Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Na testu: Nissan Juke 1.5 dCi Acenta

Default avatar
Na testu imamo vozilo Nissan Juke 1.5 dCi z opremo Acenta.

Cena osnovnega modela Juke 1,6 16v Visia: 14.990 EUR
Cena testnega modela: 18.740 EUR
Cena testnega modela z dodatno opremo: 19.340
(dodatna oprema: kovinska barva, stroški transporta in priprave vozila)

Ima 6-stopenjski ročni menjalnik. Trenutno se je zelo izkazal s porabo - po avtocesti ob povprečni hitrosti 110 km/h je poraba znašala 4,9l/100km.

Izjemno zanimiva zunanjost pa malce botruje k slabši preglednosti. Notri se počutiš zelo vredu, ob prvem stiku je zmotilo le dejstvo, da volan ni nastavljiv po globini.

Tu lahko postavite vprašanja v zvezi z vozilom.

Test je objavljen tu: http://avto.over.net/testi/nissan-juke-15-dci-acenta/
Default avatar
Men je pa ta avto tak smešen, da se zmeraj smejim ko ga vidim. Pa full ga starci furajo. Haha.
Default avatar
Glede na to da pišeš da je slabo pregleden. Ima juke parking senzorje? Koliko stanejo če jih moraš dokupit?
Default avatar
park je napisal/a:
Testen Juke z opremo Acenta žal nima vgrajenih parking senzorjev, ki pa bi bili v veliko pomoč.

V opremi Juke Tekna je vgrajena že serijsko kamera za pomoč pri vzratni vožnji. S tem motorjem pa stane 20.040 evrov. Pri tem pa poleg dobite še številne druge priboljške kot je navigacija, 6 zvoničkov, električno poklopljivi zunanji ogledali, inteligentni ključ, brisalce za dež,...
Default avatar
IztokFranko je napisal/a:
Hvala. Sam to je pa že 2000 jurja razlike za stvari ki jih osebno ne rabim.
Default avatar
To bi bil avto za ženo a ker ga bom moral tut sam pelat da vem kako se obnaša na cesti? Leži lepo v ovinku ko greš malce hitrej?
Default avatar
Sam tegale jukea pa vozijo sami starci, avto pa tako mladosten. Prav zanimivo jih je gledat nasmejene notri :D
Default avatar
starcd je napisal/a:
Sem to prebrala in šla v mesto in sem res slučajno bila pozorna na jukea. 2 sem videla in v obeh dva sivolasca z ženama. Vsi nasmejani :-)
Default avatar
koliko morš doplačat za 4x4 pogon?
Default avatar
600 je napisal/a:
Štirikolesni pogon je dobavljiv trenutno le v različici Juke 1,6 DIG-T z opremo Tekna in samodejnim menjalnikom M-CVT. Ta različica pa stane 24.240 evrov in s 140 kW moči (190 KM) in omenjeno opremo velja za najmočnejšo in najbogatejšo izbiro.
Default avatar
Ultraprofi je napisal/a:
Avtomobil se zelo lepo pelje. Pri višjih hitrostih v zavoju se dobro drži ceste. Zaradi kratke medosne razdalje pa ga kakšne neravnine presenetijo zaradi česar rad tu pa tam poskakuje, kar pa povprečnega voznika niti ne bo zmotilo. Moraš biti pozoren na to, da opaziš.
Default avatar
živijo. sama sem lastnica juka že leto in pol, bila sem med prvimi, ki so na kupili, takoj, ko je prišel na tg v sloveniji. in ne, nisem stara, sem pa nasmejana.je pa res, da so me ustavljali starejši ljudje, povpraševali po lastnostih vozila, in še zdaj se mi to dogaja. pač je model "ful hud", cenovno dostopen za "kao" crossoverja, in je odličen za moje pojme. sama imam 1.6 16v z opremo acenta sport. "pije" mi pri mestni vožnji okoli 7 litrov, pozimi je majka zajka, samo sistem proti zdrsavanju morš izklopit, ker sem v precejšnjih hribih doma, in u bistvu prideš kamorkoli brez 4kolesnega pogona.da ne govorim, kakšen je poleti, ves blaten...uglavnem, jst sm ful zadovoljna, čeprav sem v štartu hotela kaškaja, ampak ko sem pa jukeca videla-čeprav samo po sliki- sem se pa zaljubila vanjga.
Default avatar
hepl je napisal/a:
Sem mlajša, no ja 41 let :) In se strinjam z napisanim. Avto je lep za vozit, imam dizla in je varčen kot pravi že Iztok. Ni mi pa uredu, da je bolj malo prostora v kuferamu. Samo to sem vedela že pred nakupom in me zmoti le ko kaj večjega kupim in moram domov pripeljati.
Default avatar
jaz sem še mlajša;)
mah u bistvu je in ni majhen. sem pa tudi peljala omare notr, in stole in vsega, tako da za enega je čist uredu. poleti bo pa prišel na vrsto kak strešni kovček za na dopust, pa bo..
Default avatar
ja smo to pa je res vedno ko vidim juka vedno je neki stari noter :P :D
Default avatar
Najbolj grd avto!
Default avatar
Vsem polagam na srce da ne kupit bencinarja, ker je preveč požrešen.

Moderatorji