Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

tehnični - registracija

Default avatar

zabava ples

Ali mora tehnični pregled vozila opraviti prav lastnik ali lahko kdo drug?

Kaj pa podaljšanje prometnega dovoljenja?

Ali za podaljšanje prometnega dovoljenja preko spleta potrebujem kakšen podatek s tehničnega pregleda ali je dejstvo, da je tehnični opravljen, že zabeleženo v njihovem sistemu?
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, teh. pregled lahko opravi kdorkoli. Podaljšanje prom. dovoljenja je v domei lastnika oz. pooblaščenca, ki poseduje pooblastilo. Priporoča se oz. dobro je tudi, da je pooblastilo overjeno. Glede podaljšanja preko spleta ne poznam postopka. Sem pa prepričan, da Vas sam postopek skupjaj z navodili, natančno vodi do podaljšanja. Tudi meni je logično, da so podatki o teh. pregledu v bazi tako, da ne vidim potrebe o kakšnem podatku.
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]
Default avatar

Sting

Na tehnični pregled lahko vozilo pripelje kdorkoli. Podaljšanje registracije lahko opravi tudi druga oseba brez pooblastila, a se vedno lahko tudi zaplete, če je uradnica preveč toga. Včasih ne pomaga tudi pooblastilo, čeprav je overjeno. V skladu s slovenskim pravnim redom (smo pravna država na papirju) opravite registracijo tam, kjer vas poznajo in ne bo težav. Sam sem pred leti želel registrirati ženin avto (imava isti naslov in isti priimek) in tega nisem mogel opraviti na Vodovodni v Ljubljani. Slučajno sem pred vhodom srečal prijateljico (malo sva poklepetala) in jo po tem odpeljal k referentki, kjer sem jo predstavil kot ženo. In je šlo lepo skozi. Glavno, da je bilo pravici zadoščeno.
Default avatar

avtose 1

mož je mehanik, ko porihta avto za tehnični, ga tam tud odpelje in po želji stranke tud registrira, na tehnični bazi, brez problemov.
Default avatar

whisperus

Kot bivši zaposleni mehnik v podjetju ki opravlja tehnične preglede lahko povem da so tehnični pregledi opravljeni kakovostno in temeljito
Default avatar

whisperus

Tehnični pregledi so bistven proces omogočanja varnosti v prometu, in vaša varnost je mora biti na prvem mestu. Kvalificirano osebje vam bo pomagalo pri vsakem nastalem problemu, da bo pregled natančen, temeljit in v skladu z zakonodajo. Pregled vključuje pregled vseh svetil na vozilu, podvozje, pnevmatike, izpuh in izpušne emisije, zavore in obvezno osnovno opremo (trikotnik,prva pomoč,…) Tehnični pregledi se opravljajo za motorna vozila, vozila, ki se uporabljajo za javni prevoz,avtobuse, vozila ki se uporabljajo za usposabljanje kandidatov, za vozila opremljena kot vozila s prednostjo ali vozila za spremstvo.
Default avatar

whisperus

Vsa vozila morajo biti registrirana letno, opraviti letni tehnični pregled z namenom obnoviti registracijo vozila in s tem zagotoviti, da je vozilo varno in pripravljeno za v promet.

Moderatorji

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK
lukarupnik