Groza me je kako za vsak obrok jedo meso.
Mesa ne jem že veliko let. Nisem slabokrvna in pogosto bolana. Prej nonstop prehladi in viroze, sedaj tudi ampak 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj. To povem zato, ker me marsikdo vpraša kako sploh živim. Sem za to, da bi se meso nehalo jest, ampak do tega je še veliko stoletij, če sploh kdaj bo tako. Ampak trenutno sem najbolj proti temu, da se meso je vsak dan. Da je toliko živalskih farm in mesnic, toliko zemlje je kmetijske samo zato, da se hrani krave in pusje,perutnino… ki gre potem v zakol. Za 1kg kravjega mesa je potrebno 10kg žitaric. Teh 10 kg zavzame ogromno kmetijske površine. Namesto tega bi se sadilo za ljudi, bi bil kruh in drugi izdelki veliko cenejši ter dostopni vsem ljudem po svetu. Če kdo reče da nemesojedci odžirajo živalim hrano NI RES! Odžirate jo vi, ljudem in živalim,saj gre ogromno zelenjave samo za živino, ki pa potem tričetrt poserje. Doma imam več vsejedcev in smo se dogovorili da se kupuje samo preverjeno meso, kjer živali živijo solidno, imajo na voljo gibanje in sončno svetlobo. Ne kupujemo mesa, kjer so živali prenatrpane v tovornjakih se vozile več dni brez hrane in vode v tovornjaku, kjer se grizejo zaardi živčnosti in čutijo strah, ne kupujemo mesa ali jajc iz baterijske reje, ne kupujemo nobene hrane, kjer so živali trpele in živele v groznih pogojih. Vse eko in prosta reja. Eko tudi zato,ker je v mesu 10krat več pesticidov kot v zelenjavi. Doma ne jedo mesa, kjer so živalim v grlo napeljali cevi da bi bile prej za zakol (gosi,race), ne mesa kjer so živali filali z hormoni in antibiotiki. Na Bolhi pogletje, kmetje prodajajo meso živali, ki niso zaprte, jajca proste reje, celo purane, ki uživajo do smrti zunaj veliki ogradi…. Se dobijo mesni izdelki, kjer živina ni bila pred tem zaprta v miniaturnih kletkah. Živinoreja je tudi glaven onasneževalec okolja, bolj kot avtomobili. Če imate doma zemljo poskusite čim več sami pridelati, kure bodo vesele majhne ograde, kjer se bodo prosto pasle. Veliko bolje kot majhna kletka z 13 kurami na kupu, kjer se niti premikati ne morejo.
Ja imaš prav … ampak je tu še en vidik situacije, sama kupujem meso in zelenjavo od okoliških kmetov, ker sva doma ravno na pragu Pohorja in je tod naokoli veliko te možnosti, ampak vedno pa se ne zmorem preseravat po eko tržnicah in kupovat raznih žitk v trgovinah ala Norma, Ajda … ker mi finance tega ne dopuščajo vedno, včasih je lažje kupiti pol kg Lidl mesa iz nevem katere madžarske farme za 3 eur – kot onega za 8 eur, ki je odrezan iz riti srečne krave, ki se prosto pase,po Pohorju recimo … pa morala in načela gor ali pa dol.
mislim… kaksna groza… moram prec do sosedov pa jim zacet tezit nej nehajo jest vsak dan solate, ker me je groza. uboga solata, ubogi ljudje…
Pa paradižnik!
Brala sem, da reveža kap preden ga utrgajo[/quote]
ja no, kako lahko secirajo tako lepo rdeco okroglo stvarco, da se ji ven usujejo peske pa izcedi sok, pol pa reveza se nasolijo… pa okisajo paaa… neeeee ne zdrzim vec. to je mucenje.
Pa paradižnik!
Brala sem, da reveža kap preden ga utrgajo[/quote]
ja no, kako lahko secirajo tako lepo rdeco okroglo stvarco, da se ji ven usujejo peske pa izcedi sok, pol pa reveza se nasolijo… pa okisajo paaa… neeeee ne zdrzim vec. to je mucenje.[/quote]
Šmrk, prav srce me boli…in kofetarca se zjutraj baje loti korenčka:). Čist po nedolžnem obsojen in izpuljen. Le kaj si je moral misliti:).
ja no, kako lahko secirajo tako lepo rdeco okroglo stvarco, da se ji ven usujejo peske pa izcedi sok, pol pa reveza se nasolijo… pa okisajo paaa… neeeee ne zdrzim vec. to je mucenje.[/quote]
Šmrk, prav srce me boli…in kofetarca se zjutraj baje loti korenčka:). Čist po nedolžnem obsojen in izpuljen. Le kaj si je moral misliti:).[/quote]
Dejte no, zdej mam pa slabo vest, ker sem zlorabila skledo solate in jo pojedla.
hmmm…. soljata pa paradajz pa zrezki pa krace pa piske… mater milo burger mi je zapasal. mogoce bo jutri za malico 🙂 ga ze dolgo nisem jedel.