Politični čvek

Primc: Družinski zakonik največ prinaša istospolnim parom, ničesar pa otrokom

Default avatar
Družinski zakonik največ prinaša istospolnim parom, medtem ko otrokom, ki živijo z njimi, ne prinaša nobenih novih pravic, je v intervjuju dejal vodja Civilne iniciative za družine in pravice otrok Aleš Primc. Za navedbe, da zakonik istospolnim omogoča zgolj posvojitev partnerjevega biološkega otroka, pa pravi, da so veliko zavajanje.

Kaj je osnovni kamen spotike, zaradi česar v iniciativi nasprotujete družinskemu zakoniku?

Družinski zakonik je treba zavrniti, ker ne spoštuje temeljnih pravic otrok, razvrednoti materinstvo in očetovstvo, ter uvaja pravno podlago za uvedbo t. i. nadomestnega materinstva, ki je v svojem bistvu trgovina z otroki in izkoriščanje revnih žensk.

Prav tako ne prinaša potrebnih izboljšav za vsakdanje življenje družin. Otrokom v ločenih družinah bi denimo prinesel celo zmanjšanje preživnine, če bi dobili štipendijo ali morebiti kaj podedovali.

S čim utemeljujete navedbo, da zakonik odpira vrata nadomestnemu materinstvu?

Zakonik daje pravico, da istospolni par svobodno odloča o rojstvu otrok. Kako lahko moški istospolni par to naredi drugače kot s nadomestnim materinstvom. Kaj pa je sicer nadomestno materinstvo? To je v svojem bistvu trgovina z otrokom in izkoriščanje revnih žensk, ki zato, da preživijo, prodajajo svoje otroke. Tragedijo teh žena smo lahko videli v filmu Dojenček na spletu, ki je bil pred kratkim predvajan na Televiziji Slovenija.

Družinski zakonik vseeno prinaša nekatere nove rešitve, denimo ko gre za preprečevanje nasilja v družini ...

Tukaj gre za veliko zavajanje. V smislu preprečevanja nasilja v družini družinski zakonik ne prinaša novosti. Od leta 2008 v Sloveniji velja zakon o preprečevanju nasilja v družini, ki podrobno ureja to področje, vključno s sankcijami za nasilneže.

Celoten intervju : http://www.demokracija.si/slovenija/pol ... pa-otrokom
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In these difficult times, I am pleased that an agreement has been reached to form a centre-right coalition government, paving the way for Janez Janša to become the Prime Minister of Slovenia.

Wilfried Martens - President of the European People’s Party (EPP*)

*The EPP is the largest and most influential European-level political party of the centre-right.
Default avatar
Tipček, ki mi povsem primanjkuje empatije, zakonika očitno ni prebral. Sploh pa, da ga ni sram, da bodo zaradi njegove zblojenosti zdaj vrgli skozi okno nekaj milijonov €, ki bi jih lahko koristno uproabili za otroke iz socialno ogroženih družin. Me prav zanima, kaj bo astoril, če bo nekega lepega dne ugotovil, da je kateri njegovih otrok istospolno usmerjen. To mu iz srca želim.
Default avatar
DZ je dober zato ga bom podprla.

Ne strinjam se z G.Primcom, da istospolnim parom in istospolnim družinam nič ne prinaša.

Predvsem otrokom v teh družinah bo končno zagotovljena večja varnost, saj jim prizna oba starša. Sedaj so te družine priznane kot enostarševske, kar seveda ni prav.

DZ priznava vse družine kot enakopravne in s tem odpravlja stigmo in diskriminacijo.

Uvaja tudi zagovornika pravic otrok, prepoved telesnega kaznovanja, mediacijo .......

Ločevanje ljudi v posebne zakone je nič drugega kot diskriminacija na podlagi spolne usmerjenosti in je pomoje v nasprotju z 14. členom Ustave RS!
Default avatar
Savitri je napisal/a:

Z leskovo palico ob pravem času se ta bolezen uspešno ozdravi.
Default avatar
mik je napisal/a:

Bolezen?
Default avatar
koalicija50plus je napisal/a:
To je čisto zavajanje. Po tej logiki bi posvajanje heterseksualnih parov enako odpiralo možnost kupovanje otrok in nadomestnega materinstva. Pa jih ne! Kupovanje otrok in nadomestno materinstvo je pri nas prepovedano in bo tako ostalo tudi z novim zakonikom.
To je zavajanje v stilu, da bo zdaj incest dovoljen, kot smo že videli po tv. Očitno ni pravih argumentov proti in je treba poskušati z zavajanjem.
Default avatar
Primca v svoji drži popolnoma podpiram, saj sem se prepričal in pogledal dejstva v državah, kjer so ta zakon sprejeli že pred leti.
Na začetku je bilo videti vse ok. Postopoma pa se je začelo pojavljati ogromno, torej ne veliko, ampak ogromno anomalij v celotni družbi.
- področje šolstva
- kulture
- zdravstva
- socializacije
- ohranjanja osnovnih vrednot na področju ( vesti, ugovora vesti, osebe, svobode, verskega prepričanja, starševskih pravic, ...)

Primc in ekipa, POGUMNO NAPREJ, za vse nas gre.
Dejstva, ne le besede, pričujejo, da ste se zavzemali tudi za istospolne na področju njihovih pravic o dedovanju..., kar razumem, da niste proti njim ampak, da iščete, točko do kje si lahko pridemo drug do drugega in skupaj socializirano živimo.


NO TA NAČIN JE MODEREN, JE DEMOKRATIČEN, JE SOCIOLOŠKO GLEDANO DOVRŠEN... ČESTITAM!
Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe.

ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!
Default avatar
Vera nas uči,da je seks grd.Če delajo otroke brez seksa so moralni.
Default avatar
Atilap je napisal/a:

Točno tako.
Default avatar
Enostavno imamo preveč denarja drugače ne bi plačevali za vsako mišjo dlako referendumov.
Default avatar
Itak da ga je preveč, drugače ne bi vladnim spjevskim popoldancem in honorarcem plačevali dodatnih milijard.
Default avatar
vatikanci je napisal/a:
Če si napisal "nas", uči tudi tebe. Torej je zate seks grd, zame pa ni, ker tega vera NE uči.
Default avatar
GRE za otroke je napisal/a:
A ni možno takega človeka tožiti za namerno zavajanje javnosti in posledično za povzročitev materialne in nematerialne škode celi skupini ljudi?
Default avatar
vera uči je napisal/a:
Vernik lahko spolno občuje samo z namenom, da spočne novo življenje. Ne sme uporabljati kontracepcije, kondomov itd., ne sme splaviti ob neželeni nosečnosti ali če gre za bolan zarodek...
Default avatar
A bo zakonik dal pravice tudi 'pankrtom', ki so jih spočeli župniki? A bo ta skupina otrok še naprej ostajala brez očeta in brez pravic do preživnine?
Default avatar
Pravica do otroka,a ste normalni,a vam možgani ne delajo tu ni mogoče noben kompromis.Da normalen človek zahtava pravico do otroka,ne tega normalen človek ne more in ne sme zahtevat.Odvzet nekemu otroku očeta ali mater je nasilništvo in nič drugega.Pravice do otroka ni in ne more biti,kaj pa delajo odrasle osebe je pa njihova zasebna stvar.
Default avatar
slabo poznavanje je napisal/a:
Se pravi potem jaz ne smem seksat dvakrat na dan in tudi takrat ko ne delam otroka.Kaj pa ko ga špricnem ženi na popek
Hvala za takšno vero.
Vera nas uči po tvojem,da seksamo mehansko samo za reprodukcijo kakih parkrat letno.Saj ene so takšne,da možu nastavi vsake kvatre enkrat in potem se čudijo ko dedec šara okoli drugih bab.Se pravi zato so ločitve in to je to.
Default avatar
Družina je osnovna celica družbe.
Default avatar
Če gremo po naravi.Ženske iščejo močnejšega darovalca semena.Preizkušajo in kateri je bolj sposoben jo oplodi.Moški iščejo non stop nove ženske.Seksajo jih in oplajajo.Isto je kot pri drugih živih bitjih.Če jih nekdo zavira pri tem,postanejo agresivni.Človek ni monogamo bitje,se pravi v človeški naravi je gen,ki predpisuje menjavo čim več partnerk.Enako kot pri vse drugih živih bitjih.Obstajajo pa eni ptiči,ki so gensko predisponirani na enega partnerja vse življenje.Človek pa nima takšnih genov.Pri človeku razne vere predpisujejo svoja pravila in to ne zaradi narave ampak materialnih dobrin.Tako katoliška cerkev zavira spolnost svojih zaposlenih iz samo enega vzroka in ta je nededovanje nepremičnin in vsega.Če duhovnik ni poročen,potem nima dedičev.K temu težijo.Grkokatoliška cerkev je tukaj popustlivejša,čeprav je isto rimska firma.Samo posebne zakone ima.
Iz vseh teh predpisov o spolnosti in raznih prepovedi izhaja izmaličenost in kriminal.Poraja se pedofilstvo ,nenaravne zveze za katere veliko odgovornost nosi določena vera.Moralizirajo in pišejo svoja pravila,ki povzročijo resne težave.Zapomnite si eno.Vsaka prisila v spolnosti človeka povzroči travme.In nasilna prepoved vseh spolnih odnosov,ki niso okronani z blagoslovom neke vere je kratkomalo najhitrejša pot do uničenih zvez.Ljubosumje je umetno ustvarjena miselnost.Prišlo je celo tako daleč,da ,če neka ženska samo glavo obrne jo zabiti mož pretepa,češ kaj si pa gledala.
Po moje je vera ena sama nadloga in je ne bom nikoli upošteval.Po verskih zakonih bi jaz moral uničit svojo ženo,če se slučajno kdaj najde v objemu z drugim moškim.Pa je ne bom,ker jo cenim.In ,če bo ona hotela avanturo jo bo imela brez slabe besede.
Če smo že pri tem zakaj obstaja seks.
Default avatar
No, tale spisatelj zgoraj je dokazal, da ima primitivne gene. Takega moškega pa ženske ne marajo.