Forum.Over.Net

Starševski čvek

tablete dominor in anksioznost

Default avatar

strahopetka

Pozdravljeni.
Sem nova na tem forumu in da vam povem svoje težave.
Lani meseca julija sem dobila antidepresive(cipralex)in psihotike(ksanax).Jedla sem jih do dva dneva nazaj 1x eno tableto cipralex in pol tablete ksanax.Sedaj sem dozo zmanjšala,ker sem imela čudno glavo,kot da ni moja.Sedaj jem tudi tablete dominor,ker sem slišala,da to zelo pomaga in se s tem rešiš antidepresivov.Ali je to res?jem tudi B-kompleks.Ali je možno,da sem prehitro zmanjšala dozo in se mi anksioznost povrne?Hvala za odgovore in pomoč.

Andreja
Default avatar

ozdravljena123-4

Jaz sem čez noč vrgla vse anti in anti in anti..depresive v smeti in sedaj mi je veliko bolje!
Te zadeve sem jedla nekaj let...
Ne jej tega strupa, ker nekatera od teh tablet povzročajo tudi raka!

Kje pa piše, da se moramo ves čas počutiti dobro???!!!
Default avatar

resno mislim

strahopetka je napisal/a:
O tem MORAŠ govoriti s svojim psihiatrom. Pri teh boleznih ne smeš nikoli sama zmanjševati doze, ker se ti lahko tako pripelje, da se boš iskala do konca življenja. Pogovori se z zdravnikom in skupaj bosta našla rešitev.

ozdravljena , ti pa ne zavajaj ljudi.
Default avatar

ozdravljena123-4

resno mislim je napisal/a:

Proosim???
Zakaj bi zavajala ljudi? Ne vsajaj se preveč, me ne poznaš in nimaš pravice karkoli pisati o meni! Ja?

Tudi zdravniku sem povedala da bom zaključila s tem sra**em in je rekel da je prav tako!
Default avatar

resno mislim

Ja, potem je že bilo prav tako, če ti je to dovolil!

Berem, da ona jemlje antipsihotike. Mislim, da ne razumeš najbolj, kaj lahko naredi prenehanje jemanja takšnih tablet na lastno željo, brez da o tem obvestiš zdravnika.
Zato ti pa pravim, da je ne zavajaj, kako naj vse skup preneha in kako povzroča raka, ker če je pri tebi delovalo, še ne pomeni, da bo pri njej in ji s tem samo škodiš.
Default avatar

Borat

Na osnovi predpisane terapije - poleg antidepresiva še Xanax (0,25 mg?) - predvidevam, da so bili znaki anksioznosti kar močno izraženi. V tem primeru lahko z gotovostjo skepam, da Dominor nikakor ne bi bil ustrezna zamenjava. Tudi jemanje B kompleksa bi bil zgolj "blažev žegen". Ne tako redko se zgodi, da se izbrana terapija - še posebej, če gre za kombinacijo večih zdravil - glede na posameznikove potrebe ni optimalna, kar se lahko kaže tudi s stranskimji učinki (čudna glava), zato jo je potrebno spremeniti, kar lahko stori lečeči zdravnik. Samovoljno opuščanje terapije lahko okrepi simptome ali pa se jim pridružijo še novi, zato se s tem ni za igrat. Obrni se na zdravnika, ki bo prav gotovo našel ustrezno kombinacijo.
Default avatar

poleg

ozdravljena123-4 je napisal/a:
Kaj pa menijo tisti, ki s teboj živijo?
Default avatar

Morski galeb

ozdravljena123-4 je napisal/a:
Upam, da si si zapomnila, kam si vrgla anti in anti in anti depresive, ker, če ne prej pa po 6. mesecih, bo ponovni zagon bolezni, tokrat lahko v še hujši obliki. To lahko mirno trdim, saj zdaj iz tvojega posta veje evforija, kaj pa sledi, ko ta popusti, si pa kaj več o tem preberi na forumu Ne boj se.

Želim ti, da se zamisliš nad seboj in pogovoriš z ljudmi, ki "morajo" živeti s teboj.
Default avatar

Bolečaaaa

resno mislim je napisal/a:
resno mislim, o zavajanju z tem tudi jaz tako mislim, ker kar tako nehati jemati zdravila ni dobro. Ta gospa, če je lahko opustila kar tako zdravila potem vsa čast ji. Imam izkušnje, ker že 20 let jemljem zdravila in psihiater mi je rekel, če bi naenkrat prenehala jemati z pomirjevali z Lexsaurinom, da bi mi lahko prišlo, do zastoja srca. Ni se z tem za igrati. Jaz namreč imam tri vrste zdravil + tab. za spanje. Jaz si ne predstavljam življenja brez Lexsaurina. Jemljam 3x1 in to Lexsaurin 6mg, kar močan, včasih pride obdobje oz. kakšen dan, da moram vzeti od jutra pa, do zvečer tudi, do 5.tab. Lexsaurinov. Zelo žalostno je ampak tukaj je pripomogla k moji psihi še ena dodatna bolezen, da sem psihično uničena. Saj mi je psihiater povedal, da bi šla na zdravljenje in potem bi videli kako bo in, da bi potem šla na odvajanje zdravil, ampak je rekel, da to bolj težko. Zato drage ženske ne igrajte se in ne nehajte kar naenkrat jih jemati, naj prej se zmenite z psihiatrom potem pa ukrepajte. Jaz bi ne vem kaj dala na tem svetu, da bi lahko bila brez zdravil pa žal ne morem.
lp,
Default avatar

pazljivo z zdravili

Bolečaaaa je napisal/a:
Ne bom se vtikala v antidepresive, ker tega področja ne poznam. Bi pa povedala nekaj o Lexaurinu. Lexaurin povzroča odvisnost (hudo) in ni primeren za daljše jemanje. Smo imeli doma primer, ko ga je sorodnica jemala precej let-za zaspati zvečer. In potem smo začeli opažati, da jo totalno "zadane", da je zmedena, da pozablja... Sorodniki smo se vzeli skupaj in se pogovorili z dotično (tudi z njenim zdravnikom) in jo (tudi z nadzorom) rešili te odvisnosti. Vsekakor odsvetujem ukinjanje terapije brez poprejšnjega posveta z zdravnikom- če ni dobrega razumevanja s sedanjim psihiatrom, bi jaz šla samoplačniško k drugemu.
Default avatar

Morski galeb

Že leta nazaj sem poslušala predavanje pok. dr. Jožeta Felca. Rekel je, da je težje odvajanje od tablet kot od alkohola. Verjetno res: ko alkoholik prične abstinirati, si lahko pomaga sem in tja s kakšnim pomirjevalom. S čim pa naj si pomaga nekdo, ki je leta in leta papal pomirjevala?

Lexaurin 6 mg, 3 x na dan, je orto močna doza. Ali AD pa nimaš?
Default avatar

vse pod kontrolo

Z Lexaurinom (1 na dan)) sem prenehala čez noč in tako jaz kot moji domači smo ugotovili da nam je sedaj precej bolje:)

Tudi zdravnik ni imel nič proti!
Default avatar

strahopetka

Ja sej jest ne bi sama zmanjšala doze ampak sem poiskala pomoč pri eni bioenergetičarki,ki mi pomaga in mi je ona svetovala,da naj vsaj poskusim zmanjšat dozo ampak me je res mal strah,da se mi bolezen ponovi v hujši obliki,ker sem imela kar hude dneve,ko sem zbolela za tem h******.Ali je kdo že imel take izkušnje in kaj naj naredim,kadar imam čudno omotično glavo?

Vesela bom vsakega nasveta in pogovora z vami.
Default avatar

strahopetka

Pozdravljeni.
Sedaj sem že nekaj dni brez antidepresivov in jemljem DOMINOR.Mislim,da mi kar pomaga in tudi spim ful uredu.Upam,da se bolezen ne ponovi.

Ali je kdo že imel kakšno tako izkušnjo in ali je imel kdo odtegnitvene simptome,koliko dolgo so trajali in kakšni so bili?Jaz imam glavo ful čudno.