Med.Over.Net

Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Posvet o urgentnih stanjih, bolečinah, povišani temperaturi in poškodbah. Kje poiskati pomoč?

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Povišana telesna temperatura

Default avatar

atia

Spoštovani,

ne vem več kako naj si še pomagam. 20.1. 2012 sem zbolela za sinuzitizom in dobila Amoksiklav. Dva dni po nehanju jemanja Amoksiklava, sem začutila pekoč mehur ob koncu uriniranja. 1. 2. 2012 sem začela piti Primotren in ga pila 5 dni. Stanje se je malo poboljšalo, vendar se je že 12. 2.vrnilo v hudi obliki. Bolela me je leva ledvica in v mehurju sem imela krče, tako da sem poiskala pomoč v dežurni ambulanti in dobila Ciprobay in Naklofen. 12. 2. sem imela le malo povišano telesno temperaturo - 37,1. 15. 2. sem obiskala svojo zdravnico in po laboratorijskem izvidu urina in krvi, je našla nekaj svežih eritrocotov in mi predpisala še eno škatlo Ciprobaya. Nekaj dni me muči hud kašelj (zdravnica je poslušala pljuča in rekla, da je vse v redu), poleg kašlja pa me skrbi stalno povišana telesna temperatura. Od 13. 2. do danes ko smo 16. 2. imam že zjutraj ko vstanem temperaturo 37,4, popoldan mi naraste na 38,5. Takrat popijem Lekadol plus C in temperatura spet pade na 37,1, zvečer pa spet naraste in spet popijem Lekadol plus C. Danes je to že četrti dan. Vse me boli od ležanja, ko vstanem me boli glava in sem slabotna. Ker imam tudi "lepotno napako" rahlo ukrivljene srčne zaklopke, se mi zdi, da ta temperatura ne koristi mojemu srčku kot tudi ne notranjim organom. Zaradi česa imam povišano telesno temperaturo, saj me ne boli več ne mehur ne ledvica?
Kaj naj naredim? Ali je res za počakat, da bo bolje, ali potrebujem kakšno dodatno preiskavo?
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor.
Default avatar

skufec

Pozdravljeni!

Antibiotik pojejte do konca. Vročina se pri vas res že precej dolgo vleče. Če je bil razlog za vročino bakterijski infekt, bi morala že izzveneti, saj ste v kratkem času pojedli 3 antibiotike.
Lahko pa je razlog vročine drugje: sočasne viroze in podobno.
Niste napisali, kakšna je vaša lepotna okvara zaklopk. Če je res le lepotna, načeloma ni razloga za skrb. Če pa gre za kakšno okvaro, pa je večja možnost vnetja - endokarditis (kar bi bilo potrebno izključiti, če se vročina tako vleče).
Mislim, da bo bolj varno, če greste nazaj do vašega zdravnika.

Lep pozdrav
Mateja