Starševski čvek

kdaj spolni odnosi

Default avatar
Torej, kdaj je za vas primeren čas za prvi spolni odnos, z novim partnerjem, s katerim imate resne namene. Do zdaj je bilo vedno tak, npr. v prvem mesecu veze, nobena se ni obdržala, večina razpad po treh mesecih. Torej kdaj? Ta nvoega če vprašam, ne vidi razloga da ne bi, me pa bo naje čakal ( nekako sem rekla da po treh mesecih). Aja starost okrog 30.
Mnenja?
Default avatar
Men se zdi to kul, da se prej malo tudi drugače spoznata in tako naprej. Tako da 3 mesece je ok. Pričakuj pa sedaj še drugačne odgovore - da je brezveze čakat. Pač odvisno kakšen človek si in kaj ti je pomembno.
Default avatar
Mar ni najbolj pomembno, kaj ti čutiš? Če na spolni odnos zaradi preteklih slabih izkušenj nisi pripravljena, pač počakaj toliko časa, kolikor ga potrebuješ. Partner, ki te ima resnično rad, bo z veseljem potrpel.
Default avatar
S temi vprašanji sem se tam enkrat po koncu osnovne šole nehala ubadati. Ko je čas pravi, je pravi, pa je to lahko po 12 urah ali pa po dveh letih (zadnje je bilo takrat, ko sva se dve leti pecala na približno 8000km razdalje in se v tem času nisva videla v živo, potem, ko sva se fizično srečala, sva pa v postelji pristala približno čez tričetrt ure). Ne vem, kaj je tukaj za okolišiti, če ti je do njega, ti je, če ne, pa ne.
Default avatar
ma kaj še vedno obstajajo ženske, ki imajo svojo na računalnik priklopljeno in vrlo varujejo svojo ceno, tipi morajo pa težit oz. čakat. Kaj pa ti čutiš in želiš? Kaj bi ti rada? Kje si ti? Moraš svojemu tipu postavljat ceno? Če ja, to se ne dela s seksom, ampak z uveljavljanjem sebe na vseh področjih življenja. Cajti, ko se je ženske ocenjevalo po seksualnem vedenju so mimo, hvala bogu.
Default avatar
sveta nežica je napisal/a:
No, približno tako sem razmišljala prej:) Čutim,da je krasen moški, z potencialom, ne želim, da se stvari zakomplicirajo s seksom. Ponavadi se, vsaj pri meni.
Default avatar
Jaz mislim, da ni pravila, če sta oba za ne vidim smisla v nekem otroškem čakanju. Kot je nekdo pred mano zapisal, lahko ena ura poznanstva, lahko leto ali več, pač naredi klik, kemija.....skratka naj bo spontano....
Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...
Default avatar
Morda bi raje malo bremzala s seksom na začetku in bi mu naprimer nudila le oralo in analo ? Šele, ko bi si pridobil tvoje popolno zaupanje, pa bi se mu brezmejno predala.
Default avatar
No, ja, jaz sem se z možom dol dala na prvem randiju, ki to sploh ni bil, ampak sva se po naključju srečala :)))) Po vseh pospološenih pravilih, bi moral biti to one night stand.

Ti pa iskreno povem, da mi je tvoje vprašanje pri tridesetih letih res sumljivo. Zdi se mi skrajno nezrelo in zakrnelo. Dejansko je to najstniško vprašanje!

A sama sebi res ne znaš prisluhnit? Ker samo to šteje! Jaz ti sicer lahko povem nek kvazi recept, samo to je tako brez veze.

Zato ti bom rekla, družbenih omejitev v tem oziru ni, če jih nimaš sama. O verskih bi se dalo razpravljati ...
Telesnih omejitev ni, če jih nimaš sama. Skratka, po moje je najbolje, da o tem ne razmišljaš preveč, ko ti bo pasalo, ti bo postalo povsem jasno in spontano se bo zgodilo.

Pa še nekaj. Dej no, za koga se pa šparaš? Mislim, a se ti zdi res pod vsako kritiko, če z enim seksaš recimo tri mesece, potem se pa razideta? Živi za danes!

Pa nikar tipu ne povej, da te spreletavajo misli, da ne misliš seksat z njim, če ni resen, ker nikoli ne boš prišla do seksa. Tudi taka razmerja se razvijajo spontano. Ne moreš v prvih treh mesecih vedeti, da je pa ta ziher ta pravi in ta zadnji, Jaz sem že 20 let poročena, pa še vedno ne vem, če bo tale moj ta zadnji.
Default avatar
Ko boš sama za sex,najprej se pa dobro spoznajta,ta čas je najbolj dragocen boš videla.Pa še bolj te bo cenil,ta čas pa izkoristita,da en drugega spoznata.Ne bo ti žal,ta čas se veliko družita,hodita na sprehode v,v kino,v gledališče,na kavo ,se ogromno pogovarjata.
Default avatar
Jaz sem morala čakati dva meseca ... ker on ni bil za. Okej, na prvem zmenku tudi jaz ne bi, tudi na drugem verjetno še ne, potem se mi je pa zazdelo, da bi, ker mi je bil zelo. On se je nekajkrat zgovoril, da nima kondomov, nato je bilo meni že rahlo sumljivo. In sva se pogovorila. Skratka, rekel je, da sem mu čisto preveč všeč in da hoče narediti vse prav. In da bo prvič res lepo. Po dveh mesecih se je zgodilo, res je bilo lepo - zelo!!! Kmalu bo štiri leta.

Je pa drugače manijak in bi non stop, ni bil kriv prešibek libido ali kaj podobnega. In moram rečt, da je bilo čakanje zelo sladko in me je pošteno napalil. Je posebna draž, ko čakaš, ali bo, ne bo ... uh, se ne smem niti spomnit. Skratka, čisti rajc.
Default avatar
stefanie je napisal/a:
Tole je pa kot bi poslušala mojo staro mamo, ki je že enih 30 let pod rušo.
Dlje ko te bo čakal, bolj te bo cenil ... :))
V kino, gledališče, na kavo in na sprehode lahko hodiš tud če vmes mal seksaš.
Pa konec koncev je seks tud ene vrste spoznavanje, a ni?
Default avatar
kot moja stara mama je napisal/a:
In po možnosti po dolgem čakanju slučajno še ugotoviš, da se spolno ne ujemata.

Če ti je, daj, ne pa špilat neko svetnico.
Default avatar
odkrito povem, da nisem pripravljena čakat 1 mesec, da bi tip blagovolil seksat z mano....

pa še nekaj... kako lahko veš, da imaš z nekom resne namene, dokler ga niti poznaš ne?

se mi zdi pa ta tema ravno primerna za najstnice, od odrasle ženske pa nikoli ne bi pričakovala, da bo tipa šla vprašat, kako dolgo jo bo čakal.
Default avatar
Kaka stara mama,kaj pa če sex štima,drugi odnosi pa ne.Z odnosi,če človeka ne poznaš dobro lahko dobiš tudi kakšno spolno bolezen.Ali ni bolje,da partnerja najprej spoznaš vsaj malo in ne skočiš takoj v posteljo.
Default avatar
Zanimivi odgovori, ma nisem neka stara mama, v bistvu sem do zdaj vedno seksala po navdihu, v večini primerov je bilo pač tako, da so moški potem še samo seks videli. Sem namreč zelo strastna, odprta za različne možnosti, in nekako ugotavljam, da moškim potem sploh ni kaj druga pomembno. Nočem pa, da se bi število spolnih partnerjev povečevalo na ta račun da po treh zmenkih dam. Ker tudi do danes ta številka ni ravno enomestna. Torej, prvič bom čakala na seks oz. pustila čakat nekoga, problem je v tem, ker ne vem kako dolgo je še primerno, da dedc ne pobriše drugam.
Default avatar
Jaz jo pobrišem od vsake, ki se da prehitro povaljat. Če meni da po enem mesecu, bo tudi komu drugemu. Fej in fuj.
Default avatar
na novo je napisal/a:
Nisem zagovornik takojšnje spolnosti, še preden si dva rečeta živjo!

Ne gre se za čakanje in preizkušanje tipa in "nabijanje lastne cene" gre se preprosto za to, da moraš človeka najprej spoznati kot osebnost, ne pa samo spolni subjekt.

Jaz vsakemu, s katerim sem bila v fazi spoznavanja sem jasno povedala, da nisem za spolnost na 2 zmenku, pol so se pa sami odločili ali bodo ostali ali šli.

Nikoli pa mi ne bi bilo žal za tipom, ki bi me zapustil zaradi tega, ker nisem hotela z njim kar takoj seksati.
Default avatar
Midva sva po 6 mesecih, stara pa sva bila 25 let.

Zakaj tako. Enostavno nisva hotela zveze gradit na seksu. Nisva hotela variante, da se vidiš, se poseksaš, pol mal meniš. In pol skupnega čas porabiš za seks, pol pa za slinjenje in neko brezvezno pomenkovanje.

Midva sva se resno lotila odenosa, sploh meni je bilo zelo pomembno, da vidim, ali je kandidat res ustrezen. Nisem se želela seksualno vetzat na tipa, ki bi se kamlu izkazal kot napačna izbira - ker pol nisi več tako svoboden in težje odideš.

Skratka, midva sva čakala in je bilo super potem. Danes sva poročena in neznansko hvaležna za prvega pol leta, ker sva se ogromno pomenila o bistvenih stvareh, o pogledih na življenje, vrednote ... in res videla, da sva prava skupaj. In nisva si bila prva. Prav zato sva hotela malo počakati s seksom, ker sva vedela, da pol si not in začneš samo še sklepati kompromise.
Default avatar
Jaz sem po enem mesecu...,. zdaj bo pa 5 let cez 2 meseca , aja , pa z njim sem celo nedolznost izgubila... pred njim sem imela 3 , s katerimi nisem seksala, pa smo bili kar dolgo skupaj.... to so tisti "resni"... ostali so samo muhe enodnevnice, s katerimi seveda, nisem sla do konca ;D Ce bi se vrnila, bi izgubila nedolznost kake 3, 4 leta prej, pa sploh ne bi imela zadrzkov do tistih, ki so me privlacli