Starševski čvek

Plačilo akontacije?

Default avatar
V ponedeljek sem plačala akontacijo na račun lastnika apartmaja, za dopust. Pa mi še nič in javil, da je prejel. Koliko časa pa to ponavadi traja, kdo ve?
Default avatar
jaz tud ne razglašam okrog, ko dobim kak denar.

A ni najbolj enostavno vprašati ga? Saj se gre za tvoj denar, madonca.
Default avatar
Mi je napisal, da mi bo sporočil takoj, ko prejme, pa ni še nič, zato sprašujem. Sklepam, da je potreben kak dan?
Default avatar
Zakaj pa plačujete vnaprej? Na netu se najde na kupe spletnih strani, preko katerih lahko rezerviraš apartma ali hotel brez kakršnihkoli vnaprejšnjih plačil, z možnostjo stornacije do par dni pred odhodom.

Sicer pa, če si denar nakazala na račun, imaš vsaj papir o tem. Men so najboljši taki, ki denar kar v kuverti pošljejo, pol pa jamrajo po forumih, da je prejemnik rekel, da se je pošta izgubila ...
Default avatar
zakaj plačujete je napisal/a:
Zato, ker pri apartmajih privat hočejo akontacijo, da vidijo, da misliš resno. Pregledala sem verjetno 1000 apartmajev, pa nisem našla na kupe, oz. nobene strani, kjer bi lahko rezervirala kar na lepe oči. Tudi prek agencije sem rezervirala nekaj dnevni dopust v hotelu, je bila potrebna akontacija.
Default avatar
Pošlji mu mail in ga povprašaj.
Tako običajno naredim jaz - če čez par dni ni odgovora, pošljem mail, da sem pred par dnevi vplačala in da me samo zanima, če je že prispelo. Do zdaj sem še vedno dobila odgovor. Hitro.
Default avatar
hrvaška je napisal/a:
Sem spregledala, da gre za Hrvaško. Oni zgleda hočejo plačilo vnaprej. Agencije pa seveda tudi.
Poznam bolj rezervacije po drugih evropskih državah. Npr. na www.booking com ali pa www.venere.com (pa še jih je) še nikol nisem plačala enega evra vnaprej ne za apartma ne za hotelsko sobo.
Z agencijo grem pa vsakih par let na kako last minute varianto, tisto je pa itak treba takoj vplačat.

Edina stvar, kjer pristanem na vnaprejšnje plačilo, so letalske karte, ker tam pa res ni druge variante.
Default avatar
Jaz tudi v Avstrijo plačam akontacijo vnaprej... pač jim pošljem potrdilo o plačilu še po e-mailu in vedno dobim odgovor v dnevu, dveh, da so prejeli denar.

Na Hrvaško pa nakazilo traja kak dan več..
Default avatar
Najbolje, da vprašaš. Ti Hrvati so všasih malo pošasni z obveščanjem, vsaj po mojih izkušnjah. Jaz vedno pošljem mail in ko mi odgovorijo, mi tudi pošljejo potrdilo o prejemu akontacije.
Živi in pusti živeti