Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kruta resnica o vrednostenju življeja

Default avatar

Zgrožena

Spodaj sem brala o tem, kako lahkomiselno in brez zadržkov ste nekateri, ko pride do nepričakovane zanositve. Smo mar Bog, da odločamo, kdo bo živel in kdo bo umrl? Če se zalomi, je itak na razpolago splav, piece of cake? Groza me je, kako malo je danes vredno človeško življenje,

Pa še pretrsljiva zgodba o punci, ki je v Ameriki preživela splav v sedmem mesecu nosečnosti. Ja, v obljubljeni deželi je zakonit splav s fiziološko raztopino, ki ga vbrizgajo v otroka in umre v maternici; do konca nosečnosti.


Default avatar

še bolj zgrožena kot ti

sem glede tega, kako lahkomiselno se nekateri ob vsej kontracepciji in znanju seksarijo naokrog. pa sami na dsp, pa še proizvajajo nova lačna usta. Pa tale tvoj Bog ima kar dober želodec, ko je moral in še mora prežvečiti milijone mrtvih, ko se politiki odločijo in sproducirajo kakšno vojno.
Default avatar

Zgrožena

Orkanski veter je v Ljubljani razkril streho laboratorija za ginekološko citopatologijo. Ogromno zarodkov je postalo izrodkov, saj so zmrznili.
Default avatar

dej,dej

Zgrožena je napisal/a:
Zdaj pa že pretiravaš. A za višjo silo še nisi slišala? Imamo vpliv nanjo? Ne, to pa zato ker nismo Bog.
Default avatar

Mrka

Kruta resnica je ta, da smo vedno bolj zreducirani na blago, ki mora prinasati dobicek. Ki mora v sluzbi imeti cimboljse performanse, po sluzbi pa po moznosti vzgajati bodoce suznje, nase naslednike. To je kruta realnost 99% ljudi. O onem 1% ne bi.

Pak temu pristej se dosti bolj kruto resnico tistih, ki zivijo na obmocjih, kjer se psihopati na pozicijah moci rejo spopade/vojne/pokole. In si lahko srecen ze, ce si ziv in ne-pohabljen.

Pa kruto resnico tistih, ki ne vedo, ali bodo lahko sebe in svojega otroka sploh preziveli.

O dodatni kruti resnici, kaksno je zivljenje nezazelenega otroka, najbrz nisi niti pomislila v svojem svetohlinskem zganjanju patetike.

Kaj, ko bi se vi, pro-life aktivisti, raje pobrigali za blagor tistih, ki so ze na tem svetu in se ne ukvarjali toliko z nikoli rojenimi. Ampak vase svetobolje se itak konca v trenutku, ko se otok rodi. Potem vas njegova dobrobit ne zanima prav nic vec.
Default avatar

dejki

Tudi meni je težko, ko berem: ALI NAJ OBDRŽIM OTROKA??? Tako, kot smo mi razmišljali, ali naj obdržimo mačka, ki se je neke noči priklatil k nam. Pa še tega smo obdržali... Tako pa mi grdo na bruhanje vprašanja, če naj obdržim otroka, ker imam že dva... Bi najraje napisala, naj obdrži tistega, ki je v njej in odda tista dva, ki ju ima doma. VSI so enako njeni, mar ne?
Default avatar

trnovka

dejki je napisal/a:
Ne vem, kaj ti ima za iti na bruhanje. Ženska je očitno pred težko odločitvijo, nenačrtovano je zanosila, ne ve, kako bo s službo, s plačami, ljudje okrog nje ji govorijo, da moraš biti pa res korajžen, da imaš v tej krizi otroka, stanovanje imajo dovolj veliko za tri osebe, ne za štiri ali pet, avto tudi ... Ljudi okoli sebe ne more vprašati, kaj naj naredi, ker bodo pogrevali njen splav do sodnega dne, če se bo odločila zanj, če bo otroka obdržala, mu zna pa kakšna prijazna duša kdaj celo povedati, da se ga je mama hotela znebiti.
Poskusi se malo postaviti v njeno kožo. To so težke odločitve. Pohvalno je, da ljudje razmišljajo, preden jih sprejmejo. To je za ploskat, ne za bruhat.
Default avatar

hja

trnovka je napisal/a:
oprosti, ne ploskam ljudem, ki razmišljajo o umoru svojega otroka.
Default avatar

bolano

hja je napisal/a:
bolano - tudi ljudem, ki zavržejo svoje otroke, tudi ljudem, ki ne hranijo svojih otrok, tudi ljudem, ki pretepajo svoje otroke, tudi ljudem, ki jih spolno izkoriščajo, tudi ljudem, ki....še mnogo bi lahko napisala in če vidiš so nasprotja - daj razmišljaj, zato imaš možgane no.
Default avatar

hja

bolano je napisal/a:
tudi tem ne ploskam, se strinjam.
Default avatar

Boom

Predvidevam, da bi tu zgražajoče se dame z veseljem posvojile kakšnega, ki bi ga njihov lasten dedec pridelal postrani in bi ga njegova mati hotela splavit.
Default avatar

hja

Boom je napisal/a:
ne vem, tudi mogoče, bi ji pa sigurno poslala dedca, da nebi bilo treba splava delat. Posvojitev v slo ne bi bila noben problem, prej nasprotno, če bi ga le hotela oddat.
Default avatar

čistunke

hja je napisal/a:
Sam predrage Slovenke seveda rajši splavijo, kot dajo v posvojitev. Pri slednji je treba otroka donosit in rodit, nosečnost seveda opazijo sosedje in bližnji in bi se v primeru oddaje otroka lahko zgražali. Tako pa greš, ga splaviš, "problema" ni več, ti si pa še vedno lepa pred sosedi. Plosk, plosk!
Default avatar

Hm

Niti slučajno ne podpiram žensk, ki se nezaščitene dajejo dol in imajo potem en kup splavov zaradi lastne neumnosti. So pa tudi primeri, ko ženska kljub zaščiti zanosi. In če iz kateregakoli razloga ni sposobna skrbeti za otroka ne vidim poante v tem zakaj splava ne bi naredila..
Default avatar

tuji trebuh tvoja skrb

brigajte se zase in se vsak večer vprašajte kaj ste pa danes naredile dobrega drugim. v odločitve drugih žensk o tem koliko otrok bodo imele, se pa ne vtikajte. še manj pa lahko ocenjujete komu je katero življenje vredno. sploh je pa vaš bog tisti, ki bo sodil vas, zato se mal vprašajte, če bi bil zadovoljen z vašim obsojajočim vedenjem.
Default avatar

dejki

trnovka je napisal/a:
Jaz vem, o čem govorim. Mi je življenje marsikaj prineslo, tako, da... Ne govori zame, kaj in kako...
Default avatar

hja

tuji trebuh tvoja skrb je napisal/a:
vedno bom obsojala zlo in zla dejanja in splav to je.
Default avatar

zahjaaa

kakor boste sodili tako boste sojeni....................
Default avatar

jklč

dejki je napisal/a:
Zelo lepo, aplavz!
Default avatar

težko živite

jklč je napisal/a:
eni pa res težko živite, ko morate gledat vso to grozo okrog sebe. Kako lahko sploh spite v tem krutem svetu? Ali pa vam je v resnici prijetno, ko lahko tako lepo obsojate druge in se imate za sol zemlje in luč sveta? Ko komaj čakate, da se najde nekaj, kar dvigne vašo vrednost? Ker ste tako dobri, ker tako spoštujete življenje? Je kar fajn it k maši, pa poslušat, kako dobri ste vi in kako slabi so drugi a ne?