Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

dr. Senčar

Default avatar

nalica

Je najboljša ginekologinja, zdravnica, ženska.....na svetu.
Sem presrečna, da sem jo spoznala...tudi če ne bi bila zdravnica, takega človeka bi si želela imeti za prijatelja!!!
SONCE!!!!!!
Default avatar

sabinasencar

Nalica, hvala lepa za vaše sporočilo. Lahko je biti lep v luči ljudi, ki gledajo iz srca lepo. Ko govorimo o drugih, povemo največ o sebi. Polepšali ste mi dan.
Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

jerneja62

Nalica, se podpišem. Zopet verjamem v zdravnike. Njena ordinacija je bila napolnjena s toliko sonca in človeške topline, smeha in potivne enrgije, da sem od nje odhajala kot v transu. Se sploh ne da povedati z besedami. Res, punce, to morate samo probati, da bi razumele.
Dr.Senčarjeva, tisočkrat hvala za nepozabno srečanje in vsem skupaj želim sončen dan iz Dolenjske,


Jerneja
Default avatar

sabinasencar

Draga Jerneja62!
Hvala. Ve mi vlivate upanje, da sem na pravi poti. Tudi zato hvala!
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

lojka

Spoštovana dr. Senčar!

Tudi jaz sem bila prijetno presenečečena v vaši ambulanti. Iskreno se vam zahvaljujem za vašo stokovnost in človeško širino. Hvalabogu, da si vzamete čas in nam s svojimi nasveti pomagate tukaj na forumu.
Sedaj pa vas sprašujem v imenu moje prijateljice, ki nekako še ne obvlada veščin interneta.
Ima 43 let, celiakijo, hipotirozo..uživa Euthyrox 50. Je mati treh otrok. V zadnjem času opaža, da menstruacije niso več kakor so bile. Dobi menstracijo brez predhodnih znakov ( boleče in nepete prsi).Ponoči jo obliva pot, vendar ne redno vsako noč. Ima bolj suho nožnico in opaža upad libida, razpoloženje ji niha..potrtost, Zanima jo, kateri dan ciklusa naj da pregledat določene hormone( progesteron, estradiol..?), da bi prišla k vam že z izvidi.

Najlepša hvala in lep pozdrav!
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni!
Hvala za lepe besede.
Dovolj bo če naredi laboratorij v drugi polovici ciklusa (da ji ne bo potrebno dvakrat jemati krvi). Približno dvajseti dan od prvega dneva zadnje menstruacije naj si da pregledati progesteron, estradiol, ščitnične hormone (verjetno te že ima) in FSH. FSH se sicer pregleduje v začetku ciklusa, a bo zadostovalo. Zaenkrat bo dovolj, glede na vse opisane težave.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

Marija P

Spoštovani!

Zanima me kje ordinira dr. Senčar?

Hvala

Marija
Default avatar

nalica

Marija v Ambulatoriju na Savski 10 v Ljubljani. Pokliči 01/ 280 32 70, na vrsti boš čez par dni in zelooooo zadovoljna ..obljubim!
Pozdravčke!
Default avatar

lojka

Pozdravljena!
Dr.Senčarjeva ima ambulanto na na naslednjem naslovu:

ZDRAVNIŠKA ZADRUGA AMBULATORIUM
ZELENI TRIKOTNIK Z.B.O.

Savska Cesta 10
1000 Ljubljana


Tel: 01 280 32 70

Lep pozdra!
Default avatar

DAMIJANA

V Ljubljani, Ambulatorij te l012803270,če rabite dobrega zdravnika, človeka z veliko začetnico, potem ne odlašajte gospa Marija, ker boste res srečna že ob spoznanju, da obstajajo zdravniki, ki jim je glavno vodilo vaše dobro počutje in zdravje...vse to je ga. Sabina Senčar. Jaz je ne menjam, ker se mi je v enem mesecu in pol odkar sem jo spoznala, življenje spet povrnilo na pravo pot...
lp
Damijana
Default avatar

sabinasencar

Hvala vam za tako lepe besede. Zelo sem vam hvaležna za vsako lepo misel. Ko govorimo o drugih, govorimo o sebi. Vesela sem, da vsak dan srečam tako prijetne ljudi. Moje delo mi omogoča, da vas srečujem vsak dan!
Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

tudi vprašanje

Spoštovana gospa Senčar, toliko dobrega slišim o vas in zanima me ali je vaše področje tudi inkontinenca in njeno zdravljenje? Namreč po drugem porodu imam resne težave, nikamor ne morem brez vložka, kar je za mlado žensko precej naporno, predvsem psihično. Seveda sem v teh letih bila pri svoji ginekologinji, poslala me je tudi do dr. Barbiča, oba sta super, ampak mojega problema nista rešila... delala sem vaje, hodila na e-stimulacijo, pa nič ne pomaga. Zelo me mika laserska operacija, to se mi sliši najbolj fino, ampak dr. Barbič pravi, da to pri nas še ni dovolj razvito in ne priporoča. Kaj vi menite, imate kakšne izkušnje s tem? Hvala in vse lepo.
Default avatar

barbarazerjav

zanima me,kaj bi to bilo-imam samo 2 dni menstruacijo,čisto malo,imam napet trebu in malo povečan,to traja 2 meseca,ultrazvok-b,p,noseča nisem,kot,da imam nekaj notri in me vse tišči,hvala in l.p.
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni!
Laserska metoda zdravljenja blage do zmerne stresne urinske inkontinence je v Sloveniji najmlajša metoda, kar ne pomeni, da ni učinkovita. Jaz imam zelo pozitivne izkušnje s tovrstnim zdravljenjem.
Z lasersko svetlobo in njenim termičnim učinkom remoduliramo kolagene v vezivnih tkivih, ki nudijo podporo mehurju. Laserska terapija je sicer že dolgo znana in učinkovita metoda na mnogih področjih medicine (dermatologija, oftalmologija, stomatologija...).
Vsaka nova metoda je bila nekoč za nekatere premalo razvita. Tudi ultrazvok ali magnetna resonanca sta se nekje začeli v Sloveniji.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

barbarazerjav

ALi so lahko krivi hormoni-če imaš samo 2 dni menstruacijo,svetlordeče,na 27 dni,vmes ni krvavitev,nobenih izcedkov,skozi sem napeta,razdražljiva,imam napet,povečan trebuh'?Hvala in l.p.,ultrazvok je b.p,nobenih posebnosti
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni!
Menstruacija na 27 dni, ki traja 2 dni in je svetlordeča je popolnoma normalno stanje.
Za menstruacijski ciklus so odgovorni hormoni.
Napetost, razdražljivost in zadrževanje vode ali napet trebuh so lahko simptomi predmenstrualnega sindroma (PMS). PMS nekaj dni pred menstruacijo je popolnoma normalno stanje, če pa PMS traja vseh 27 dni ciklusa je to preveč, celo nevzdržno. V primeru 27-dnevnega PMS potrebujete potrebno terapijo.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

ema3

Spoštovana dr.Sabina Senčar!

To naj bo namenjeno vam in vsem ženskam,mamicam,dekletom ..............ki si upajo


Sem pacientka dr. Senčarjeve. Pri njej sem se oglasila zaradi inkontinence. S tako toplim človekom in s tako ženskim pogovorom o intimnih zadevah kot z dr. Senčarjevo se še nisem
pogovarjala , spraševala , poslušala. Je enkratna ženska, ki je meni na razumljiv preprost
način razložila kako so stvari postavljene in kakšna je laserska operacija.Zdaj sem četrti teden po operaciji. Popolnoma nič ne boli in počasi se stvari postavljajo na svoje mesto. Vse ženske,
mamice , dekleta, žene stopite do dr. Senčarjeve, povejte ji svoje probleme ,nikar ne čakajte
da bo leto okoli in bodo težave še večje, zaupajte sebi,zaupajte njej saj kot jaz vem,
take ginekologinje še nismo imele. Vse moje spoštovanje njej.
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni gospa Ema3!
Hvala za vaš pogum, lepo misel in res lepe besede. Ostala sem brez besed. Vaše pismo je zame najlepše darilo.
Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

jerneja62

ema3 je napisal/a:
Ema3,
točno tako si napisala, kot dr.Senčarjevo doživljamo vse tiste, ki hodimo k njej.
Globok poklon in želja, da bi taki zdravniki postali naša realnost.


Lep pozdrav vsem.
Default avatar

nalica

Drage dame, naj se še jaz pridružim in še enkrat ponovim, da take zdravnice in srčne ženske kot je dr. Senčarjeva še nisem srečala in da nam je vsem ki smo jo uspele spoznati polepšala in obogatila življenje! HVALA, HVALA, HVALA...iz srca!!!!

Vsem vse lepo!

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič