Forum.Over.Net

Starševski čvek

toyota yaris, izkušnje?

Default avatar

nakup avtka

Zamenjala bom svojega 10 let starega jeklenega konjička in kot drugi avto pri hiši bi nabavila yarisa. Ga ima kdo? Zadovoljstvo? koliko porabe ima glede na pretežno mestno vožnjo, brez avtoceste? kvarjenje?

Hvala.
Default avatar

jon

Nimam Toyote, je pa kolikor sem bral, znamka s najmanj popravili in najdalj drži ceno, tako, da tudi stari niso poceni !!
Default avatar

nakup avtka

jon je napisal/a:
Ja, saj. Ker sem tudi sama to slišala, smo se zanj odločili. za novega sicer, mi gre pa predvsem za to, da se ne bi kvaril. Garancija je 5 let.
Default avatar

jon

nakup avtka je napisal/a:
Pojdi v Toyoto na Viču in se zmeni za poiskusno vožnjo oz. avto ti lahko dajo za čez vikend, ko boš že tam poglej tabelo servisnega intervala in ceno istega, imajo vse obešeno na zidu za vsak tip avtomobila Toyota .
Default avatar

nakup avtka

jon je napisal/a:
Sicer sem z Obale, tako da ne mislim hoditi na Vič,:)) Sem že bila na testni vožnji, me je prepričala.

Kaj pomeni tabela servisnega intervala in cena istega? Oprosti mojemu neznanju, pač nisem tehnični tip. A to pomeni, koliko stane letni servis vozila?
Default avatar

ana250

Imam toyoto yaris že 7 let. Še nikoli nisem bila na servisu, razen na rednem letnem.Zelo zadovoljna.
Default avatar

jon

nakup avtka je napisal/a:
Servisni interval ali servis po dolečenih kilometrih, ki jih določi proizvajalec, pri Toyoti mislim, da je vsakih 15000 prevoženih km ali eno leto od zadnjega servisa !!
Default avatar

nakup avtka

jon je napisal/a:
Aha, hvala za razlago.

ana250, hvala tudi tebi, ravno to želim vedeti. Pa tudi kako je s porabo bencina. sicer piše v tehnični specifikaciji, ampak vem, da tam ne napišejo realnega stanja.

Sem gledala tudi od Chevroleta Aveo, ker ima vse od dodatne opreme za bistveno manj denarja, ampak sem potem slišala, da je zelo pokvarljiva in sodelavkina Avea pije 10l bencina na 100km, kar je ogroooomno. Upam,da je Yarisova poraba pri mestni vožnji nekje 6 - 7 l.
Default avatar

dsimon1

Poraba 6.2 l, je avtomatik ki naj bi trosili malo vec. Drugace je ok, malo me motijo kaksne malenkosti kot je zadnja polica ko odprem prtljaznik, butast gumb za potovalni racunalnik... Ampak to so malenkosti.
Default avatar

toyotka

toyota je najboljša znamka avtomobila :)

vozim avensis verso, je ful star že, ampak žal so jih nehal delat :((( pije malo, čeprav je velikan.
Default avatar

Toyotka

Moja Yaris je stara 8 let. Nobenega popravila do sedaj. Vsako leto reden servis. Enkrat sem menjala brisalce in pred kratkim prvič akumulator.
Poraba na kratke razdalje, z zimskimi gumami - okrog 6 litrov, na dolge razdalje pod 5 litrov.
Je pa 1,3 motor VVTi.
Super zadovoljna.
Default avatar

še bolj stara toyotka

Moja je že v trinajstem letu in še vedno nobenih težav. 198.000 km, za po Sloveniji, samo redni servisi, pa še tistega sem vmes že prešpricala (vem, da ni dobro to). Torej go for it :)
Default avatar

yariska

Moj Toyota Yaris bo letos star 5 let, z njim sem izredno zadovoljna, ga ne menjam za nič na svetu, zanesljiv, brez problemov, placa notri več kot dovolj, sicer pa zunaj majhen, okreten, praktičen za parkiranje, nizka poraba (6 l/100 km pri mestni vožnji, avtocesta nekaj malega čez 5 l). Imam pa bencinarja. Res srček. Svetujem absolutno.
Default avatar

jarček

Štiri leta imam dizla, 1,6, zelo zadovoljna, poraba goriva ni nikoli čez pet litrov, fino ga je vozit, pridem kamorkoli, obrnem skoraj kjerkoli, dobro vodljiv, dovolj prostora, le malo glasen in kurjava je bolj počasna.
Default avatar

Lun

Moja toyota je bila stara dvajset let,ko sem jo kupila. Prva verzija jaris. Ketna ter original akumulator. Mehanik se je smeji. Vse dela kot mora
Default avatar

premalo zadnjo šipo premali prtlažnik

Ima mini prtljažnik, nevreden naziva prtrljažnik, ima pa tudi mini konkavno kroglasto zadnjo šipo, zato je z njo zelo težko parkiranje, čeprav je to mali avto, ni vidljivosti in se voziš po parkingih na pamet, ob opazovanju, kako drugi parkirajo. Ne maram malih okenc. Zadnja šipa mora bit pravokotne oblike zaradi lžjega predstavljanja in zaznavanja odmika do roba in drugega avta itn.
Default avatar

Olalana

Kar vzami Toyoto in ne sedaj zaradi porabe...ampak glede kvalitete in z manj okvarami.
Ne bo ti žal...:)