Starševski čvek

jeb*** vinjeta!

Default avatar
če slučajno obstaja še kak butec ali butara, je še kdo nalimal vinjeto na zasenčeni rob šipe? :)

kakšna ideja poleg očitne rešitve o nakupu nove vinjete, npr. kak mcgyver podvig? :))
Default avatar
Ma kaj te briga, važno da jo maš. Če jim pa ne paše, pa naj jo sami odpopajo pa zalimajo kamor hočjo :))
Default avatar
ah *ebi ga! Pa se je čisto nič ne vidi? Preden si jo nalepu-la, bi jo mogla z labelo namazat...baje se jo da pol brez težav odlepit :)
Default avatar
Ups :))) --- samo nasmeh je bolj grenak :S)
Default avatar
monaaa je napisal/a:
Da. jaz sem mati dal denar in avto da je šla zame kupit vinjeto, ker nisem imel časa. Ugani kam jo je nalepila? :)
Ampak po mojem ne bo problemov. Itak darsovci gledajo skozi daljnoglede in jo vidijo. Kolikor sem gledal poročila, jo je en tujec tudi tako nalepil in so ga samo opozorili da je narobe, kazni pa ni dobil.

Če mi bodo pa kaj zatežili, bom pa rekel da sem jo nalepil v zasenčeni del zato, da je ne poškodujejo sončevi UV žarki :D
Default avatar
mah.. kokr mam jaz srečo, bom ravno js naletela na takega darsovca, ki bo citiral ne vem kter člen zakona, da se napačno nalepljena vinjeta smatra kot neveljavna, torej kot, da je ni. in hop po žepu 300 eur..
me ma, da grem špohtlat.. mogoče mi pa rata odlepit.. sam gruntam, al mora bit fejst mraz, al fejst vroče, da ne razpade med špohtlanjem :)

a tole z opozorilom tujcu je bilo danes v poročilih? da se lahko vsaj na to sklicujem hi hi :)
Default avatar
Moj oče;-) ma ga je tako sekiralo da jd poklical na dars in vprašal, kako in kaj. So mu rekli da je dejansko kaznivo če maš vinjeto nalimano tako da se je ne vidi (če prebereš v njihovih navodilih na spletu je dejansko tako!). No ampak je šel tja k njim (center ki ga majo v Lj na Griču) in plačal 6e, da so mu vinjeto zamenjali oz odstranili staro in novo nalimali kamor je treba. Ni blo treba nove vinjete kupvat, samo menjavo je plačal.
Default avatar
kanja je napisal/a:

no tole sem čakala! najlepša hvala za pomoč, šibam takoj jutri tja!
Default avatar
monaaa je napisal/a:
Zadnjič enkrat je bilo v prispevku na POPtv.

Pa ne špohtlaj, ker te to lahko stane 100€ :)
Default avatar
Ja pa račun in slip od vinjete morš met zraven, pa gre bp in ti za 6e vse naredijo.
Default avatar
Da bi plačala , da mi drugi nalepi vinjeto in očisti staro?Ja folk, a tudi tega ne zmorete?Staro vinjeto greješ s fenom, lepo gre stran, potem očistiš steklo z acetonom ali čistim alkoholom, da razmastiš, potem nalepiš novo, kjer je na drugi strani narisano kam se jo lahko nalepi.In zato je treba iti na Grič....kok ste eni leni in nepraktični.Jaz sem naredila na svojem avto mobilu in na moževem.
No zdaj pa monovke napad!
Default avatar
Moj mož jo vedno nalepi na sredino vatrobranskega stekla (prvič je bila fora, zdaj je tradicija) in nikoli ni bilo problema.
Default avatar
Brez vinjete je hud prekršek. 40. dni brez registracije avta šefa policije Zagorška, katerega so ujeli, pa je razumno, da se človeku to dogodi. Tako tolmači policija o navedenem primeru.
Default avatar
mislimno je napisal/a:
Si si ti prebrala kaj je sploh fora te teme? Dej preberi še enkrat in če ne boš zastopila pa še enkrat in tako nadaljuj dokler ti ne bo jasno za kaj se gre!!! Drugače pa blagor tvojemju možu za tako neleno in praktično ženo!!! Ampak na žalost nepismeno.
Default avatar
mislimno je napisal/a:
ti si pa funkcionalno nepismena, a ne? Ne gre za to da bi plačala 6e za odstranjevanje stare in lepljenje nove vinjete! Gre za nepravilno nalepljeno NOVO vinjeto, kjer plačaš 6e, da ti to nepravilno nalepljeno novo vinjeto odstranijo in nalepijo drugo vinjeto (KI TI JE NI TREBA KUPIT AMPAK JE VŠTETA V TEH JEBENIH 6E, seveda če maš račun in slip od te narobe naleplene). No ti pa lahko daš 95e za še eno novo vinjeto in sama zamenjaš. Bo šlo?
Default avatar
Mas vrjanto da se ti sipa na kteri je vinjeta po nesreci razbije in pol ti baje darsovci povrnejo za vinjeto...
Default avatar
Cicerika je napisal/a:
ni treba lomit šipe, jo zamenjajo čist prijazno tud brez tega, sam 6e plačaš, nove vinjete pa ni treba!
Default avatar
Cicerika je napisal/a:
Šparajte račun dokler vinjeta ne poteče.
Default avatar
Koliko nepotrebnega kreganja. Pa je treba samo na listek, na katerem je nalepljena vinjeta, pogledat. Tam vse piše in je vse narisano. Piše, da se vinjeta NE SME lepiti na zatemnjena mesta. Narisano pa je, kje se lahko. Spodnji levi rob, zgornji levi rob in sredina šipe ob ogledalcu. Vem da tale moja izjava nasilno prekinja vaše razlivanje žolča in dokazovanje svoje pameti ali neumnosti drugih, ampak tako pač je. DARS se pač ni spomnil, da bi poleg napisa in slike priložil še CD s posnetimi navodili, kje se zadeva lima :)
Če obdržiš zadevo na napačnem koncu šipe, je samo vprašanej časa kdaj naletiš na kontrolorja, ki se bo držal zakona. Torej jo le prelepi drugam za tistih 6 €.