Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Žalosten sem

Default avatar
V zvezi sem 6 let. Imava 14 mesecev staro deklico, druga je na poti. V odnosu vse ok, radi se imamo.Jaz pa sem vseeno žalosten.
V najinem odnosu manjka želja oz. želenje po sexu. Ni mi všeč, da moram skoraj vedno jaz biti pobudnik za le-to. Njeno želenje je v največji meri odvisno od tega kdaj bi jaz rad, zelo redko obratno. Ne pritožujem se nad tem, da ne dobim ko hočem. Rad bi samo, da bi imela vsaj tako veliko željo kot jaz.Povedal sem ji že nekajkrat in tudi pogovorila sva se pa vendar ni bilo pravega odziva.
Žalosten sem, ker se je to enako sedaj pojavilo pri meni. Neželja oz. neželenje. Nočem več biti tisti, ki si želi. Hočem biti željen.

Tole sem napisal, ker vem, da imate nekateri podobne težave kot jaz. Tako moški kot ženske. Mogoče vam bo v tolažbo, da niste edini na tem svetu, ki bi radi, da si vas partner želi, zaželi,....
Lp
K
Default avatar
Da je to zaradi tega, ker je noseča in ji ne paše?

Namesto nabijanja jo lahko presenetiš drugače, pač več orale ali samega božanja, nežnega masiranja. Verjetno ti tudi uživaš v tem.
Default avatar
Veš, se ne dogaja zaradi tega, ker je noseča. To traja že od začetka veze...
Default avatar
Lepo in jasno si ji povedal kaj si želiš v vajinem odnosu? Si ji to razložil kot trditev, prošnjo ali celo očitek? Kako se je odzvala? Je sploh razumela kaj ji govoriš ali pa je bilo tako, bolj mimogrede?
Praviš, da je že od samega začetka taka. Tu je cel koš možnosti, zakaj. Če pa ti že v začetku ni izkazovala dovolj pozornosti, a si jo kljub temu moral imeti, potem imata resen problem.

V tem trenutku te vidim zares žalostnega. Ona, ki jo ljubiš, daje vso svojo ljubezen in skrb malčkoma, nate pa pozablja kot da te ni. Čisto potihem si ljubosumen, čeprav boš sedaj prisegel pri samem Knežjem kamnu, da temu ni tako. Pa ni prav, da se počutiš žalostnega in odrinjenega.
Partnerstvo mora dajati obojestransko ljubezen, srečo in podporo. Drugače je to kot bicikel z enim kolesom - ne gre daleč.

Še enkrat se pogovori in se prepričaj, da je razumela kaj ji dopoveduješ. Dobro poslušaj, kaj ti bo povedala tudi ona - poiščita kompromis.

Kot ženska pa ti zaupam še tole malenkost. Če bo ona čez dan srečna in zadovoljna s tabo, boš tudi ti zvečer zelo zadovoljen z njo. V obojestransko korist.

Pa nikar se več ne kujaj (ona ne potrebuje še dodatnega otročiča); zgrabi bika za roge pa hajd k dejanjem ;)
Default avatar
Če te je tako motilo že do samega začetka, zakaj sta potemtakem še skupaj, čemu 6 let veze in 2 otroka?

Mislim da še sam ne veš, kaj bi rad. Morda bi rad da ti povemo, da je okej, če varaš. No, ni okej. Ženske si pri seksu želimo tudi česa več, ne samo nabijanja. Mogoče imaš pa ti tak odnos do seksa, da se ti gre samo za praznitev jajc, potem jo čist štekam, da njej pa do tega ni.

In koliko je to sploh, pomanjkanje želje? Resno, kaj hudiča sta vztrajala v odnosu, če je tebi to velik problem? Čemu naštepat 2 otroka??? Kot da si zanalašč koplješ jamo, da boš potem lahko 3 x huje jamral, kako ti je hudo.
Default avatar
@milamadona
Lepo in jasno sem ji povedal kako se počutim. Jasno ji je. Ni bil očitek. Ni bil pogovor mimogrede temveč resen pogovor.

@si pomislil
O varanju sploh nisem govoril niti nimam namena tega počet. Verjamem, da vam je ženskam več kot le do nabijanja. Moja dobi več kot le to. In ne v odnosu mi ni bilo nikoli samo za spraznitev....
Default avatar
NovakK, te popolnoma razumem.

Podobno trajanje zveze, podobni problemi, samo malo starejši otroci. Samo še malo slabša situacija glede spolnega življenja... ko enostavno prideš v fazo, da nehaš devat pobudo, ker si 99% zavrnjen.
Samo da v tem odnosu je ona, ki enači seks == nabijanje. Predigra & co. so bolj ali manj nepoznane prakse, noče pa se naučiti niti kaj več novega... če sva že v akciji, se ji vedno mudi, da ona dobi svoje. Ni pa asociacije na intimnost, bližino... na nekaj, kar povezuje.

Tako da... nisi sam. Je pa vprašanje, kako vajin odnos funkcionira sicer. Oba dajeta? Ali kdo samo jemlje? Dobiš bližio & toplino & ju tudi sam daješ?

(prav slednjega pri meni ni... odnos je praktično povsem enosmeren... in po vsem tem času enostavno ne morem več)

Good luck!
Default avatar
Imej ideje.
Default avatar
Saj ni nujno, da je to odvisno od nje... oziroma bom povedal drugače, ni nujno, da ni vezano na telesno okvaro - hormonske narave. To je lahko odvisno tudi od jemanja kontracepcijskih tablet, od drugih okoliščin, bodisi prevelike teže... vzrokov je lahko veliko.

Možne so tudi druge težave, na vsak način pa ti svetujem, da si prebereš tudi članke na tem forumu: ED - želiva si spolnosti

Nisi pa napisal, kaj ti je povedala ona, kaj je njeno mnenje zakaj si ne želi... prepričan sem, da ima tudi ona svoje razmišljanje, mogoče bi ji bilo smotrno prisluhniti in svetujem ti, da vzameš to, kar ti bo povedala, kot dejstvo ne glede na to kako nesmotrno se ti sliši in pričneš razmišljati od tam naprej...
Default avatar
Novakkova ženska pač tako deluje v spolnosti - je pasivnejša, ne daje pobude in tako je že od vsega začetka. Ona je igrala z odprtimi kartami - taka sem, tako seksam, on pa očitno s figo v žepu, ker bi rad nekaj drugega od nje. Kaj si torej razmišljal na začetku zveze? Glavno, da se seksa, bo že nekako?
V njej ne vidim popolnoma nobenega problema. Ona ima takšen slog in težko si predstavljam, da se pasivec spremeni v aktivca ... oziroma ob pravem partnerju se mogoče lahko, ampak očitno ti nisi take sorte partner. Pika. To, da v seksu nista idealno kompatibilna, si vedel vnaprej, zdaj pa po šestih letih v jok in na drevo. Ne gre to tako. To bi bilo isto, kot bi ti imel pirsinge, ona bi to vedela in videla, nato pa bi ti čez nekaj let začela težiti, da jih moraš dat stran, ker njo motijo.

Isto vprašanje tudi zate, šeen: zakaj se vežete z ženskami, če vam seks z njimi ne ustreza? Ja, vem, zveza je še kaj več kot seks, ampak če ni pravega seksa, tudi zveza ne more biti taka, kot bi morala bit. Telesna povezanost je vendar nekaj najlepšega, kar obstaja.
In vidva sta živ dokaz za to, da to drži.
Default avatar
ferbčna je napisal/a:
Ne da se čisto oporekati tvojim besedam, vendar..... človek je bitje, ki je sposobno rasti, se razvijati. osebnostno napredovati in se učiti. Nobeni drugi vrsti niso dane take možnosti.
V odnosu dveh, ki želita imeti srečno in zadovoljujočo zvezo, je potrebno tudi prilagajanje in iskanje kompromisov.

Vztrajanje pri dejstvu "Tak-a sem in pika. Ne bom se spremenil-a!" je v mojih očeh nezrelo pa tudi daleč od ljubezni. Vodi pa lahko le v totalno podreditev enega od partnerjev ali v razhod.
Default avatar
@ferbčna: na začetku so stvari še ok, oz. sprejemljive - tendenca v +. Ok, potrpiš... je malo prestrašena/jo baše zgodovina/se mora sprostit/... (vnesi priljubljeni izgovor)
Potem pa nekje vmes začnejo iti stvari samo še na slabše... in na koncu se enkrat zaveš, da v tem razmerju daješ samo ti, nazaj pa ne dobiš ničesar.
So pa pri ženskah drastične spremembe ko pride do otrok... pri naju katastrofa, pri nekaterih kolegih tudi. Kot da si izpolnil svoje biološko poslanstvo, zdaj si pa dober le še za skrbnika otrok & nje, ki ni nikoli in nikdar več zadovoljna z ničemer.
Default avatar
NovakK je napisal/a:
Tako si si izbral, NovakK.

Si se zmotil? Naredil si torej napako, da si jo vzel? Kaj bi rad sedaj? Da se ona spremeni? Da postane drugačna, kot je?

Tako si narejen ti in ona je taka, kot je. Nista povsem kompatibilna na tem področju. Smola, huda smola. Zato pa hodijo ljudje skupaj, preden podpišejo pogodbo, ki se ji reče zakon, da ugotovijo, ali so za skupaj ali ne, je rad rekel že Košiček. Kaj si študiral ti takrat, ko si bil pripravnik? Vajino kompatibilnost in nisi položil izpita? Spremeni se ti, če misliš, da je to sedaj mogoče. Manj seksaj, namesto, da bi ona več. Vsaj poskusi se spremeniti, prav potrudi se na vse pretege. Potem premisli, če se lahko ona spremeni tako, kot bi rad ti in da bi počela več, v skladu s tvojimi željami.

Ko boš ugotovil, ali je to sploh mogoče, spremeniti se, poiščita rešitev, ki bo poštena do vseh vas štirih, dva od teh sta še otroka, čisto majhna. Sprejmita torej kompromis in ga živita. Življenje je sestavljeno iz kompromisov. Delni kompromisi rešujejo marsikaj, tudi zakone. Potrebujeta resen pogovor, strateško konferenco brez dlake na jeziku in dogovor, kompromis. Če ga ne bosta našla, bo konec samoumeven, kljub dvema otrokoma. Varanje in skrivanje, nato ločitev in vse strašno in hudo grozno lepe zadeve, povezane s tem... Odloči se, kaj je zate pomembno, to, kar si izbral ali nekaj tretjega, kar nimaš in morda nikoli ne boš imel.

Imaš družino in kup obveznosti. Vidiš ti edini problem pri vsem tem zgolj v količini seksa? Potem lahko zaključim, da si srečen človek.
Default avatar
milamadona je napisal/a:
No glej, da se marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Ne moreš pa ti tihemu in mirnemu človeku, ki ne mara govoriti, predlagati, naj začne pokati vice. Mislim, da je tudi v spolnosti težko pričakovati tektonske premike oziroma mora biti pripravljenost na obeh straneh. Nimaš pa pravice pričakovati nevemkaj, tako kot od tihega človeka nimaš pravice pričakovati, da bo jutri duša vseh zabav, ker bi tebi pač to bolj ustrezalo.
Default avatar
ferbčna, odlično in nazorno povedano. NovakK ima problem, ki si ga je nakopal sam in je ženskega spola.

Imam vprašanje: ferbčna, zakaj si ti ferbčna? Samo vprašam, ker sem radoveden. Seveda si, kar si. Firbec, firbčna, firbec te matra, firbcam, firbcaš, firbca, firbcamo..., ona, tista ferbčna, je strašno firbčna...(radovedna), ipd., bi rekel Toporišič. Imaš nekoliko preširok e... Nekdo se je že zapičil v ta tvoj široki e, v neki drugi temi o krompirju...


firbčna ali ferbčna:)- firbec, ne ferbec
Re: Krompirjeve polovice iz pečice

10.02.12 21:38
V začetku. Jaz prej krompir zblanširam ( par minut).


Drugače pa imaš absolutno prav; si, kar si.
Default avatar
ferbčna je napisal/a:
No, sedaj smo pa pošteno zašli. O čem smo se že menili? O pokanju vicev, ah ne - i praviš, da se da marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Če smo realni, bi v tole množico zlahka uvrstili tudi sex. Kaj meniš?
Default avatar
Jaz se pa čisto strinjam s ferbčno. Nismo vse ženske take, da bi dajale pobude, in tudi če vemo, da bi partner to rad kar naenkrat, ni nujno, da se lahko kar naenkrat tako spremenimo. Meni avtor zveni kot nekdo, ki ima vsega dobrega še preveč in je izumil problem. Če sem prav razumela, NovakK, imaš seksa dovolj, saj ti nikoli ne reče ne (čeprav je noseča) in, ne tebi ni dovolj, zdaj bi morala ona še ne vem kaj izkazovat. Sori, meni to zveni nezrelo! Če ne da pobude, še ne pomeni, da te ne želi. Kakšna neumnost! Če te ne bi želela, bi te zavrnila, pa sam praviš, da dobiš kadar hočeš. Kaj je problem?. Sori, potrjujem: nezrelo.
Default avatar
Marinec se je registriral, torej...

Hmmm, mila donna, spremeniš higienske navade, jaaaa, stisneš zobe in se stuširaš dvakrat dnevno temeljito in povsod, stisneš zobe in pospraviš enkrat tedensko cel štuk za sabo za pet-celih-in-pol zvezdice, stisneš zobe in si umiješ zobe trikrat dnevno - ne, to pa skorajda že ne moreš v tej kombinaciji... in pri vsem tem brez težav misliš na ne vem kaj že.

Kako pa izgleda tole, sprememba seksualnih navad; si, recimo, žena od NovakaKa in po dogovoru stisneš zobe, vklopiš budilko čez četrt ure in seksaš z njim več kot 3x na mesec, recimo, za začetek dvakrat toliko na mesec, to je 6x...? Malček opiši učinek te spremembe na seksualno doživljanje žene od NovakaKa in če se da to zadovoljivo izvesti, s posebnim povdarkom na njene želje, vpliv moči volje na kakovost početja in kaj igra pri tem početju, recimo, čustveno doživljanje ženske, v nasprotju s spremembo higienskih navad pri človeku, ko lahko misliš na ne vem kaj že..., če zanemarimo, kaj bi si o taki nenadni spremembi količine mislil sam NovakK...

Lahko postane zmerno topla ali bolje, srednje hladna ženska, vroč vulkan, npr. Ejjafjalayokul? Komajda. Morda se lahko prebudi v njej vulkan, a le v kombinaciji z nekom drugim, tretjim, ne z NovakKom. Na njega reagira ravno toliko, kolikor pač reagira, to je 3x na časovno enoto. To je največja nevarnost spečih vulkanov - da jih prebudi nekdo tretji. Potem je pa hudir.
Default avatar
milamadona je napisal/a:
Očitno smo si tukaj različni - s tvojim mnenjem se namreč ne strinjam oziroma mogoče desetinko.
Okej, jaz se recimo lahko odpovem čipkastemu črnemu perilu, samostoječim nogavicam in prosojnim majčkam, če tipu to ni všeč in ima raje bele bombažne gatke in frotiraste nogavice. To bi mogoče pogojno šlo, ampak ne vedno in vsak dan. Ne morem pa kar na lepem privoliti, da bova od 12. 3. 2012 dalje seksala samo še v misijonarskem položaju ob ugasnjeni luči, če sva pa prej zganjala vse sorte.
Zdaj pa resno: mislim, da spolnost ni (samo) stvar navade, tako kot higiena, in da je vsaj deloma odvisna tudi od našega temperamenta (kot je definiran v psihologiji). Sploh pa mora biti ultra prijetno, ko ti nekdo po petih letih reče, da mu tvoj način telesnega ljubljenja sploh ne ustreza in mu v bistvu nikoli ni. Si nočem niti predstavljat. Take stvari je treba reševati sproti, kolikor se jih pač da, in če se jih ne da, pretehtati, kako naprej.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek