svetovala, da se odloči enako. Je pa res, da je taka odločitev v današnjem svetu zelo redka in je najbrž več tistih, ki so imeli pred poroko spolne odnose s petimi različnimi partnerji kot tistih, ki so s spolnimi odnosi do poroke počakali. Zato je tudi toliko spolno prenosljivih bolezni (menda jih ima npr. več kot 50 % žensk starih do 30 let - to je uradna številka, neuradna je lahko še večja). Nama glede tega ni bilo treba skrbeti.
Default avatar

macooooo

Pa kaj vi ste nori??????? omg.pa sj ne morem vrjet... in kaj da se nebi po poroki ujeli spolno s partnerjem??? pa se zavedate da je spolnost do konca življenja ne sam ene 3 mesce:OOOO ojejejjeje
Default avatar

kekc

Tako ti bom rekel macoooo. Očitno si zelo nezrel, da kaj takega napišeš. Preberi si kakšen sosednji forum (npr. o ločitvah oz. težavah v zakonu). Tam je mnogo zgodb, kjer so se pari ''dobro spoznali'', tudi spolnost jim ni bila tuja že od začetka zveze. Ugotovili so, da se ujemajo v spolnosti in tudi sicer, kasneje pa se je spolnost kar naenkrat končala. Ponavadi (če znaš brati med vrsticami) ugotoviš, da ni šlo za neujemanje v spolnosti ampak za splošno nezainteresiranost. Mnogi med njimi tudi po več let niso imeli spolnih odnosov, z zakonskim partnerjem so bili kot tujci. Ti ljudje potem ugotovijo, da ni bisto spolnost ampak najprej čustvena povezanost. Seveda pa je malo mladih, ki to razumejo. Večina jih to ugotovi, ko je že zdavnaj prepozno.
Default avatar

macooooo

Ja Kekc, saj po eni strani vem kaj hočem povedat in te razumem čist.. ;) edino ne gre mi v glavo, čerav sem punca, kako ahko zdržite brez sexa? ker recimo poročiš se ne takoj,ko nekoga spoznaš... pač kako lto ziher da ne in jaz osebno nbi tega zdržala.. ker zelo uživam v spolnosti, je pa to čista resnica, da ni vse v sexu in da marsikdo noro sexa na začetku, potem pa se med poliže in ugotovijo da v resnici niso meli nič skupnega razen dobrega sexa.. verjamem pa, da je še clo bol kot dobri sex poomembna tista energija med dvema.
Default avatar

avtor

Glejte, poznam primer, ki se je odločil, da sexa do poroke ne bo. In začuda je vse štimalo in vsi smo jih imeli za čudake. In na koncu se je pokazalo, da je on gay ona pa verska fanatica.
Zavestno zadrževanje spolnosti ni normalno, to je najhujša agresija, ki si jo lahko sam sebi storiš....je pa sigurno poln disk porničev.

Kdor se za to odloči, nima čistih vseh pojmov v glavi in nekaj prikriva...ali spolno usmerjenost ali pa frusrtacije in komplekse...
Default avatar

neka razlaga

Je bilo smiselno včasih in to zaradi ekonomskih razlogov (da sta ženska in otrok sploh preživela) pa zato, ker so se poročali že v najstniških letih in seveda zaradi preprečevanja širjenja bolezni. Danes ženska preživi lažje oz. itak lahko moškega, ki je naredil otroka, toži za preživnino. Danes se poroča kasneje, zakaj bi se potemtakem v najboljših letih branil spolnosti. Kar se pa tiče bolezni, se pa ljudje lahko tega izobrazijo (in se tako testirajo, uporabijo kondome), poleg tega je tudi medicina že malo bolj razvita, tako da se lahko kako bolezen tudi pozdravi.
Default avatar

macooooo

Neka razaga, saj tukaj ni bilo govora o nedolžnosti. Pač nekdo, ki nekoga spozna, ni nujno da je še nedolžen od prej, lahko da se je zdivjal,pač sexa po poroki... ampak men vseeno ni to zdravo, niti normalno za človeško psiho.
Default avatar

sex je pomemben

Ok... dolga leta sem imela partnerja, ki je bil moj prvi... Pa sva se enkrat pogovarjali s sodelavko, kateri je tudi njen partner prvi spolni partner, kako bi bilo, če bi še s katerim drugim seksali.. Saj s partnerjem je bilo ok, ampak naju je mikalo, da bi poskusili še s kom, vendar da bi partnerja prevarali, niti v sanjah. In čez čas se je zgodilo, da sem spoznala super tipa, se zatrapala, vmes končala z mojim fantom in po nekajmesečnem poznanstvu, seksala s tem sedanjim... Moram povedat, da je seks neverjeten. A niti ne toliko seks, bolj pa predigra, ljubkovanje med seksom... Pri prejšnjem fantu sem tako zelo pogrešala poljube, ljubkovanje telesa, božanje... ne pa sam seks kot tak, ki je bil bolj kot ne nabijanje. Ta sedanji točno ve, katere so moje erogene točke, brez da bi mu to povedala.

Tako da sem mnenja, da je treba s seksom poskusiti že pred poroko.. ker lahko se s partnerjem čudovito ujameš, ampak če seks ne štima, potem nič ne štima. To je moje mnenje.